Nederlandse intelligentie is een grap – maar niet de manier waarop je denkt

Inlichtingendiensten zijn goed in het goed in het verzamelen van informatie – het is de reden dat ze bestaan. Echter, wanneer de focus verschuift naar informatie over hen, ze de neiging om nieuwsgierige ogen en oren een hekel. Inlichtingendiensten te verzamelen, ze niet delen.

Europese politici vragen voor de details van het toezicht en de garanties over privacy.

Een dergelijke houding is ontelbare keren aangetoond in de afgelopen jaren, sinds Edward Snowden klonken de privacy alarm. De NSA, bijvoorbeeld, was niet bekend als overdreven aanstaande, meestal alleen, het aanbieden van verklaringen, aan de pers dat variaties op een thema was: “De NSA maakt gebruik van de technische mogelijkheden alleen wettige en passende buitenlandse inlichtingendiensten te ondersteunen, die allemaal moet in strikte overeenstemming met de autoriteiten worden uitgevoerd, “en ga zo maar door.

De ‘te verzamelen, niet delen’ houding is niet uniek voor de NSA – het is hoe de meeste inlichtingendiensten over de hele wereld omgaan met hun PR.

Niet zo in Nederland, het land dat tot voor kort, beweerde dat het geen probleem met piraterij gehad; (en ook het land waar soft drugs en prostitutie volledig legaal). Ja, de Nederlandse doe dingen een beetje anders, en blijkbaar, dat geldt ook hoe het land de inlichtingendienst werkt.

Op woensdag, de Nederlandse AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) aangekondigd dat het bedrijf een ‘vraag me om het even wat’ stijl sessie op Twitter, om eventuele vragen Nederlandse burgers zou kunnen hebben over veiligheid, privacy of andere aanverwante zaken te beantwoorden. Een dappere zet, aangezien de PR-ramp door de NYPD geleden gisteren pijnlijk aangetoond hoe zelfs een goede social media bedoelingen kunnen terugkomen om u te bijten.

Tijdens de AIVD een uur Twitter chatsessie, Nederlandse gebruikers gevraagd een heleboel serieuze vragen, met inbegrip van hoe een persoon kan vinden als ze het onderwerp van een onderzoek ( “inzicht in deze informatie kan worden opgevraagd” bent geweest, de AIVD zei ), en wat zou de AIVD adviseert burgers om te doen wat betreft de bescherming van hun persoonlijke levenssfeer ( “Wees voorzichtig met wat je deelt en met wie ‘).

Niets spectaculairs daar, misschien. Echter, het plezier begon toen de Nederlandse inlichtingendienst demonstreerde een gevoel voor humor, in antwoord op domme vragen met een even domme antwoorden.

Het downloaden van piraat materiaal wordt uiteindelijk illegaal in Nederland; Nederlandse autoriteiten nu toegestaan ​​om burgers te filmen met behulp van drones, Gratis Wi-Fi service voor het delen raakt 120.000 Nederlandse hotspots

Een Twitter-gebruiker durfde de vraag de AVID hoeveel vingers hij hield op, waarop de inlichtingendienst nogal laconiek antwoordde: “. Zolang het niet de middelste, kan ons niet schelen” En wanneer een andere gebruiker, aangemoedigd door de respons, besloten om de pincode van zijn bankpas met de inlichtingendienst te delen, dan antwoordde: “Maak je geen zorgen, we zijn goed in het bewaren van geheimen.” Toen hem werd gevraagd over haar favoriete staatsgeheim, de AIVD schoot terug: “Ik kan niet zeggen, dat is een staatsgeheim.

De meest briljante tweet, moet echter de reactie van de geheime dienst om een ​​Twitter-gebruiker die voor tips over wat nummers op te halen voor de volgende loting vroeg zijn, wordt gevraagd het antwoord: “We hebben altijd de neiging om te gaan met 007.”

Terwijl tweeps en media zowel genoten van de AVID’s onverwachte gevoel voor humor, was niet iedereen zo geamuseerd door het agentschap Twitter praatje. Sommige Twitter-gebruikers het gevoel dat de organisatie had zijn toevlucht tot humor om te vermijden dat moeilijke vragen te beantwoorden (waarvan helaas nauwelijks werd gevraagd), of nam het standpunt dat de AIVD wordt niet betaald om grappig te zijn ‘.

Toegegeven, hoeft het Nederlandse volk niet veel meer over de manier waarop het land van de inlichtingendienst zich bezighoudt met hun privacy dan ze deden een dag eerder, maar wat ons betreft, als je gaat om niets te delen, zou je net zo goed weet delen niets met humor.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

De verschillende Nederlandse

De humor in het toezicht

Niet iedereen geamuseerd

Nederland