Kan Mickens maken Eucalyptus een fortuin?

Wanneer MySQL mede-oprichters Monty Widenius en Marten Mickos gevorkte, het was Monty, die het begin van de krantenkoppen met zijn verzet tegen de Oracle overname van Sun. gemaakt

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

(Mickos wordt hier getoond in gelukkiger tijden, het vieren van de aankoop MySQL van Sun met Jonathan Schwartz. Mickos is aan de linkerkant, op zoek als de uitvoerende macht op casual vrijdag, terwijl Schwartz is de jongen die net kwam uit een tennisbaan.)

Van de twee was het Mickos, die de Wall Street cred gekregen, waarschijnlijk omdat hij het wilde. Het krijgen van iemand te betalen $ 1 miljard voor een open source project, als de zon deed voor MySQL, zal iedereen kennis te nemen. Hij nam al snel een toppositie als entrepreneur in residence bij Benchmark Capital.

Dus het is geen verrassing dat hij landde op één van de investeringen benchmark. Hij werd aangeworven om de nieuwe CEO van Eucalyptus Systems, de cloud software project die zijn voortgekomen uit UC Santa Barbara zijn.

Mickos schoof opzij Woody Rollins als CEO. Rollins niet springen schip, echter. Hij nam de functie van chief financial officer.

Niets van dit alles zou iemand verrassen. Talent is schaars, en strategisch talent is schaarser in open source dan tanden kippen ‘. Mickos heeft bewezen dat hij het heeft, plus een sterke dosis realisme. Zijn bereidheid om terug tegen Widenius ‘bezwaren duwen naar de Sun-Oracle deal deed hem geen kwaad op Sand Hill Road.

Laten we nu eens kijken wat hij heeft.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal