Pas op voor deze valkuilen bij het verplaatsen van enterprise applicaties naar de public cloud

iStock; Er zijn vele voordelen van de publieke cloud voor cloud-native apps. De mogelijkheid om infrastructuur op basis van het bedrijfsleven de vraag aan te passen is een belangrijk voordeel. Public cloud-oplossingen te maken van de volgende generatie web-scale applicaties zoals Netflix mogelijk. De pay-as-you-go karakter van infrastructuur as a service (IaaS) oplossingen stellen startups zoals Uber voor de industrie volledig verstoren, terwijl de kosten onder controle. De voor de hand liggende vraag is, wat zijn de nadelen aan het verplaatsen van een bestaande enterprise applicatie voor de openbare cloud providers?

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Aan het eind van de dag, is geen virtuele machine (VM) een virtuele machine? Maakt het uit of uw SAP NetWeaver-exemplaar wordt uitgevoerd in uw lokale virtualisatie cluster versus op Amazon’s of cloud-infrastructuur van Microsoft? Ik neem een ​​kijkje bij enkele van de verborgen uitdagingen van het verplaatsen van de traditionele enterprise applicaties naar de public cloud te nemen.

Vandaag de dag, de infrastructuur teams beginnen monitoring toepassingen in de infrastructuur lagen. Klanten hebben momenteel volwassen netwerk, storage en server monitoring oplossingen op zijn plaats. Deze tools zijn eindelijk op een punt dat evenement correlatie is betrouwbaar. Zo kan storage array gebeurtenissen gedetecteerd via het monitoring tool zowel de opslag ingenieur en de Oracle DBA waarschuwen. De geavanceerde kennisgeving kan de DBA aan database-instellingen proactief aan te passen op basis van storage prestaties.

Public cloud oplossingen niet bieden dit niveau van zichtbaarheid aan hun klanten. Alle componenten onder VM geabstraheerd. Klanten moeten leren om de toepassing en de prestaties te monitoren zonder direct inzicht in de onderliggende infrastructuur. In plaats van te vertrouwen op de infrastructuur-specifieke gegevens, infrastructuur teams nodig hebben om af te stemmen op de toepassing teams om de prestaties te meten. Beheer van de infrastructuur wordt de controle van de prestaties in plaats van op de gezondheid van de infrastructuur.

Public cloud-oplossingen zijn ontworpen voor toepassingen die mislukking te behandelen draaien. De traditionele enterprise applicaties werden ontworpen om te draaien op veerkrachtige infrastructuren. Ik kan niet genoeg benadrukken het belang van dit verschil. Neem Amazon Web Services (AWS) bijvoorbeeld. AWS begint om krediet te verschaffen voor uptime gemeten op minder dan 99 procent. Netflix Chaos Monkey is een voorbeeld van een instrument dat wordt gebruikt om te testen op toepassingsniveau efficiency. Chaos Monkey creëert storingen binnen een cloud-native applicatie te testen voor veerkracht.

De traditionele enterprise applicaties afhankelijk zijn van veerkrachtig en infrastructuur testen. Bijvoorbeeld, VMware en Microsoft-omgevingen rekenen op live migratie technologieën om te waken tegen hardwarestoring. Veel organisaties vertrouwen op opslag gebaseerde replicatie om hardnekkige gegevens te beschermen, zoals databases. Enterprise infrastructuren normaal bieden 99,9 procent of meer overeenkomsten uptime service level (SLA’s) om hun interne eigenaars applicatie.

Het is niet ongewoon voor de infrastructuur teams tot complete storage array en netwerk paden om te testen voor de beschikbaarheid infrastructuur mislukken. Anders dan een mededeling, voor voorlichting, applicatie-ondersteuning teams hebben weinig of geen betrokkenheid bij veerkracht testen.

Er zijn zeer weinig of geen normen in de openbare cloud computing. Terwijl het omzetten van een VM van formaat een cloud provider naar een andere kan eenvoudig zijn, bewegen processen van de ene provider naar de andere kan veel ingewikkelder zijn.

Neem de veiligheid van het netwerk, bijvoorbeeld. Het model voor netwerken in VMware vCloud Air is volledig verschillend van AWS. Zonder het krijgen in de discussie over security tools, beide diensten zijn een andere high-level benadering van netwerken en dus veiligheid. vCloud Air maakt layer-2 netwerken. Dit betekent dat elke VM ziet het Ethernet-netwerk. VM’s kunnen worden gegroepeerd op basis van Ethernet beveiligingszones. Deze aanpak is vergelijkbaar met traditionele bedrijfsnetwerken. AWS verbergt de laag-2 netwerk van klanten. AWS maakt gebruik van IP-tabellen om VM-to-VM communicatie te controleren. Dus als twee applicatieservers nodig hebt om met elkaar te communiceren, moet een impliciete regel binnen elke instantie worden gecreëerd om de communicatie mogelijk te maken.

Opslag verbruik toont een vergelijkbaar verschil. AWS maakt gebruik van haar objecten gebaseerde S3 storage-oplossing, terwijl vCloud Air presenteert traditionele block-level storage aan haar klanten. Het resultaat is twee verschillende bestuurlijke modellen voor het consumeren en het beheer van cloud-gebaseerde opslag.

Het verschil in de infrastructuur interfaces voegt complexiteit van de werklast migratie. De wrijving resulteert in een lock-in op specifieke cloud providers. Het vergelijken van cloud providers soms een appels met peren vergelijken, maar het vergelijken van traditioneel datacenter providers is eenvoudig. Datacenter-managers kunnen omgevingsvariabelen tussen datacenter providers te vergelijken, als onderdeel van de selectiecriteria. Processen voor interfacing met de infrastructuur blijven hetzelfde, ongeacht de aanbieder van de fysieke datacenter.

De public cloud heeft vele voordelen voor organisaties op zoek naar cloud-native applicaties te implementeren. Echter, ik strijd in het voordeel van het verplaatsen van de traditionele enterprise applicaties naar de public cloud te zien. Het is een paarden-voor-cursussen argument.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal