Sneller wakker uit de slaap op MacBooks

Veel nieuwe MacBook Air-gebruikers klagen over trage wakker uit de slaap keren met de nieuwe Mid 2013 MacBook Air-modellen. Het blijkt dat het probleem is niet nieuw. Het manifesteerde zich voor het eerst bij de MacBook Pro met Retina Display werd uitgebracht in juni 2012.

Erv Walter merkte het zelfde probleem met zijn MacBook Pro met Retina

Na het openen van de klep, het vrij direct toont het dialoogvenster voor het wachtwoord, maar dat UI is een leugen. In werkelijkheid, wat er meteen getoond is een screenshot van wat het scherm eruit zag toen het ging om te slapen. De UI, maar toegankelijk, is niet functioneel voor bijna 10 seconden.

Walter ontdekte dat de reden voor de vertraging is de nieuwe stand-by-Apple-modus die in OS X is gebouwd voor een langere levensduur van de batterij te bereiken bij de MacBook Pro’s en Airs slapen, en hij postte een terminal truc om de standaard waarde te wijzigen. Apple wijst erop dat een volledig geladen MacBook in stand-by voor maximaal dertig dagen kan blijven. Het nadeel van de nieuwe standby-modus is iets langer wakker tijden wanneer je voor het eerst de clamshell te openen.

Volgens Apple’s knowledgebase artikel HT4392 ( “Mac-notebooks: Over de standby-modus”) getroffen modellen zijn voorzien van alle MacBook Pro met Retina displays en de MacBook Air medio 2010 en later. Standby-modus activeert na iets meer dan een uur van regelmatig slaap en de inhoud van het RAM-geheugen wordt geschreven naar de SSD dan macht om de hardware subsystemen (dat wil zeggen, het RAM-geheugen en de USB-bus) uitgeschakeld om de lengte van de stand-by te verhogen.

Als u bereid bent om af te handelen een beetje extra standby-tijd bent u sneller wakker uit de slaap tijd te krijgen door de uitbreiding van het venster van de tijd die je MacBook blijft in de reguliere slaapstand. Ik verlengde mijn van de standaard uur tot 24 uur en ik ben heel blij met de resultaten.

Hier is hoe het te doen op uw MacBook

Voer eerst de volgende pmset commando met de -g vlag (in Terminal) om te zien wat uw huidige slaaptijd is (in seconden)

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar draadloze hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7 ? Het gaat kosten

pmset -g | grep standbydelay

Terminal dan de tijd (in seconden) voor het weergeven Mac stand komt. Noteer wat uw standaardinstelling is in het geval dat u wilt terugkeren).

standbydelay 4200

4200 seconden (70 minuten) is de standaard voor de MacBook Air (uw nummer kan variƫren).

Ik veranderde de stand-by-vertraging voor mijn machine van 1 uur tot 24 uur door het uitvoeren van deze opdracht vanuit een terminal venster (86.400 seconden = 24 uur)

sudo pmset -a standbydelay 86400

Met behulp van de sudo commando vereist admin privileges, dus vul je root /-account wachtwoord en sloeg terug. Veranderingen vereisen een log out / log in te voeren.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten