Kwade tweeling ‘kon Wi-Fi bedreiging

Aanvallers interfereren met een aansluiting op de legitieme netwerk door het sturen van een sterker signaal van een basisstation in de buurt van de draadloze client, het draaien van de nep-access point in een zogenaamde kwade tweeling.

Evil twin hot-spots vormen een verborgen gevaar voor Web-gebruikers “, zegt Phil Nobles, een wetenschappelijk onderzoeker die gespecialiseerd is in draadloze internetverbinding en cybercriminaliteit.” Omdat draadloze netwerken zijn gebaseerd op radiosignalen, kunnen ze gemakkelijk worden gedetecteerd door afstemmen op de onbevoegde gebruikers dezelfde frequentie.

Zodra een onwetende gebruiker heeft aangesloten op een kwade tweeling, kan een hacker verzonden gegevens te onderscheppen. Gebruikers worden uitgenodigd om in te loggen op de kwade twin met valse log-in prompts en kan verleiden tot het passeren van gevoelige gegevens, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden.

De Cranfield University onderzoekers geloven dat dit is een nieuw gebied van cybercrime waar meer onderzoek nodig is. Echter, in oktober 2002, beveiligingsbedrijf ISS publiceerde details van de base-station klonen, ook wel bekend als kwade tweeling verkeer onderscheppen, wat suggereert dat het idee is bijna twee-en-een-half jaar oud.

In de 2002-document te beschrijven “Basisstat Clone (Evil Twin) onderscheppen verkeer,” ISS geeft de details van de techniek. “Een aanvaller kan misleiden legitieme draadloze clients verbinding maken met het netwerk honeypot de aanvaller door het plaatsen van een onbevoegde basisstation met een sterker signaal in de nabijheid van de draadloze clients die een legitieme basisstation na te bootsen”, aldus ISS. “Dit kan leiden tot niet bewust gebruikers om te proberen aan te melden bij de aanvaller honeypot servers.

Cranfield University’s hoofd van informatiesystemen, Brian Collins, zei dat mensen zichzelf kunnen beschermen door ervoor te zorgen dat hun Wi-Fi-apparaat heeft zijn veiligheidsmaatregelen geactiveerd. Hij zei dat in de overgrote meerderheid van de gevallen, basisstations genomen uit de doos rechtstreeks van de fabrikant worden automatisch geconfigureerd in het minst veilige modus mogelijk.

Dan Ilett van de website UK gemeld uit Londen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’