Zoals Immigratie Bill in de balans hangt, Indiase IT-visa afwijzingen omhoogschieten

Het kan gezien worden als de unkindest cut van alles – om meer te doen voor de Amerikanen in dienst in vergelijking met de Amerikaanse giganten als IBM, maar steeds gehamerd voor.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Of althans dat is wat JPMorgan India analisten Viju George en Amit Sharma strijden in een rapport dat in een artikel werd aangehaald in Mint krant vandaag: “Immigratie Bill De Senaat ironisch is voorstander van een aantal bedrijven die niet zo goed te doen op het scheppen van werkgelegenheid als die welke zij disfavours, “analisten Viju George en Amit Sharma zei in het rapport. “De offshoring-industrie in India heeft 30.000-40.000 banen gecreëerd in de VS voor burgers van de VS (dit is waarschijnlijk aanzienlijk meer, tellen in groene kaart en in-process green card houders).

Ondertussen zijn Indiase IT majors houden hun adem in, omdat de Immigratie Bill is nog steeds met het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en moet nog worden doorgegeven in welke rapporten zeggen is een sterk verdeeld Congres. Indien aangenomen, zou het een grote klap voor alle IT majors zoals Infosys, TCS, Wipro en Cognizant, onder anderen.

Intussen heeft TCS gebleken dat het visum afwijzing percentage is gestegen van 30 procent naar 50 procent, waardoor het bedrijf om het aantal mensen dat het draagt ​​bij aan haar gelederen te verhogen van binnen de VS en Canada. “Voor zover het huren in de VS en Canada betreft, zijn we bijna 600 per kwartaal het inhuren van – dus dat is een aanzienlijk aantal”, zegt Ajoyendra Mukherjee, Global Head of Human Resource voor TCS, in de Munt artikel. “We zijn begonnen met verse inhuren van de campussen in de Verenigde Staten. Deze keer hebben we 35 instituten bezocht in de Verenigde Staten.” Mukherjee zei dat ironisch genoeg, junior hires uit India zijn eigenlijk duurder dan die in de Verenigde Staten.

VS-Indiase betrekkingen zijn op een all time low na het tumult over de Devyani Khobragade incident (waarbij de plaatsvervangend consul-generaal in New York werd gearresteerd en naar verluidt gefouilleerd voor het verkeerd voorstellen hoeveel ze betaalde haar personeel), evenals de oorlog voorbij India zonne-beleid dat vereist sourcing van een bepaald percentage van de binnenlandse producenten.

Als de Immigratie wetsvoorstel wordt aangenomen, kan dingen veel erger.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen