overgang BlackBerry is om software in de buurt volledig Q1 hardware verkopen tank

BlackBerry overgang naar een software en services-based business is bijna voltooid als de overname van Good Technology versterkt applicaties en het bedrijf de zakelijke smartphone tanks.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

CEO John Chen heeft gesproken BlackBerry’s enterprise mobility management en internet van de dingen bedrijfsleven gevoed door QNX als sales apparaat krater en geld verliezen.

Het eerste kwartaal resultaten benadrukken dat de verschuiving naar software al heeft plaatsgevonden. Toegegeven, werd BlackBerry software business up versterkt door Good Technology, maar de inkomsten uit toepassingen en diensten en apparaten zijn ongeveer gelijk.

Hier is een snelle blik op de trends.

De enige zekerheid is dat software en diensten zal groeien tot BlackBerry-apparaat bedrijf, dat zit in de mobiliteitsoplossingen unit passeren.

In het eerste kwartaal, BlackBerry brak zelfs op een non-GAAP-basis en voorspelde een kleiner dan verwacht verlies. Revenue getankt, maar de software moet gewoon betere marges. Bovendien, BlackBerry heeft meer zichtbaarheid in het bedrijf. Het toestel bedrijf heeft een rol in de BlackBerry, maar het vermindert elk kwartaal.

Het bedrijf meldde een nettoverlies van $ 670.000.000, of $ 1,28 per aandeel als gevolg van een actief afwaardering, herstructureringskosten, voorraden afwaardering en andere items. Exclusief de gootsteen van de kosten, BlackBerry meldde non-GAAP bedrijfsresultaat van $ 14.000.000.

De omzet over het eerste kwartaal bedroeg $ 424.000.000 non-GAAP en $ 400.000.000 in GAAP, een daling van $ 658.000.000 in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. BlackBerry had totaal contant geld, middelen en investeringen van $ 2500000000 op lange termijn.

Over het algemeen, het verhaal voor BlackBerry is hetzelfde als het ooit was. BlackBerry heeft weinig antwoorden voor zijn apparaat divisie en is gericht op software. Het goede nieuws is dat de overgang snel gebeurt omdat software dossier is versterkt als het apparaat zakelijke kraters.

Chen zei op een conference call

BlackBerry had ongeveer 3.300 orders enterprise klanten in het eerste kwartaal.

Chen sprak ook QNX en zijn voetafdruk in verband voertuigen. QNX wordt gebruikt als middleware in cockpit software evenals auto bij en verstrekt onderhoudsupdates.

BlackBerry is ook de uitrol van BlackBerry Radar, waarin vracht en vracht tracks op een cloud-gebaseerde internet van de dingen platform. BlackBerry heeft twee proof of concept studies en is de lancering van de handel deze maand. Als dat lukt, zou BlackBerry Radar stimuleren QNX meer.

Op de conference call met Wall Street, werd Chen gevraagd wat de impact op de software zou zijn als de hardware business was nuked. Het antwoord: “Ik zou zeggen wat maar heel weinig.”

Bottom line: BlackBerry ziet nog steeds waarde in de hardware business. Ik zou geschokt zijn als het nog steeds waarde ziet in de komende jaren.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal