Kan de Open Data Center Alliance een verschil maken?

Terug in oktober 2010 berichtten we over de vorming van de Open Data Center Alliance door een groep van groot datacenter consument bedrijven met Intel, in wat werd beschreven als een “unieke adviserende rol”, die wilde een drijvende kracht in het krijgen van technologieleveranciers geworden te leveren op producten die deze zakelijke cloud computing doelen gehaald. Vanuit het perspectief van Intel’s was het een forum om hun Cloud 2015 visie te duwen, als goed.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Wanneer een persbericht vandaag mijn bureau kruiste de aankondiging van een nieuw lid Adopter (een lid dat op het gebruik van de ODCA Roadmap als een inkoop leidraad is van plan), ik dacht dat ik een blik op wat er gebeurde met de alliantie te nemen. En op het eerste gezicht lijkt het antwoord te zijn “niet veel.”

Het eerste wat mij opviel was absoluut geen sprake van Intel op de ODCA website, omgekeerd, de enige vermelding van de ODCA op de website van Intel was in een paar blog inzendingen uit oktober vorig jaar, toen de organisatie werd aangekondigd. Natuurlijk, het is een beetje moeilijk te zeggen of Intel’s gebrek aan duidelijke participatie een positief of negatief. Aan de ene kant, een alliantie die het duwen van een gebruiksmodel dat is klantgedreven en leverancier agnost is waarschijnlijk het best gediend als verkopers niet betrokken zijn bij de bovenkant niveaus van de organisatie. Aan de andere kant zou Intel’s gebrek aan deelname ook worden gezien als een Backhanded manier om te zeggen dat ze niet de alliantie zien als een haalbare manier van duwen hun Cloud 2015 visie.

Gescheiden van de opvallende afwezigheid van Intel van de huidige Alliantie informatie is het feit dat in de zes maanden na de formele lancering aankondiging zij hun lidmaatschap broodjes hebben verdubbeld tot meer dan 150 aangesloten bedrijven. Bij de lancering tijd, aangekondigd dat ze een versie 0.5 van hun ODCA Usage Modellen met een stappenplan gericht op de release van de eerste vijf versie 1.0 Usage modellen zoals gedefinieerd in hun roadmap als Q1 van 2011. Q1 voorbij is en die versie 1.0 modellen lijken niet nog niet verschenen. Na met wie dit soort groepen in het verleden heb ik goed begrijpen dat ervaren kat herders zijn vaak nodig om de resultaten van dergelijke groepen te krijgen. De ODCA heeft een goed concept achter haar oprichting, laten we hopen dat het heeft de nodige leiderschap om te rijden te leveren op zijn belofte.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen