Kan een datacenter echt economisch herstel te rijden?

ViaWest, die hun nieuwste vestiging in North Las Vegas twee weken geleden geopend, heeft zeker creëerde een datacenter die zich in een colo markt gevuld met concurrenten op zoek naar een voorsprong op de concurrentie. Hun nieuwe Lone Mountain Data Center is een Uptime Institute Tier 4 gecertificeerd ontwerp, een niveau dat nog niet eerder is bereikt door een colo-faciliteit en iets dat zeker een onderscheidende factor in de industrie.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Met 74.000 vierkante ft van de verhoogde vloer ruimte, LEED, Energy Star en Green Globe certificeringen, heeft ViaWest haalde alles uit het ontwerp stopt bij de opbouw van hun vlaggenschip faciliteit. Vanuit het perspectief van de datacenter-industrie, de nieuwe datacenter faciliteit is een uitstekend voorbeeld van datacenter state-of-the-art en een indrukwekkende prestatie.

Maar is dat een reden voor de Stad van North Las Vegas om het te zien als een keerpunt voor een gemeenschap die in de economische slop is verwikkeld voor een zeer lange tijd?

North Las Vegas heeft gezien een paar andere bedrijven over die laatste paar jaar dat geopend om grote fanfare en laaide uit en snel overleed, het verlaten van de stad in een mum van betere economische vorm. De hoogste profiel van deze bedrijven, de noodlottige Amonix fabrikant zonnepaneel, bracht een groot aantal arbeidsplaatsen en aandacht, aandacht dat bleek nadelig te zijn wanneer de operatie instortte in 2011, het nemen van de banen en het gebied investeringen mee.

De ViaWest datacenter is zeker een laag risico operatie, in termen van bezorgdheid over de levensvatbaarheid van het project. ViaWest is een gevestigde datacenter provider en hun beslissing om een ​​flagship faciliteit bouwen betekent dat het datacenter niet altijd en overal snel gaat.

Maar de aard van het datacenter het bedrijfsleven is dat het niet mee op lange termijn grootschalige economische welvaart naar gebieden waar eenmalige datacenters worden gebouwd. Zelfs als andere datacenter providers kiezen om te bouwen in hetzelfde gebied, zoals we zien in Oregon en in North Carolina, de totale impact op de lokale economie, in termen van banen en aanverwante zaken, zodra de datacenter faciliteiten zijn voltooid en operationeel is, is meestal vrij minimaal.

North Las Vegas in staat zal zijn om te wijzen op de ViaWest faciliteit als een bedrijf dat ervoor heeft gekozen om in hun stad, maar je kunt verwachten aanhoudende economische voordeel lijkt een onrealistisch keuze. Hoewel het waar is dat sommige aantal mensen verhuizen naar het gebied om te werken in de inrichting, is er geen dwingende reden voor hen om in eenzelfde stad wonen. De aard van de vallei is zodanig dat mensen meer kans om de kwaliteit van het leven keuzes voorsprong van nabijheid te maken aan het kantoor bij de keuze om zichzelf en hun families te verplaatsen.

Hopelijk North Las Vegas zullen realistisch zijn over wat de ViaWest faciliteit middelen om hun stad.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren