Kan off-the-shelf software overleven de cloud aanval?

Toen het eerst op het toneel verscheen drie decennia geleden, off-the-shelf software was revolutionair. In plaats van te moeten programmeurs te coderen en systemen te bouwen huren, organisaties en individuen waren in staat om complete oplossingen, spreadsheets te kopen om enterprise resource planning, allemaal verpakt en verpakt in krimpfolie binnen een reeks van schijven. Leveranciers zoals JDEdwards verpakt ERP-systemen die alles van financiën en human resources in de ready-to-roll aanbod. Uiteindelijk, iedere onderneming werd scarfing tot deze pakketten om de toegang tot benodigde functies te krijgen.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Nu, cloud computing – in het bijzonder, de pay-as-you go abonnementsmodel van Software as a Service – is uitgegroeid tot de lieveling van de software-aflevering methoden. Zal off-the-shelf levering uitsterven? Uit een recente studie van de Simon Business School van de Universiteit van Rochester gekeken naar de business modellen van beide benaderingen in de cloud tijdperk, en hun bevindingen geven inzicht in de reden waarom verkopers moeten bieden wat zij aanbieden.

De SaaS aanpak heeft het momentum, en dit is waarschijnlijk voortzetten, concluderen Dan Ma en Abraham Seidmann, het rapport van de auteurs. “Voortdurende technologische verbeteringen, het verhogen van de goedkeuring van software standaarden, en de inspanningen om een ​​uniform platform voor verschillende toepassingen leiden dat we te maken om te geloven dat SaaS uiteindelijk een stevige positie zal verwerven in de markt,” ze staat.

De voordelen van SaaS omvatten waardoor bedrijven om de productie met minder mensen te verhogen, met toegang tot de mogelijkheden, zonder vooraf uitgaven. Echter, SaaS-aanbieders hebben de neiging om “beperkte customization opties, omdat ze actief zijn in een multitenancy omgeving. Meerdere klanten delen dezelfde applicatie, die draait op hetzelfde besturingssysteem, hardware en data-opslag-mechanisme. Dit is hoe SaaS bereikt schaalvoordelen , maar als gevolg daarvan, gebruikers zouden aanzienlijk gebrek-of-fit en integratiekosten met zich meebrengen. ”

Aanpassing en integratie zijn de belangrijkste troeven in off-the-shelf software oplossingen, Ma en Seidman wijzen. Het typische systeem voorziet “een aantal API’s met toegang tot de broncode van de onderliggende software, zodat het kan worden aangepast en beter geïntegreerd met de business.”

Om deze winsten te behouden, Ma en Seidman dringen SaaS-providers om een ​​deksel op de kosten te houden om concurrerend te blijven. “De winst van de SaaS provider is lineair in het totale transactievolume; high-volume gebruikers zijn veel winstgevender dan lage-volume gebruikers De SaaS-aanbieder heeft dus een sterke prikkel om agressief te concurreren in prijs met die high-volume gebruikers te krijgen..

Voor off-the shelf aanbieders, hun advies is precies het tegenovergestelde – leveranciers moeten prijsverlagingen te voorkomen. “Voor hen is het verlagen van de prijzen om hun software goedkoper is geen goede strategie. In plaats daarvan moet zij actief investeren in de ontwikkeling van full-feature software en het verbeteren van de gepercipieerde waarde.”

Uiteindelijk zouden softwareleveranciers en hun klanten goed worden geserveerd aan oplossingen die beide manieren worden geleverd aan te bieden. “Sommige providers, zoals Oracle en IBM hebben een dergelijke hybride strategie goedgekeurd; ze meestal verkopen een verfijnde versie van hun software als [een off-the-shelf] product, terwijl de huur van een vereenvoudigde versie als een SaaS-product.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal