Kan ingewikkelde software licentiebeleid Microsoft’s overleven?

Matt Baxter-Reynolds

Check in

Wolk, Canonical en Microsoft werken samen aan containers, Grote Debat; Do we echt hebben het recht om te worden vergeten; Grote Debat; dappere nieuwe strategie Satya Nadella’s: Kan Microsoft uit te voeren; Grote Debat; In IBM en Apple’s kielzog, heeft Android verloren? haar enterprise kans?

Ken Hess

De moderator heeft een definitieve uitspraak gedaan.

Matt Baxter-Reyonolds: Ik denk dat een andere manier om te kijken naar dit argument is dat er een vermoeden is dat maakt “meer zin” om te betalen voor software op basis van een abonnement, in tegenstelling tot het kopen of leasen software als “big ticket” kapitaaluitgaven items.

Niemand zou een onderneming licentie-kader, zoals Microsoft, of Oracles of SAP, of een van de grote enterprise spelers te ontwerpen. Deze organisaties zijn over complexe aanschaf van dure systemen gebouwd rond relaties tussen de verkoper en koper. Er is een reden waarom ze zo ingewikkeld – het is omdat deze complexe systemen flexibiliteit nodig hebben in termen van hun aanbestedingen.

Dat is het eerste deel van mijn betoog. Het tweede deel van mijn betoog heeft te maken met kaas.

We hebben gehad ongeveer dertig jaar van complexe licentie van Microsoft. Als het debacle op Windows 8 user interface veranderingen ons te vertellen iets, het is dit – Microsoft’s klanten niet graag hun kaas wordt verplaatst. Of mensen liefde of haat Microsoft’s licentie-frameworks noch hier noch daar – ze kunnen klanten te verliezen door gewoon durven om het te veranderen.

Ken Hess: Al in 2001, elaptopcomputer.com schrijfster Elizabeth Nelson deelden een grafische samenvatting van een enquête onder vermelding van “licentiebeleid van Microsoft opent de deur naar Linux.” De resultaten van de enquête bleek dat 40,5 procent van de respondenten zei dat ze Linux zullen beschouwen als een werkstation alternatief voor Windows. Verrassend genoeg heeft Microsoft haar licentiebeleid, maar nog steeds een bedrijf van derden (Directions on Microsoft) vernieuwd heeft om een ​​”Licensing Bootcamp”, een klasse twee-dag licentie compliance en het beleid te bieden. Als dat niet vreemd genoeg is, hebben ze het lef om op te laden $ 2495 voor de klas.

In het geval dat u niet weet waarom u deze $ 1250 per dag licentie extravaganza moeten bijwonen, ze u vertellen waarom: ‘Je weet al dat beter dan wie dan ook: Microsoft licenties presenteert een overweldigend aanbod van programma’s en keuzes, elk met zijn eigen set van implicaties dat kan ernstige gevolgen hebben uw IT-activiteiten, budgetten en plannen. ”

De financiële gevolgen voor het bedrijfsleven is te groot. licentiebeleid Microsoft’s zal dwingen bedrijven om een ​​aantal moeilijke keuzes die niet zal worden bevorderd Microsoft te maken. Het beleid kan en mag niet overleven.

Goedemorgen

Laten we naar het.

Rarin ‘te gaan

Kortom de huidige licentie-beleid van Microsoft en hoe ze te ondersteunen business model van Microsoft, en dan antwoord op deze vraag: Is het duurzaam?

huidige licentiebeleid van Microsoft kan worden omschreven als complex. Ze hebben een aantal programma’s beschikbaar op zoek naar de behoeften van verschillende soorten klanten te voldoen;. Moet ik denk dat het duurzaam? Ja. Om redenen ga ik in, on-premises zinvoller om licenties traditioneel met de huidige modellen van Microsoft, terwijl SaaS zinvoller op abonnementsbasis “per gebruiker / per maand” basis.

Ik denk niet dat Microsoft hun licentiebeleid kunnen samenvatten in 500 woorden of minder, dus het zal onmogelijk zijn voor mij om dit te doen in de alotted tijd en ruimte die ik heb. De complexiteit van hun licentie is zo hoog dat ze een twee-daagse cursus en een 57 pagina Microsoft Volume Licensing Reference Guide dat ze zichzelf als volgt omschreven: “Deze gids is een overzicht van de belangrijkste kenmerken van Microsoft Volume Licensing-programma’s . ‘ Laat me herhalen dat dit is een 57 pagina overzicht. Dus, nee, ik kan niet actueel licentiebeleid Microsoft hier samen te vatten. Sorry,. Om het tweede deel van de vraag: “Is het duurzaam? ‘ Nee, de vorige paragraaf en de bijbehorende documenten moeten bewijzen. Er is zo veel complexiteit ingebouwd in Microsoft licenties en er zijn zoveel mensen gewijd aan een vergunning bij Microsoft (500 tot 1000) dat het niet een duurzaam model.

Hoe kan licentiebeleid Microsoft’s te vergelijken met enterprise rivalen zoals SAP en Oracle?

Min of meer hetzelfde niveau van complexiteit nachtmerrie. Geen grote enterprise software provider heeft een eenvoudige vergunningstelsel!

Oracle biedt een eenvoudige matrix soort prijs gids voor de software licentie-opties. Het lijkt niet erg ingewikkeld in deze 13 pagina’s tellende document, waar het geeft haar producten, licentie levels en de bijbehorende prijzen. Er zijn een paar verschillende prijslijsten beschikbaar, waaronder die voor toepassingen, business intelligence, Oracle On Demand en een paar anderen. SAP licentie is niet zo eenvoudig als Oracle, maar is nergens in de buurt van Microsoft’s niveau van complexiteit. SAP biedt een 26 pagina’s tellende gids om de verschillende software licentiemodellen verklaren – Met de tweede link in de lijst).

Geplaatst door Jason Hiner

Hoe worden nieuwe rivalen zoals Salesforce en Google Apps het veranderen van het spel?

Het voordeel van dit model is dat het relatief eenvoudig om de begroting voor. Je hebt ‘n “werknemers” x “per maand, dan weet je wat de lopende kosten is;. Het nadeel van dit model is dat je niet kunt uitstappen als dat nodig is. Als je onder budgettaire druk, moet u het systeem uit te schakelen. Met eeuwigdurende licentie, heb je de flexibiliteit om te stoppen met de uitgaven voor bijvoorbeeld onderhoud en upgrades als het puntje bij paaltje komt.

Software as a Service (SaaS) is een goed model voor bedrijven om te gebruiken omdat het echt niveaus het speelveld voor kleine en middelgrote bedrijven waarvan de budgetten en de winstmarges zijn vaak erg dun. Salesforce.com en Google Apps hebben niet alleen een betere algemene kosten model, de toepassingen zijn web-based, wat betekent dat ze kunnen worden toegankelijk vanaf elke locatie door gebruiker login, niet door de zitplaats of apparaat;. Het spel veranderen van gedrag is in dat het vermogen voor toegang tot een toepassing vanaf elk apparaat zonder enige lokale software te installeren. Je hoeft niet een licentie voor uw desktop computer, een voor uw laptop en een andere voor uw tablet, die compatibel zijn met de software moet kopen. Met behulp van het SaaS-model, betaal je voor een gebruikerstoegang vergunning en het maakt niet uit welk type apparaat van de gebruiker verbinding maakt uit. De gebruikerservaring is hetzelfde op elk apparaat en er is een enkele licentie abonnementsgeld.

Wat beweegt is Microsoft maakt aan te passen aan het nieuwe paradigma?

Zij zijn op zoek naar een mix van meer “retail” -stijl SaaS licentie te maken (Office 365 is een voorbeeld) met hun bestaande licentieprogramma’s. Het idee is dat de klant kan kiezen, afhankelijk van het soort organisatie ze zijn en welke strategieën zij over.

Microsoft heeft onlangs debuteerde haar Office 365 als een SaaS-aanbod. Microsoft heeft setup plannen voor elke grootte van het bedrijfsleven plus plannen voor particulieren. De prijs is zeer laag, zo weinig als $ 5,00 per gebruiker per maand. Office 365 neemt een groot deel van de complexiteit uit de Microsoft Office suite licentie bij dit product;. Een ding om op te merken over SaaS-aanbod als mijn eigen waarneming. Elk jaar Microsoft verliest miljoenen dollars aan illegale software. SaaS stopt dat. Dus, Microsoft, op het einde, staat om legitieme gebruikers krijgen met Office 365 en meer geld met minder kwesties met betrekking tot piraterij. Ik ben van mening dat dit nieuwe paradigma is een win-win voor de gebruikers als voor Microsoft.

Volgens een recente studie, 97 procent van de “top gerangschikt startups” hebben gekozen voor Google Apps via Microsoft Office en Exchange. Gegeven een groen gebied, worden de meeste nieuwe bedrijven naar het SaaS-model ten opzichte van traditionele licentie kiezen?

Ik denk dat zou afhangen van wie de startup huurt aan hen en hoeveel geld ze hebben te helpen;. Een kleine startup met een gedistribueerd team zonder rare eisen zou er goed aan doen om alles in de cloud onder SaaS licentie te zetten, gewoon omdat het een veel eenvoudigere manier van incepting een nieuwe “IT-afdeling”. Echter, een grotere startup met een CTO van een onderneming achtergrond met een goed begrip van complexe licentie voelen dat is de betere keuze voor de toekomst op het gebied van de budgettaire controle en flexibiliteit.

Ja, ze zullen SaaS om de redenen die ik in Vraag # 4 besproken kiezen. Lagere kosten, geen licentiekosten stress, geen kans voor piraterij en de mogelijkheid om applicaties en documenten van overal toegang op elk apparaat zorgt voor een krachtiger, beter in staat en meer financieel stabiele werkomgeving;. Voor twintig jaar, ik heb het gekreun gehoord en gekreun van de eigenaren van kleine bedrijven klagen over de hoge kosten van Windows, Microsoft Office en Client Access Licenses. SaaS is een uitstekende manier om het grootste deel van de klachten en de kosten te verspreiden

Hoewel SaaS zinvol is voor veel kleine bedrijven, hoe zit het met de onderneming? Is het realistisch voor SaaS om te kunnen omgaan met de complexiteit van enterprise software?

Klaar

Matt Baxter-Reynolds

Ik ook

Ken Hess

Ik denk dat deze twee kwesties aan elkaar gebonden in de ideeën over de vraag of de dingen die in de cloud, of dingen leven on-premises;. De reden voor de inschrijving modellen op cloud-gebaseerde diensten maakt meer zin als je bedenkt dat als een van de kosten van de software, je bent ook betalen voor elektriciteit, personeel, en alles wat je nodig hebt om een ​​datacenter te beheren;. Als je systemen die je on-premises, je betaalt voor de kosten te houden ” de lichten op “, dus eigenlijk is het redelijk om een ​​abonnement te betalen voor on-premise systemen? Ik zou zeggen dat niet – een traditionele “software en diensten” -pakket heeft meer zin hier, ik zou ook zeggen dat, nee, ik denk niet dat SaaS is genoeg om te gaan met de complexiteit van enterprise software.. Als u op zoek bent naar zeer grote (miljoenen dollars deals), denk ik niet dat past goed in een bericht van per gebruiker / per maand abonnement.

Het is veel minder complex dan het uitrollen van 20.000 of meer nieuwe versies van een softwareproduct voor de gebruikers. Ik heb op de levering eind geweest en het is een puinhoop. Met SaaS, er is maar een upgrade – op de server kant. Alle medewerkers krijgen dezelfde versie van de software op hetzelfde moment zonder rekening te houden patch levels, desktop configuraties, antivirus software of andere lokale software problemen die grote software-upgrades en uitrol teisteren. Enterprises, misschien, kunnen profiteren het meest van SaaS.

Wat betekent de recente terugslag via Office 2013 licenties zeggen over waar Microsoft licenties gaat?

Ik ben niet echt zeker dat het een “terugslag” – nogal wat mensen waren vocaal boos over, maar het was te krijgen gladgestreken, maar het deed de boodschap die er zijn dat Microsoft geeft graag Office 2013 te zien worden verkocht. op basis van een abonnement, met name voor particulieren en kleinere bedrijven.

Ik neem aan dat door de terugslag u verwijst naar het artikel PCWorld door Tony Bradley dat Office 2013 licentiebeleid Microsoft bespreekt en de opschudding veroorzaakte. Microsoft veranderde zijn beleid in reactie op die oproer;. De verandering zegt dat Microsoft heeft zijn licentie voor het nieuwe paradigma fit te moderniseren en het is de hoogste tijd. Om een ​​software product in licentie aan een specifiek stukje hardware is belachelijk en als PCWorld Tony Bradley ook zet het, licentiebeleid Microsoft’s was niets minder dan ‘Draconian;. Als ik de aankoop van een licentie voor het besturingssysteem, een Office-licentie, een database licentie of een licentie, ik ben degene te kopen. als ik ervoor kiezen om het te verwijderen uit één stuk hardware en installeren op een ander, moet ik dat voorrecht hebben, omdat ik de licentie voor het gebruik hebt gekocht. zolang ik niet in strijd met de licentie door hem tegelijk te installeren op verschillende stukken van hardware, zou ik wel goed tot Microsoft haar beleid veranderd, dat was niet het geval.. ik herinner me dat u Microsoft bellen om uit te leggen dat een computer crashte en werd ontmanteld voordat ze zouden herstellen mijn Office 2007-licentie, zodat ik het op een andere computer kan installeren. Hoewel ik moest mijn zaak te bepleiten met de finesse van F. Lee Bailey, de steun persoon uiteindelijk vermurwen en de licentie opnieuw in te stellen voor mij. het is verkeerd om te denken dat ik zou kunnen verliezen $ 1000 ter waarde van software als gevolg van een hardware crash of ontmantelen.

Kan Microsoft succesvol te concurreren tegen zichzelf door het gelijktijdig aanbieden van zowel abonnement en traditionele licentie?

Ja, want wat hier gebeurt is “paarden voor cursussen”. Kleinere bedrijven die cloud-gebaseerde systemen de voorkeur wordt het abonnement pad te kiezen. Grotere bedrijven die de voorkeur geven on-premises systemen een “big ticket” licentie pad zullen kiezen.

Zeker, het kan en het zal, voor een tijdje toch. Waarom zou het niet? Er zijn mensen die niet volledig om te zetten in een abonnement of SaaS-model voor de komende jaren, dus Microsoft een enorm bedrag aan inkomsten uit de traditionele licenties op elk moment snel niet zal verliezen;. Je hoeft alleen maar om deze situatie aan hardware leveranciers te vergelijken met het bewijs te zien . Er zijn mensen die laptops en degenen die hen huurkoop. Het is niet een alles of niets spel in hardware en het zal niet in de software voor een paar jaar nog veel meer. Uiteindelijk traditionele software licentie zal plaatsmaken voor abonnementen, maar u misschien nog een paar grijze haren hebben voordat dat gebeurt.

Wanneer heb je het omslagpunt voorzien wanneer ondernemingen zullen niet langer willen blijven betalen traditionele licentiekosten voor de software?

Ik zeg niet dat dat omslagpunt zal komen in de zin van de vraag impliceert;. Ik denk dat er een natuurlijke scheiding tussen cloud-systemen en on-premise systemen. De vraag is hoe ver en hoe snel “all” bedrijven te verplaatsen naar cloud-gebaseerde systemen. (En impliciet effectief te besteden hun datacenter services en bijkomende kosten door middel van SaaS abonnementsbetalingen.), Ik weet niet of dat ooit zal komen tot een punt waar we nooit te zien op de eigen locatie. Is het waarschijnlijk iemand als een autofabrikant zullen hun on-premise ERP geven en te verplaatsen naar de cloud? Ik ben niet overtuigd.

Het omslagpunt zal zijn wanneer er haalbare opties voor ondernemingen. Salesforce.com is een mooi voorbeeld dat u eerder gaf. Er is al geen klachten over dat model en ze doen het prima. Microsoft zal hetzelfde doen. Voor producten zoals Office, Visio, Project en andere stand-alone toepassingen, zal de overgang gemakkelijk zijn. Het zal meer plezier om naar te kijken operating systems go-abonnement.

Hoe belangrijk is Microsoft’s behandeling van de licentievergoeding kwestie voor de toekomst van het bedrijf en zijn business model?

Ik weet niet of het is dat belangrijk. Microsoft is een succesvol bedrijf – ze weten hoe ze geld uit hun klantenbestand te krijgen. Omdat het meer “abonnement zware” zou kunnen hen te helpen, zowel in termen van cashflow en op het gebied van het verminderen van piraterij, maar het is zeker niet de meest urgente probleem dat Microsoft wordt geconfronteerd.

Als je praat nog steeds over de Office 2013 speling, kan ik alleen maar veronderstellen dat het laat zien dat Microsoft kan veranderen met de tijd en dat zij de zorg over haar klanten. Ik denk dat Microsoft zich realiseert dat haar “draconische” licentiebeleid zijn verouderd. Microsoft heeft om ze te veranderen om de behoeften van bedrijven en individuen die moe zijn van een hoop geld voor softwarelicenties die is vergrendeld aan een enkel apparaat te betalen passen;. Als Microsoft steekt met de oude licentie-plan, dan zullen ze verliezen een enorme hoeveelheid inkomsten voor bedrijven als Google, Apple, Salesforce.com die zal halen de misnoegde user base omdat de gebruikers zijn niet van plan te zijn gebonden aan een enkel apparaat of een verouderde licentiebeleid.

Het was geweldig om je hebt. En ik weet zeker dat je het ermee eens dat de debater’s heeft goed werk geleverd. Kom woensdag voor de sluiting argumenten. De definitieve uitspraak zal worden geplaatst op donderdag.

Matt Baxter-Reynolds

Voor mij, zal Microsoft’s vergunningenstelsel overleven voor zo lang als er mensen zijn het implementeren van complexe, on-premise bedrijfssystemen. Een per gebruiker / per maand abonnement model niet goed genoeg in dat scenario werken. Zowel de verkoper en de koper moet de flexibiliteit die afkomstig is van de complexiteit. Als u nodig hebt om te duwen door middel van een miljoenen dollars deal, iets genuanceerder dan alleen maar “Meerdere het aantal gebruikers dat u door ‘x’ ‘nodig.

Na verloop van tijd Ik denk dat we meer SaaS-type implementaties verkocht op basis van een abonnement te zien, maar dit heeft meer te maken met de outsourcing computerkracht en onderhoud aan de cloud in plaats van een inherent voordeel in abonnement licenties.

Natuurlijk, SaaS heeft een bijkomend voordeel van ervoor te zorgen dat gebruikers de nieuwste en beste – dat wil zeggen de meest goed opgelapt, meest veilige en veiligste. Dat is een goede zaak voor iedereen.

Ken Hess

Microsoft licentie-schema is veel te complex voor de meeste bedrijven te beheren. Microsoft heeft naar schatting 500 tot 1000 werknemers die in productlicenties werken. Die naar een systeem dat veel te veel overhead te handhaven vereist. Het is inefficiënt voor Microsoft en het is bijna onmogelijk voor bedrijven om te voldoen aan de ingewikkelde licentie voor besturingssystemen, servers en applicaties.

De Office 2013 backlash dat Jason in het debat genoemd is een voorbeeld van hoe de Microsoft licenties plannen smeekt om hervormingen. In feite, zodra Microsoft herstelt van de Office 2013 licentie-verandering en de lancering van Office 365, ik hoop dat ze de Grote Licensing hervorming van 2014 te lanceren.

SaaS-achtige applicaties zoals Office 365 moeten helpen oplossen problemen met licenties voor de klanten van Microsoft. Een abonnement pay-as-you-use model is goed voor klanten en voor Microsoft gelijk. Klanten zullen profiteren van de ongebonden om een ​​enkele computer-apparaat. Daarnaast zal de upfront kosten voor bedrijven eenvoudiger te beheren zijn. In plaats van de uitgaven een enorme brok van contant geld voor softwarelicenties, kunnen bedrijven gemak in een betaling plan van soorten met voorspelbare terugkerende abonnementskosten.

Voor Microsoft, een hervormde licentiemodel zorgt voor een meer eerlijke telling van de klant en, op zijn beurt, zou meer inkomsten te genereren voor Microsoft omdat dit type software gebruik onmogelijk zou zijn om piraat. De SaaS en abonnement modellen werken voor andere bedrijven, zoals Salesforce.com, Google en VMware. Het is een bewezen systeem. Klanten als het en zo doen leveranciers. Licentiebeheer voor beide partijen is eenvoudig.

Verandering is niet eenvoudig, maar het is tijd dat Microsoft volgt deze trend dat bijna hen heeft achtergelaten.

Jason Hiner

Dit is bijna een van die “verkeerde kant van de geschiedenis” kwesties. Zoals Matt opgemerkt, zijn er een aantal voordelen voor de traditionele software licentie model dat is Microsoft’s brood-en-boter – namelijk “de budgettaire controle en flexibiliteit” (als je weet hoe je het correct te navigeren).

Echter, zoals Ken zei, zelfs bij bedrijven die leven of sterven op de traditionele licenties, Microsoft heeft een buitengewoon complexe reeks van mogelijkheden voor bedrijven om uit te zoeken. En buiten dat, de inschrijving licentiemodel aangeboden door de SaaS-aanbieders – de grootste concurrentie van Microsoft – lost andere problemen ook. De grootste is de mogelijkheid om applicaties te openen vanaf elk apparaat – werk machine, thuis machine, tablet, smartphone, Internet cafe, enz. De andere grote probleem is software-updates, upgrades en uitrol.

Als gevolg hiervan, zal ik regeren met de menigte op deze. huidige licentiebeleid Microsoft’s zijn volledig onhoudbaar.

Canonical en Microsoft werken samen aan containers

Het huidige beleid

Geplaatst door Jason Hiner

te complex

Matt Baxter-Reynolds

te complex

Ken Hess

Hoe gaan ze te vergelijken?

Geplaatst door Jason Hiner

dezelfde nachtmerrie

Matt Baxter-Reynolds

Oracle’s is beter

Ken Hess

Vanaf vers?

Geplaatst door Jason Hiner

Need flexibiliteit

Matt Baxter-Reynolds

Web-based is de sleutel

Ken Hess

Leren van het verleden?

Geplaatst door Jason Hiner

keuzes

Matt Baxter-Reynolds

Waardoor het makkelijker

Ken Hess

Office glijdt

Geplaatst door Jason Hiner

Hangt af van het inkomen

Matt Baxter-Reynolds

Waardoor ze gelukkig

Ken Hess

De onderneming…

Geplaatst door Jason Hiner

Over de kop

Matt Baxter-Reynolds

veel eenvoudiger

Ken Hess

problemen met licenties

Geplaatst door Jason Hiner

Om de boodschap over

Matt Baxter-Reynolds

Geen vrijheid van keuze

Ken Hess

Hebben beide?

Geplaatst door Jason Hiner

Big Improvement

Matt Baxter-Reynolds

Het is in ontwikkeling

Ken Hess

Het begin van de revolutie

Geplaatst door Jason Hiner

Niet noodzakelijk

Matt Baxter-Reynolds

Andere opties

Ken Hess

Laatste vraag, de overleving van Microsoft?

Geplaatst door Jason Hiner

Het is too big to fail

Matt Baxter-Reynolds

Microsoft moet veranderen

Ken Hess

Bedankt iedereen

Geplaatst door Jason Hiner

Hebben we echt een recht om te worden vergeten?

dappere nieuwe strategie Satya Nadella’s: Kan Microsoft uit te voeren?

In IBM en Apple’s kielzog, heeft Android verloor haar enterprise kans?