Kan offshore-outsourcers einde bewind van Big Six?

De ‘Big Six’ van outsourcing – Accenture, Affiliated Computer Services, Computer Sciences Corp., Electronic Data Systems, Hewlett-Packard en IBM – zijn de gevestigde dienstverleners op 72 procent van de waarde van het contract in de komende twee worden vernieuwd jaar, en kon zien hun ‘dominantie uitgedaagd “, aldus outsourcing adviesbureau TPI.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

TPI zei 325 contracten zijn aan vernieuwing toe in de loop van 2006 en 2007 – een op de vijf van alle outsourcing deals. IBM en EDS alleen hebben samen in totaal $ 50 miljard aan contracten komen voor vernieuwing.

Hoewel de gevestigde aanbieders meestal contractverlengingen winnen, toenemende concurrentie betekent dat providers kunnen niet op hun lauweren rusten, zei TPI managing director Duncan Aitchison.

“Klantenbinding zullen in toenemende mate afhangen van het vermogen van een gevestigde exploitant om een ​​concurrerende propositie te bieden. Dit kan significante veranderingen in prijs en omvang van de oorspronkelijke opdracht betekenen,” zei hij.

Ongeveer de helft van alle nieuwe contracten bevatten een soort van offshore element.

Er is ook een trend naar kleinere deals, die de dominantie van de grote spelers kan uitdagen en helpen Indiase outsourcing bedrijven.

Van de 293 in 2005 getekende contracten, bijna driekwart waren kleine tot middelgrote opdrachten. En terwijl de Indiase bedrijven zelden deals ter waarde van meer dan $ 200 miljoen, win vorig jaar werden ze uitgenodigd om te gooien voor 30 procent van de contracten onder deze drempel en won 70 procent van hen.

Aangezien beide grote outsourcing bedrijven en Indiase outsourcers hun activiteiten over de hele wereld uit te breiden, Aitchison “de intense concurrentie op deze markt lijkt voort te zetten.”

Steve Ranger van Silicon.com gemeld uit Londen.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen