Midden- en Oost-Europese servermarkt dalen met 13 procent

Laatste IDC cijfers tonen server zendingen in Midden- en Oost-Europa (CEE) daalde met gewoon verlegen van 13 procent jaar-op-jaar in het eerste kwartaal van dit jaar tot $ 348.000.000.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Zwakke vraag naar traditionele x86-servers samen met “onzekere” economische omstandigheden werden gekoppeld als de strijdende redenen achter de dip in de verkoop.

Server giganten IBM en HP nog steeds rekenen op x86-servers voor een deel van hun omzet.

Zendingen in de regio, die markten, zoals Estland, Letland en Polen omvat, bedroeg 70.168 volgens onderzoek uitgevoerd door de firma, wat neerkomt op een 11 procent volumedaling.

Maar de dip in server omzet komt niet uit het niets komen. Bedrijven zijn steeds meer werken aan de consolidatie, kostenreductie en virtualisatie, volgens IDC CEMA research manager Jiri Helebrand.

Het afbreken van de nummers, HP hield de eerste plaats in de CEE-markt met 37,2 procent, ondanks een snelle daling van de inkomsten van zowel de ProLiant en Itanium-Integrity servers. (HP aangeklaagd Oracle in 2011 na de softwaremaker zei:. Het zou niet langer te ondersteunen Itanium)

IBM ondertussen ook het zien van dubbele cijfers daling over zijn System x, System z, en Power Systems bereik, nam een ​​stukje van 25,7 procent. Dell heeft ook gezorgd voor dubbele cijfers over het eerste kwartaal, waarbij in 11,9 procent.

Big Blue werd naar verluidt op zoek naar; verkoop van zijn x86-server business to Lenovo, eerder dit jaar. IBM heeft geen commentaar op het moment, maar blijkbaar tot stilstand gekomen gewoon week later volgens The Wall Street Journal.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek