Het tellen van de kosten van namaak

Ondanks vorige week met succes afsluiten van een vruchtbare handelaar in illegale software, Alexander geeft toe dat de kansen worden gestapeld tegen haar. Microsoft schat verliest ongeveer $ 467.000.000 (250 miljoen pond) per jaar als gevolg van nagemaakte of illegale software.

Maar het is niet alleen de enorme hoeveelheid nep en niet-gelicentieerde producten die Alexander’s werk een zware dobber maakt, Microsoft’s antipiracy team en haar handhavers op de Business Software Alliance worden door velen gezien als de scherpe einde van de software-gigant’s draconische – en sommigen zeggen verouderd –approach vergunningplichtig.

Na de succesvolle schikking met illegale software handelaar William Ling, de website UK zitten met Alexander enkele van de uitdagingen in een rol die ze heeft vervuld gedurende negen maanden te bespreken en om te horen wat Microsoft’s antipiracy team kunnen doen om de relaties met klanten te verbeteren.

Q: Hoeveel van nagemaakte en vergunningen probleem van Microsoft is van haar eigen maken? Sommigen beweren dat als je eerlijker en duidelijker licentiepraktijken had, zou minder mensen het verkeerd te krijgen of ervoor kiezen om ze te ondermijnen; Alexander. Er zullen altijd mensen die niet denken dat ze Microsoft moet betalen. Zelfs als we daalden de prijzen, zouden de mensen nog steeds vervalsen van de software. Kiwi schoensmeer nog nagemaakt en is niet echt duur – het is allemaal neer op de grootte van het merk. Dus ik zou niet zeggen dat het de licentie, ik denk dat het alleen maar omdat de mensen willen wat ze kunnen krijgen voor de goedkoopste prijs.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Gavin Becket, Bristol gemeenteraad IT-strategie manager, zei op een OASIS conferentie van vorig jaar dat er een echte angst dat bedrijven die aan te kondigen zijn ze verhuizen naar open source software zal een audit van MS worden geconfronteerd. Enige waarheid in dat, Alexander:? Absoluut niet. Software asset management is een ander deel van het bedrijf. Mijn taak is alles over aankoopkeuringen en waar te kopen en hoe te kopen – het gaat over het opleiden van channel partners.

Wat is het meest vervalste software;? Nou, op het moment dat zou waarschijnlijk Windows XP, dan Windows 2003, maar we zien ook een aantal Windows 2000 en zelfs sommige van de 64-bits versies. Er zijn ook toepassingen zoals Visio en Project dat doelgericht. De piraten volgen een strategie voor het geheel – zij het maximaliseren van hun omzet van de vorige OS vrij te geven, zodat op het moment zien we een toename van XP en Office 2003, als we evolueren naar Vista.

U lanceerde de Windows Genuine Advantage (WGA) programma in april dat de gebruikers toegang tot meer instrumenten geeft als ze zich aanmelden voor de service en hun exemplaar van Windows te registreren, maar blokkeert enkele downloads aan klanten die dat niet doen. Hackers zijn erin geslaagd om de regeling te omzeilen snel na de lancering. Hebt u de maas in de wet nu gesloten; Alexander:? Er zijn altijd nieuwe hacks langs te komen, maar de WGA is een vrijwillige service. U kunt de pop-ups te zetten, en mensen kunnen zich afmelden voor het. Ze krijgen nog steeds de kern van downloads, maar wat ze niet snap is spul zoals Windows Defender. Ze krijgen nog steeds alle beveiligingspatches de – we geen klanten straffen voor het niet toetreden.

Denkt u dat een deel van het probleem is dat je licentiemodel is gewoon een beetje verouderd? Google heeft mensen wennen aan het idee dat ze spullen gratis op hun beurt kunnen krijgen voor het lezen van de reclame – is dat een model dat Microsoft overweegt; Alexander:? We zijn zeker naar te kijken. We proberen altijd om drie of vier jaar voorsprong op de markt te blijven. Het is zeker iets dat wordt besproken.

de website UK heeft onlangs gewezen op de vraag hoe moeilijk het is om een ​​naakte PC te kopen – een machine zonder een OS geïnstalleerd – en hoe Microsoft, en u in het bijzonder, probeerden resellers dat dergelijke machines aangemoedigd piraterij en mag niet overtuigen verkocht. Heeft u nog steeds blijf bij dat standpunt, Alexander:? Ik denk dat veel mensen zouden moeite hebben om willen een PC te kopen zonder een OS. Naked PC’s zijn niet wat ik ben echt geïnteresseerd in, in de eerste plaats toch.

Je hebt in deze functie voor ongeveer negen maanden. Wat zou u willen bereiken in termen van het veranderen van de houding van mensen van namaak en software zonder licentie, Alexander:? Ik denk dat het over het maken van het persoonlijk. Wij willen om mensen te laten beseffen wat de gevolgen van het kopen en verkopen van illegale software is. Uiteraard is het een moeilijk gebied om in te werken, maar mensen willen halen op ons, ongeacht wat we doen. Iedereen zal altijd op te halen op de marktleider.

Andrew Donoghue van de website UK gemeld uit Londen.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties