Rechtbank indienen: iPhone is een brutomarges powerhouse

Apple meestal niet onthullen brutomarges voor afzonderlijke producten, maar een recent ontsloten verklaring van een Apple getuige-deskundige, ingediend in het kader van het bedrijf patent strijd tegen Samsung, laat zien wat een winst powerhouse de iPhone en iPad zijn.

De indiening, door Reuters gemeld, toont Apple verdiende bruto marge van 49-58 procent op de Amerikaanse verkoop van de iPhone tussen april 2010 en eind maart 2012. Dit vertaalde zich in een omzet van meer dan $ 33000000000.

In dezelfde periode, de iPad had brutomarge van 23-32 procent, het genereren van een omzet van meer dan $ 13000000000.

Apple’s winstmarges in alle producten en diensten zijn genoemd als 42,8 procent in de financiële verklaring van het bedrijf voor het derde kwartaal van 2012. Dit is te vergelijken met de single-digit winstmarge die de meeste pc-OEM’s zijn geruchten dat het te brengen.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar draadloze hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7 ? Het gaat kosten

Er zijn een paar redenen waarom de brutomarges op de iPhone zijn beter dan voor de iPad.

De eerste reden is dat in die periode van twee jaar Apple heeft vier verschillende iPhones te koop had. Er was de iPhone 4S, die debuteerde oktober 2011 heeft de iPhone 4, die werd uitgebracht juni 2010, de iPhone 3G, die werd uitgebracht juni 2009, en de iPhone 3G, die werd uitgebracht juni 2008 en van de markt genomen op juni 2010.

Momenteel Apple blijft verkopen drie van deze modellen: de iPhone 4S, iPhone 4 en de iPhone 3GS.

Oudere toestellen hebben meestal een hogere winstmarges omdat de productie en component kosten zijn gedaald sinds ze voor het eerst werden vrijgelaten. Deze dalende kosten in het wetsvoorstel van de materialen resulteert in hogere marges.

Het was niet tot de lancering van de iPad 3 dat Apple besloten om het oudere model te houden – de iPad 2 – op de verkoop tegen een lagere prijs.

Een andere reden voor de hogere brutomarges is dat het, iPhone zwaar wordt gesubsidieerd door de dragers, voor een bedrag van ongeveer $ 400; geld dat zij klauw terug van de klant in de vorm van maandelijkse betalingen.

Toen Apple de iPad uitgebracht is besloten om de subsidie ​​route niet te nemen en in plaats daarvan kiezen om het apparaat helemaal aan consumenten te verkopen en hen in staat stellen om te kiezen een drager en worden gekoppeld aan niets meer dan een maandelijks rollende data contract. Het ontbreken van een drager subsidie ​​op de iPad betekent dat Apple heeft meer voorzichtig te zijn als het ging om de prijzen, en als gevolg daarvan instemmen met een lagere marge.

Tot slot, Apple verkoopt veel meer iPhones dan het doet iPads, en de grotere omvang van de verkoop betekent dat de Cupertino gevestigde gigant heeft een enorme grip op de supply chain en kan de kosten tot een minimum te knijpen.

Het is duidelijk dat Apple heeft verfijnd de component sourcing, productie, distributie en verkoop van de iPhone en iPad, en het is de vruchten plukken van deze in de vorm van een ongelooflijk hoge marges.

Het krediet: Apple.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten