Heeft open API betekent meer complexiteit voor mainstream bedrijven?

“Zijn API’s open te stellen IT-diensten aan een vrije en open dialoog met de gebruikers, of zijn we op een ramkoers met complexiteit? ‘

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Dat is de vraag naar voren gebracht door de bekende computer wetenschapper en schrijver Mark Burgess, die zich afvraagt ​​of open API uiteindelijk maken het leven moeilijker, in plaats van eenvoudiger, voor de bedrijven; Foto:. Joe McKendrick

Terwijl Burgess vorig jaar schreef dit bericht, het is het waard resurfacing, want het roept veel vragen die moeten gesteld als bedrijven blijven om hals over kop slingeren in de API economie. De ontluikende API economie, stelt hij, zet steeds meer controle in de handen van deskundige API makers, maar trekt de dingen buiten het bereik van vele mainstream ontwikkelaars en bedrijven. Zoals hij het uitdrukte

Dus de grote hoeveelheden van de programmeerbare interfaces worden verspreid over het internet bieden veel diensten, maar ook de overdracht van de programmering lasten voor de verbruikende bedrijven. “Alle programmeurs worden verondersteld goed genoeg om het even welke kwestie die zich kunnen voordoen op te lossen, dus als we gewoon alles bloot te leggen en druk op de verantwoordelijkheid op hen (eindgebruikers), dan hebben we vooruitgang geboekt,” schrijft hij. “Als ze niet goed genoeg zijn – goed, dan zijn ze niet goed genoeg!

Voor ondernemingen, tot voor kort, veel bedrijven zich op verpakte software geleverd van leveranciers – vaak al vooraf geconfigureerd op de server dozen. IBM’s legendarische AS / 400-systeem (nu onderdeel van IBM’s Power Series) – was bedoeld om te worden plofte neer en ingeschakeld door het bedrijf.

Open API’s geven wel iets dat hard nodig is in de IT-wereld, maar – en dat is de keuze. Er is een overvloed aan API’s die vele zakelijke en IT-functies die kunnen worden benaderd en gebruikt, het opslaan van de noodzaak om opnieuw uitvinden van het wiel. Daarnaast, het verstrekken van open API introduceert een toegevoegde waarde voor bedrijven die hun klanten beter te bedienen.

Burgess echter vragen waarom zoveel interne werkzaamheden moeten worden blootgesteld aan de wereld via open API. De logica is natuurlijk, dat de API-ing toepassingen de wereld bouwt toegewijde aanhang van ontwikkelaars en anderen, en resulteert in betere innovatie. Hij spot met het idee dat er meer innovatie van gemeenschappen zullen ontstaan ​​dan uit gesloten API’s. “In de praktijk, innovatie gebeurt op dezelfde manier voor de open API’s als voor gesloten”, zegt hij. “Je klacht indienen bij de service provider of auteur, en ze innoveren van binnenuit op uw rekening.

Er zijn vele aspecten van enterprise IT, dat moet blijven in de onderneming. Zoals Burgess zegt

Waarom denken we bloot gedetailleerde binnenwerk is een goed idee? ‘Burgess vraagt. “Immers, dit is de transcriptie van het micromanagement die wij verafschuwen en verfoeien in de menselijke wereld.” Hij beantwoordt deze vraag door te suggereren is er een ” gamification “aan de gang over IT, waarbij de uitdaging van het bouwen en te innoveren via netwerken wordt gezien als meer spannend dan alleen het ondersteunen van die regels gebaseerde systemen.

Greater automatisering nodig is, Burgess vermoeden – niet meer doe-het-zelf benadert. De proliferatie van API’s betekent meer detail werk, en minder automatisering, suggereert hij.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal