Ontevreden ontwikkelaar breekt duizenden JavaScript, Node.js apps

Duizenden Node.js programma’s een beroep doen op de 17-lijn ‘links-pad’ NPM pakket te functioneren.

Duizenden aanvragen werden gebroken op dinsdag na een programmeur ongedaan heeft gemaakt een kritische module in NPM, een package manager voor veel gebruikte JavaScript-projecten.

Talloze projecten werden achtergelaten in het ongewisse als gevolg van een drie-weg spuwde tussen de programmeur, Azer Koçulu, het bedrijf achter NPM, en messaging-app Kik.

Het eindigde met Koçulu verwijderen van een 17-lijn NPM pakket met de naam ‘links-pad’, waarin duizenden Node.js programma’s vertrouwen op te functioneren.

Meer informatie over de ontwikkeling van software

Microsoft open bronnen Visual Studio Productivity Power Tools; Meet 2016 ontwikkelaars, volgens de jaarlijkse onderzoek stack overflow’s; CoreOS levert container beveiliging met Clair, de Verenigde Staten waarschuwt voor Android apps die in het geheim luisteren op je tv gewoonten; Opera’s CTO: Waarom de wereld heeft behoefte aan een nieuwe webbrowser; eerste Android N update: Google belooft nieuwe OTA release zal de prestaties problemen op te lossen

Links-pad is gedownload van NPM meer dan 575.000 keer in de afgelopen week en meer dan 2,5 miljoen keer in de afgelopen maand.

Gebroken projecten waren Babel, een zeer populaire JavaScript transpiler gebruikt door Facebook, Netflix en Spotify onder anderen.

Wat begon de strijd, volgens Koçulu, was dat Kik’s advocaten daagde de naam van één van zijn modules op NPM, die ook Kik werd genoemd. Een Kik advocaat vroeg hem om het te verwijderen van NPM.

“Mijn antwoord was ‘nee’, ‘Koçulu uitgelegd.

juridische team Kik’s vervolgens benaderd NPM CEO Isaac Schlueter en verzocht de naamswijziging. Volgens Koçulu, naar aanleiding van de juridische dreiging, Schlueter “toegelaten tot de eigendom van deze module te wijzigen, zonder mijn toestemming”.

Koçulu gereageerd door de publicatie ongedaan maakt al zijn pakketten van NPM, waarin de kritieke linker-pad module inbegrepen.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Met duizenden gebroken pakketten op zijn handen, NPM nam de ongekende stap van “un-un-publishing” een module, Laurie Voss, NPM CTO en mede-oprichter, gezegd.

Deze actie zet de bredere belangen van de gemeenschap van NPM gebruikers op gespannen voet met de wensen van één auteur, kozen we de behoeften van de vele, “Voss schreef.

Zelfs binnen npm, we zijn niet unaniem over eens dat dit de juiste beslissing, maar ik kan niet honderden bouwt niet elke seconde te zien en niet te repareren.

In de tussentijd hebben enkele duizenden open-source projecten is gerepareerd, en ik slaap goed vanavond.

Zoals coder Steve Klabnik uitgelegd op Reddit, heeft NPM technisch niet te publiceren Koçulu’s links-pad module. Koçulu aangeboden aan een van zijn modules te dragen als iemand vrijwilligers om het eigendom van hen in GitHub.

TL; DR: ze lieten een nieuwe onderhouder van een oude versie identiek publiceren naar een verwijderde één “, schreef Klabnik.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september