Zijn we vallen uit liefde met de Dell Adamo?

Aanstaande vrijdag markeert de vier maanden verjaardag van de goede debuut van Dell Adamo luxe ultradraagbare laptop, en het viel me onlangs dat Dell niet veel sindsdien te bevorderen of de positie van de ultra-premium notebook heeft gedaan.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Wat is er gebeurd?

Misschien herinner je je, werd de Adamo verondersteld Dell’s agressieve bloei van stijl en exclusiviteit zijn. Binnen in de 0,65-inch aluminium chassis – verkrijgbaar in ‘Pearl’ of ‘Onyx’ – was een 1,2 GHz of 1,4 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 2 GB tot 4 GB DDR3-geheugen en een vijf-uur batterij. Buiten, een geschulpte full-size toetsenbord, 13.4-in. breedbeeld 16: 9 HD edge-to-edge glazen display en een 128 GB solid-state harde schijf.

Maar “Adamo” betekent “om verliefd te worden met” in het Italiaans Latijn, en een groot deel van de marketing (online, print, van mond tot mond) was niet de technische specificaties, maar onmiskenbare visuele aantrekkingskracht van de laptop, in combinatie met de exclusiviteit van een $ 1.999 (of $ 2,699) prijskaartje in een wereldwijde recessie, belichaamd in de slimme kat-en-muisspel Dell gebruikt om de trendy inrichting in de loop van enkele maanden te onthullen.

Apple MacBook Air-killer, “we tech journalisten noemden, niet zonder reden: het was het enige systeem dat in de buurt kwam, althans in het sentiment.

Maar met elk voorbijgaand zomer maand komt er een groeiende kloof tussen Adamo en de concurrentie, zowel in prijs en prestaties. Apple heeft sinds tegelijkertijd opgewaardeerd en liet de prijs van de MacBook Air: een 1,86-GHz model met een 120GB HDD voor $ 1499, en een beter vergelijkbaar 2.13 GHz model met een 128GB SSD voor $ 1.799.

Maar Adamo, de belangrijkste wedstrijd van de Air, zit inactief. Vier maanden kan een eeuwigheid in de consumentenelektronica ter wereld, en het lijkt deze strijd van de “A” s heeft de agressie ingeruild voor het absurde.

Waarom absurd? Omdat Dell zit op een krachtige nieuwe merk gebouwd met onnoemelijke duizenden dollars. Eenmaal gepromoot op de voordeur van de website van Dell, Adamo wegkwijnt op zijn eigen ijdelheid site in de schaduwen van het web, vervangen door $ 399 laptop deals, $ 279 desktop steals en promoties voor “groene” tech verplichtingen van Dell.

Vreemd genoeg, Dell heeft een geschiedenis van het verlagen van de prijzen niet erg lang na de lancering van een product – het tegenovergestelde van rivaal Apple, die de neiging vast te houden aan haar prijzen. Wat er is gebeurd is het tegenovergestelde: Apple plukt de vruchten van het positioneren van de Air als een aantrekkelijk alternatief voor een traditionele laptop (tegen een bepaalde prijs point), terwijl de Adamo wordt steeds de uitschieter.

Mijn zorg is natuurlijk, gaat niet over de Adamo als een laptop. Het gaat over Adamo als een visioen. Gericht op de onderste regel en bewegende budget-eenheden, Dell is verspilling de kans om haar corporate consument gezicht te verbeteren met dit product.

Wanneer de Everyman Dell lanceerde Adamo, is geconfronteerd kritiek voor zijn toon-dove met een deflatie van economie. Maar Adamo was in de pijplijn voor een aanzienlijke hoeveelheid tijd, lang voordat de markt grond viel uit. En op het moment, het was niet drastisch uit de pas met de Air, nog steeds vrij een uitschieter product zelf op het moment dat: vrij exclusief, duur en modieus extreme.

De dingen zijn nu anders. De Adamo achter bij de concurrentie dan en het doet nog meer dus nu, zowel vanuit het perspectief van de hardware en de prijs. Laptop OEM’s, aangespoord voor een deel door de lucht en Adamo, zijn de invoering van scherp geprijsde laptops die een beter evenwicht tussen prestaties staking, bouwkwaliteit (ondanks gebreken) en de prijs.

Neem de MSI X-Slim X340, bijvoorbeeld. Hij weegt 2,86 pond. – Veel minder dan Adamo’s 4.0 pond en iets minder dan de 3,0-lb. Air – is 0,78 in dikke, biedt een 1.40GHz (Core Solo) processor, een 320GB harde schijf en 2GB aan DDR2-geheugen.. Prijs? $ 779 op Newegg.

Dat maakt men zich afvragen: Heeft een aluminium behuizing, mooie naam, stijl punten en bescheiden afwegingen (320GB HDD voor 128GB SSD, DDR2 voor DDR3, een extra processorkern) Gelijke rechtvaardigen nog eens 1,5 laptop computers?

Noem het exclusieve, noem het modieus, noem het een begeerde object dat is voor de rondreizende jet-set, de modieuze beroemdheid, de sluwe ondernemer. Ik noem het een staande voorbeeld van een bedrijf dat geen goede zaak weet wanneer het zit recht tegenover het.

En voor zover ik kan zien, zelfs fashionista liever hun bewondering in de richting van een nieuwe MacBook Air en een extra paar Manolo Blahniks sturen.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren