Heeft gelukkiger Chinese arbeiders het einde betekenen van betaalbare tech gadgets?

Jason Perlow

Laatste vraag (maar het is enorm)

David Gewirtz

De moderator heeft een definitieve uitspraak gedaan.

Jason Perlow: Als Chinese burgers zich ophopen rijkdom, en als China als een land wordt meer van een deelnemer op de wereldwijde economische toneel en als lid van de grotere gemeenschap van naties, en als haar burgers krijgen meer en meer toegang tot informatie over de wereld om hen heen, zullen de mensen onvermijdelijk eisen betere arbeidsomstandigheden, hogere lonen en meer rechten in het algemeen.

Op een dag in de toekomst voor de heidenen, die Chinese gefabriceerde technologie verbruiken, en voor elk van de bedrijven die zaken doen in China, zoals Apple, zal het feest voorbij.

Elke incrementele kosten van verbetering van het leven van de Chinese arbeiders zal onvermijdelijk leiden tot hogere kosten in componenten en productie outsourcing, hetgeen u zal worden doorgegeven, de consument.

Het zal absoluut niet worden geabsorbeerd door het bedrijfsleven van de zuiverheid van hun geweten.

Hoeveel duurder is iedereen een raadsel. Het kan zo laag als 20 procent of zo hoog als het dubbele van de kosten.

Waarom hervormingen de rechten van werknemers in China de gadget supply chain zou verstoren, heeft Apple opende een nieuw front in concurrerende gevechten?

David Gewirtz: Laten we beginnen met duidelijk zijn over wat we bedoelen met de uitdrukking “Gelukkiger Chinese arbeiders”. Met “gelukkiger,” we implicerend dat “gelukkiger” Chinese productie-arbeiders beter zou worden betaald, hebben betere arbeidsomstandigheden, en niet zo geneigd zijn (zoals sommigen) tot het uiterste van zelfmoord. Doe in context, fabrikanten als Foxconn , zelfs met hun gedisciplineerd studentenhuis leefomstandigheden, zijn eigenlijk al het creëren van werknemers ver “gelukkiger” dan de meer dan een miljard van hun medeburgers, simpelweg omdat ze in staat om een ​​leven te maken. Anders gezegd, er is in wezen een nooit eindigende levering van arme zielen, voor wie de hardwerkende monteren van onze schitterende speelgoed zou leefomstandigheden te bieden ver boven alles wat ze ooit gewend;. Dus gerust zijn. Amerika’s “Me” generatie zal nog steeds in staat om hun nooit eindigende aanbod van goedkope “i” -Toys, gebouwd op de rug van een enorme bevolkte zo arm dat duizenden hopefuls in de rij zullen staan ​​voor de werkgelegenheid zouden we nooit accepteren, zelfs met betere arbeidsomstandigheden.

Als een Amerikaanse smartphone maker vervaardigd in Zuid-Carolina, is dat genoeg is om een ​​ontvankelijke klantenbestand Garner? Kan een tech bedrijf met Amerikaanse productie concurreren? En hoe? Alles wat ik vraag is voor u om al onze problemen op te lossen in 6 minuten. Gaan.

Ik denk dat er een duidelijke markt voor echte Amerikaanse-en-klare producten. Zoveel is duidelijk uit de landbouw- en voedingsindustrie, evenals andere gespecialiseerde luxe goederen zoals geesten en andere verbruiksgoederen;. Echter, het idee dat je een geavanceerd stuk elektronica kan maken als een smartphone in de Verenigde Staten is belachelijk, want je kon nooit de bron van alle componenten in eigen land. Vrijwel alle van dat spul, van de halfgeleiders naar de display-eenheid, om de batterij zijn allemaal gemaakt in Azië. Dus in het beste geval je doet eindmontage aan een Amerikaanse fabriek. Als het kost $ 100,00 meer om dat te doen, en u het label dat ‘Made in the USA “Ik weet niet of je voldoende vraag naar het product te rechtvaardigen doet het in de eerste plaats zou krijgen. Maar als je een of andere manier de kosten laag kunnen houden en maken het concurreren met producten die worden geproduceerd in China, kon ik zien dat mensen te kopen;. Immers, hebben diverse Japanse en Duitse auto-bedrijven enig succes doet eindassemblage in de Verenigde Staten hadden, maar ze niet zijn doorgegeven af ​​als Amerikaanse producten. Het was gewoon meer kosteneffectief om het hier te doen in plaats van het schip hele afgerond auto’s in het buitenland, met het oog op de Amerikaanse tarieven te voorkomen.

Apple: made in China, de belastingvrije winsten bewaard offshore-; Challenge Amazon: de wereld laten zien America waardeert werknemers

Wolk, Canonical en Microsoft werken samen aan containers, Grote Debat; Do we echt hebben het recht om te worden vergeten; Grote Debat; dappere nieuwe strategie Satya Nadella’s: Kan Microsoft uit te voeren; Grote Debat; In IBM en Apple’s kielzog, heeft Android verloren? haar enterprise kans?

Nou, zeker willen we meer productie te zien in al onze staten, en South Carolina kon meer banen zeker gebruiken. Maar het is niet alleen waar het product wordt gebouwd die zaken. Waar het om gaat is of het goed genoeg is, betrouwbaar genoeg, en aantrekkelijk genoeg. Ik herinner me dat ik vroeger Apple planten pas in de Bay Area. Apple terug maakte vervolgens een hoop geld, zijn werknemers waren zeer goed betaald, en het was meestal allemaal gedaan in de VS We moeten alles doen wat we kunnen om die banen en de bedrijven terug naar huis te brengen;. Naar mijn mening, en op basis van meer dan het onderzoek een jaar, wiskundige modellering en analyse, is het mogelijk om Amerika’s industriële basis op te bouwen. Het probleem is dat we, eh, Think Different over de manier waarop we denken van de werkgelegenheid in Amerika. Ik besteed 476 pagina’s aan die in mijn recente boek, maar de bottom line is dat we niet concentreren al onze economische aandacht op de weinige grote bedrijven. We kunnen innoveren en te concurreren door het concentreren van de aandacht op de miljoenen van kleinere bedrijven die toe te voegen en leveren toegevoegde waarde;. Dat, en we moeten onze gezondheidszorg gijzeling crisis eens en voor altijd op te lossen, anders Amerikaanse bedrijven zullen worden opgezadeld met een COGS component dat er geen non -US bedrijf heeft te maken met;. Dit is moeilijk spul, maar het maakt me razend dat een grote Amerikaanse bedrijf als Apple een situatie waarin 960.000 banen gecreëerd heeft geschapen, maar buiten de Verenigde Staten. Die banen moeten hier gemaakt. Het is niet alleen bedrijven als Apple, dat de bal zijn gedaald, hebben onze politici volledig leeggelopen is, de vakbonden hebben het vertrapt, en de consumenten hebben ervoor gekozen om niet kopen. Bottom line, kunnen we dit doen, maar we moeten een hele nieuwe manier van denken te nemen.

Als je een tech bedrijf de productie van goederen in China hoe krijg je voorafgaand aan de bezorgdheid over de arbeidsomstandigheden?

Het is mogelijk dat als gevolg van deze publieke verontwaardiging dan mishandeld Chinese arbeiders, de technologie buitenlandse bedrijven die investeren in China zelf kunnen beginnen met hun eigen fabrieken te bouwen in dat land en de controle over hun eigen middelen van de productie naar hun eigen arbeid naleving van richtlijnen te waarborgen .; dit gebeurt al. Bijvoorbeeld Motorola Mobility, die een vaste verbintenis tot maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft (binnenkort volle dochteronderneming van Google zijn), heeft een enorme hoeveelheid geld het bouwen van zijn eigen fabrieken in China en voert geïnvesteerd en onthult periodieke controles van de arbeidsomstandigheden;. En Motorola arbeiders in China zijn in feite Motorola werknemers,. duidelijk dat de kosten Motorola Mobility om een ​​collectief geweten is hoog is. Het komt tot uiting in lagere winstmarges voor hun producten die duidelijk belemmert zijn vermogen om te concurreren ten opzichte van bedrijven als Apple. En als het hebben van een corporate geweten de norm wordt, zullen deze bedrijven moeten deze kosten doorgeven aan de consument.

Nou, ten eerste af, laten we duidelijk dat er veel niet-Amerikaanse bedrijven met behulp van Chinese fabrieken zijn. Zodat onze bedrijven kunnen concurreren met die om te overleven in de markt te zijn;. Het goede nieuws is dat Amerikaanse bedrijven zijn uitzonderlijk innovatief en, als Jason zegt, het regelen van de gehele supply chain is waarschijnlijk de manier om ervoor te zorgen uw medewerkers zijn goed behandeld. Dat betekent ook automatisering en productie-innovatie, en het is niet zo eenvoudig als outsourcing naar goedkope arbeidskrachten in een goedkope arbeidskrachten land. Laten we niet vergeten dat kwartaalrapportages vaak rijden corporate actions, en die rapporten vereisen winst, niet alleen goed burgerschap;. Dat gezegd hebbende, nogmaals, als we kijken naar het brengen van deze voorzieningen terug naar de VS en kijken hoe we kunnen innoveren om concurrerend te zijn, we ‘ll hebben de controle zonder de PR nachtmerries. Het is een zware strijd, maar als we de wil, het is goed te doen. Apple is de ideale kandidaat voor dit soort recht-werk strijd.

Is het niet mogelijk dat de binnenlandse markt in China dit moot zal maken? Zelfs als de kosten omhoog gaan binnenlandse vraag naar Chinese goederen is enorm.

De binnenlandse vraag naar producten in China is enorm, maar er is geen twijfel dat als de kosten waren aanzienlijk te verhogen, en de buitenlandse vraag naar producten daalde als gevolg van deze kosten wordt doorgegeven aan de consument (in tegenstelling tot wordt geabsorbeerd door de fabrikant) is gaat een heleboel van die extra productiecapaciteit dat het anders gebruikt voor de buitenlandse productie inactief te maken, en het zal pijn doen,. Chinese economie is nog steeds sterk afhankelijk van de uitgevoerde goederen – duurzame goederen die aantoonbaar superieure en duurder dan de goederen zijn dat het produceert voor de binnenlandse consumptie;. de bottom line is dat China niet los kunnen leven in een mondiale economie, het is niet de jaren 1950 niet meer. Met een aanhoudende groei en welvaart voor de burgers, in 20 of 30 jaar zal China vrijwel zeker in dezelfde positie dat we in vandaag.

Nou, veiligheid van de werknemers en het welzijn nooit betwistbaar. Tuurlijk, de Chinese markt is de heilige graal van de Heilige Grails als het gaat om consumentenmarketing. Maar als de vraag toeneemt, de kosten over het algemeen afneemt, dus zelfs als er minder Chinese arbeiders wonen op amper bestaansminimum lonen, en nog veel meer middle-class Chinese krijgen hun eigen iPads en iPhones, zal er nog een behoefte om kosten-vermindering van de productie, nog steeds een behoefte te zijn de meeste winst behoefte aan werknemers die zo weinig mogelijk kosten, terwijl nog steeds een goede baan te doen halen uit elke verkoop, en nog steeds.

Zijn de kosten van de enige reden waarom de Amerikaanse industriële basis is uitgehold?

Ik ga niet lopen voor kantoor, maar het zou niet een belachelijke overdreven om te zeggen dat in de afgelopen 30 jaar, onderdrukkende belastingen, vakbond arbeid en steeds oprukkende overheid regelgevende controles op onze industriële basis hebben bijgedragen aan de Verenigde Staten steeds een onherbergzaam milieu voor de meeste bedrijven te doen vervaardigen van zaken;. het zou bijna onmogelijk zijn voor deze bedrijven om concurrerend te blijven als ze elektronica in de Verenigde Staten geproduceerde omdat je zou hebben om deze werknemers fatsoenlijke lonen en fatsoenlijke uitkeringen te betalen. U zou hebben om te voldoen aan de Amerikaanse arbeidswetten die het aantal uren dat deze mensen kunnen werken aanzienlijk verminderen, en je kon nooit legaal tewerk kindarbeiders.

Nee natuurlijk niet. Healthcare is – en blijft – een groot probleem. Wij zijn de enige geavanceerde natie waar de gezondheidszorg is nog steeds een belangrijk onderdeel van de kosten van goederen verkocht. Alle andere geavanceerde geïndustrialiseerde landen bieden gezondheidszorg aan hun burgers en de bedrijven en fabrikanten hebben niet de dupe worden van die kosten te dragen. Aan de andere kant, voor de derde wereld landen, deze fabrikanten ook niet over de kosten van de gezondheidszorg (te betalen die, zoals u recall bent, is het – zelf – meer dan 8 keer duurder dan de volledige kosten van veel buitenlandse werknemers) .; En dan komen we tot regulering gerelateerde onderwerpen. Een deel van die eerlijk is en noodzakelijk. De slopers ik eerder noemde kan alleen hun zaken doen door brutaliseren hun werknemers. We zouden nooit toestaan ​​dat zo’n giftige stoffen in Amerika, en zo dat het bedrijfsleven wordt uitgevoerd in India plaats; Een derde reden dat onze industriële basis is dus gedecimeerd is dat we zijn gekomen om te vieren – als een kwestie van verkeerde headed federale concurrerend beleid. – industrieën zoals verzekeringen, banken, en zelfs tech. Bedrijven als Google zijn in wezen niets meer dan reclame motoren. Real fabrieken die onroerende goederen te produceren niet zijn, en zijn niet een prioriteit in Amerika en aan onze regering voor decennia. Dan, wat Jason zegt over belastingen, unie arbeidskosten en andere factoren zijn ook helemaal waar ook. De Verenigde Staten maakt het moeilijk om te concurreren op een productie-front, dat is waarom we ruzie over werknemer zorg in China, in plaats van werknemer van toepassing zijn in Bayonne zijn.

China zal uiteindelijk terzijde worden geschoven voor een nog goedkopere productie locale?

Ik weet niet of we kunnen blijven hop van land tot land, om de eetlust van de wereld te voeden voor consumentenelektronica. Beginnend in de jaren 1960, Japan was onze eerste goedkoop, maar de kwaliteit elektronica leverancier, en ze bouwden hun eigen specifieke merken die iconische zijn zelfs vandaag;. Maar uiteindelijk zelfs zij konden niet concurreren met China, of zelfs Korea, zo is onlangs aangetoond van Sony en dalende winsten van Panasonic in vergelijking met de producten die worden geproduceerd door de Chinese toeleveranciers van Apple en Samsung’s krachtige Koreaanse industriële basis. Een aantal Japanse bedrijven zijn in de opbouw van nieuwe fabrieken in China om te blijven concurreren, die absoluut ondenkbaar tien jaar geleden geweest zou zijn. China is uniek omdat het zeer snel ontwikkelt en een aantal andere kenmerken die het ideaal is voor de productie van duurzame en geavanceerde elektronische goederen te maken. De beroepsbevolking is enorm en goedkoop en het zwembad is opgeleid en gedisciplineerd net genoeg om de complexe werk dat nodig is om producten zoals Apple’s te produceren uit te voeren;. Je kunt niet per se zeggen dat hetzelfde voor andere landen in Azië of zelfs ontwikkelingslanden in Latijns -Amerika of Afrika. Zeker Korea is “goedkoper” dan Japan, en ze kunnen geavanceerde, kwalitatief hoogwaardige consumentenelektronica produceren, maar het is niet zo goedkoop als China. En Taiwan is gewoon het uitbesteden van het grootste deel van haar werkzaamheden naar het vasteland.

Het is onwaarschijnlijk, maar mogelijk is. China heeft 1,3 miljard mensen, India heeft 1,2 miljard mensen, en de Verenigde Staten heeft slechts 313 miljoen mensen. Met andere woorden, samen China en India hebben ongeveer 8 1/2 maal het aantal mensen dat als de Verenigde Staten, en, volgens de Population Division van het ministerie van Economische en Sociale Zaken van het secretariaat van de Verenigde Naties, vormen ze bijna 40 % van de totale bevolking van de wereld;. dat gezegd hebbende, zowel China als India zijn wanhopig op zoek naar de levensstandaard van hun burgers te verhogen, zien dat als een belangrijk concurrentievoordeel en als een manier om af te wenden van de nationale onrust van de jaren 1970 van de jaren 1990 . Op een gegeven moment, als er genoeg van hun miljarden van de werknemers zijn het maken van US-stijl lonen, hun bevolking zal ook de consumenten worden en (a) zullen we op een veel meer level playing field in termen van banen, en (b) een ander berooid land opgewonden om deze werken de gelegenheid om zijn burgers te bieden, omdat veel van deze banen in de industrie eigenlijk de levensstandaard te verhogen, en een enorm positief verschil in het leven van de arme mensen van deze zeer arme landen.

Kan boycots beïnvloeden grote tech bedrijven? Wat zijn de kansen om te werken?

Dit is heel moeilijk te bepalen. Zoals deze week opgemerkt in peice Tom Foremski’s, zal er altijd een deel van de consument basis die diep zorgen over waar hun producten vandaan komen en hoe ze werden vervaardigd, zoals we hebben gezien met Fair Trade inspanningen met koffie, chocolade en kleding, en de organische / duurzaam / lokaal voedsel beweging (s) die hun producten als zodanig te etiketteren, en er is een aanzienlijke hoeveelheid succes met dat geweest, hoewel het slechts een klein deel van deze industrieën als geheel. Sommige mensen zijn zeker bereid een premie voor dit soort producten te betalen en hun geld uitsluitend aan te besteden (a la Whole Foods), maar niet iedereen is,. ik zou heel graag willen geloven dat de Amerikaanse consumenten hebben compassie en een geweten. Als er meer en meer concrete meldingen van werknemers wordt mishandeld coming out van China daadwerkelijk leiden dat mensen het boycotten van producten van fabrikanten die dergelijke praktijken door de vingers zien, dan denk ik dat het zou een enorme stap voor onze cultuur en vernieuw veel vertrouwen in de morele kompas van onze samenleving. Ik denk dat we allemaal beter af voor zijn,. Maar ik kan echt niet zeggen dat als, voor het kopen van een tablet of smartphone die werd gemaakt in China, werd een prospectieve consument gedwongen om een ​​video van wat voorwaarden die werknemers te kijken dat gemaakt dat product te verduren hadden of leven onder, dat de consument het product nog steeds niet zou kopen in kwestie;. immers, mensen nog steeds kopen producten uit Mexico en andere delen van Latijns-Amerika, maar weinig mensen echt stoppen om na te denken over de leef- en werkomstandigheden van de werknemers dat hun sla of hun aardbeien geoogst. Dus waarom verwachten dat van mensen die het kopen van iPads of iPhones;? Boycots alleen werken als de verbruikende publiek zelf kan worden georganiseerd en zeer sterke berichten sturen naar bedrijven die hun arbeidsomstandigheden in China zijn niet aanvaardbaar. We hebben dit werk in voorgaande decennia met de aardolie-industrie het meest recent gezien zoals bij Exxon voor hun milieu-overtredingen bij de [i] Valdez [/ i] ramp in Alaska en ook met BP tijdens hun [i] Deepwater Horizon [/ i ] morsen in de Golf van Mexico. Grote organisaties zullen nodig hebben om mee te doen met het oog op de groep inspanningen om effectieve boycots te coördineren.

De meeste consumenten weten niet eens de zorg over de arbeidsomstandigheden in Amerika. In feite hebben de meeste consumenten niet eens schelen genoeg om Amerikaanse goederen te kopen, om mede-Amerikanen in dienst te houden. Ik rijd een Amerikaanse auto. Heeft u;? Dus het is ongelooflijk onwaarschijnlijk dat we een boycot van Apple zullen zien, bijvoorbeeld. Tuurlijk, mensen kunnen kiezen om te boycotten, laten we zeggen, Asus, maar aangezien iedereen is dol voor Apple, met uitzondering van een paar franje elementen, er is niet genoeg wil om een ​​effectieve boycot hebben, dus er is waarschijnlijk niet-boycot gedreven verandering die echt iets volbrengt zijn . Immers, de meeste Amerikanen willen hun goedkope consumptiegoederen. . Zo niet, bijvoorbeeld, Walmart zou niet de stuwende kracht is geworden zijn; In reactie op Jason’s opmerkingen over de olieramp, dat was in onze achtertuin en het is gemakkelijk boos op oliemaatschappijen te krijgen. Maar zal de Amerikanen geven hun iPads, omdat sommige buitenlandse werknemers hebben hard leven, op geen enkele manier.

Was de stap van Apple om samen met de Fair Labor Association gewoon PR?

Het was vooral een public relations te verplaatsen, hoewel het duidelijk is, op zijn minst van de interne communicatie, dat sinds openbaar gemaakt zijn geweest, dat het uitvoerend management werd verbolgen dat het bedrijf zo onverschillig zou kunnen worden opgevat. Het blijft echter te bezien of Apple is meer bezorgd over de perceptie zelf of wil het legitieme medelijden met de mensen die haar waren vervaardigen aan te tonen;. de website eigen Tom Foremski merkte deze week dat Apple beeld “Denk Fair” cultiveren kan ook goed voor het bedrijf en geef ze een competitief voordeel, gezien het feit dat hun gestroomlijnde supply chain en aanzienlijk hogere marges hen wat speelruimte kunnen geven voor het creëren van Fair Trade elektronica terwijl hun concurrenten belangrijke uitdagingen in het doen van het zelfde te maken kunnen krijgen.

Geplaatst door Lawrence Dignan

Geef me een tijdmachine en laat me in te stellen tot 1949.

Het was niet “gewoon” PR, was het uitstekende PR. Het is eigenlijk een heel slimme zet. Geen Amerikaanse bedrijf wil worden geassocieerd met werknemer misbruik, of hier in Amerika of in vreemde landen. Het probleem is dat deze vooraf aangekondigde inspecties en er is tijd voor te bereiden op de inspecteurs;. Mijn collega Wayne Rash (Washington Bureau Chief voor eWEEK) jaar als een van de Marine inspecteur. Hij legt uit dat in vrijwel alle inspecties over de hele wereld, zou de onderwerpen opruimen hun daden voor de inspecteurs, en dan zou alles terug naar hoe het ooit was de inspecteurs te laten delegeren. Totdat Apple stations full-time, permanent, Amerikaanse inspecteurs op het terrein (met hun eigen toezicht beheer ook), zal de situatie bij Foxconn en andere bedrijven niet veel beter. Goede PR verhuizing, hoewel,. Oh, en vergeet niet dat de PR nodig is, is niet alleen voor de klanten, het is ook voor de interne medewerkers Apple een manier vinden om goed gevoel over zichzelf te vinden. Dit geeft hen opscheppen punten, maar uiteindelijk niet effectief als het kan zijn.

Dus we moeten verder gaan dan Apple en zich richten op de bredere tech industrie? Wat creëert de meest verandering?

Stemmen met iemands dollars stuurt de ultieme boodschap. Echter, social networking zeer effectief in het beïnvloeden van verandering in regeringen, zoals we gezien hebben in de afgelopen machtsstrijd in het Midden-Oosten, dus is het niet onredelijk ervan uit dat soortgelijke tactiek gebruikt tegen grote bedrijven even effectief zou kunnen zijn;. Als er een grote gezamenlijke inspanning van de burgers van westerse landen om campagne te voeren heel vocaal gebruik van sociale netwerken tegen grote bedrijven die niet het geweten van haar klanten vertegenwoordigen, is het mogelijk dat de technologie bedrijven kan hebben om te reageren op de druk door de enorme kracht van de honderdduizenden of miljoenen consumenten uiten hun ongenoegen.

Vertrouwen, maar te controleren. Zorg ervoor dat je ogen en oren op de grond om te zien wat er gebeurt. Vast te stellen normen van veiligheid, maar ook normen voor het aantal uren kan worden gewerkt, en hoeveel uur moet worden besteed aan vrije tijd. geluk werknemer gaat niet alleen over een salaris, is het over het hebben van een warme plek om te slapen, voldoende voedsel, voldoende rust en genoeg vrije tijd om te kunnen om het werk te doen de volgende dag weer veilig;. Persoonlijk zou ik graag zien Amerikaanse beleidsmakers maken van eigen bodem een ​​prioriteit weer vervaardigen. Ik wil niet alleen kijken naar hoe we kunnen helpen de Chinese arbeiders, maar hoe kunnen we brengen deze machtige productie-installaties terug naar de Verenigde Staten, zodat onze eigen werknemers kunnen de zorg en aandacht krijgen die ze verdienen.

Denk je dat Apple heeft uitgekozen?

De reden waarom Apple wordt uitgekozen is dat ze de poster kind voor dit probleem, als ‘s werelds meest succesvolle bedrijf voor consumentenelektronica. de huidige CEO van Apple, Tim Cook, was volledig verantwoordelijk voor het verschuiven van de Companys productie naar China tijdens zijn ambtstermijn in het kader van Steve Jobs als Chief Operating Officer, en wordt gecrediteerd als het genie achter manipulatie van de Aziatische supply chain van het bedrijf. Het is dus niet zozeer als zijnde “uitgekozen”, zoals uit te steken als een zere duim.

Natuurlijk. naam van Apple’s genereert tien keer de aandacht en tien keer het verkeer van de volgende technologiebedrijf. Lezers en het publiek zijn veel meer geïnteresseerd zijn (sommigen zouden zeggen ‘dolle’) over Apple, en die vervolgens drijft ons in de chattering klasse om erover te praten meer. Face it, iets als “arme werknemers zijn het maken van uw iPhone” zeggen is veel krachtiger hyperbool van te zeggen “arme werknemers zijn het maken van uw thermostaat,. Maar als je vraagt ​​of Apple is iets slechter doet dan zijn concurrenten, anders dan dat simpelweg de vervelende Apple die we hebben leren kennen en liefhebben, het antwoord is nee. het is op een lijn met de meeste andere Amerikaanse bedrijven en waarschijnlijk iets meer verantwoordelijk dan haar buitenlandse concurrenten.

Heeft Apple’s overstap naar toestaan ​​derden fabriek audits iets veranderen? Waarom of waarom niet? Hoeveel macht heeft Apple te hebben als een voorlopende indicator?

Het is zeker een goed begin, maar het is belangrijk alleen als Apple is waakzaam met doorlopende follow-ups door de derde-auditors, en als er daadwerkelijk negatieve gevolgen voor het niet-conforme productie onderaannemers. En het valt nog te bezien of andere grote fabrikanten van consumentenelektronica die zaken doen in China zullen waakzaam te zijn over de controle van hun onderaannemers als goed, nu dat het menselijke element van Apple’s productie is onder de microscoop gelegd te zijn. En we weten allemaal dat een vooraf afgesproken inspecties gaan Foxconn en andere bedrijven die zaken doen uitbesteed werk aanzienlijke kennis te geven, zodat de derde partij inspecteurs om te zien wat ze willen zien, zonder overtredingen. Er moet onbelemmerde toegang tot de faciliteiten voor herhaling inspecties, zonder aankondiging, zodat dit proces helemaal effectief zijn.

Waarschijnlijk in geringe mate. Anytime kunt u enig licht op het welzijn van werknemers schijnen, je volbrengen twee dingen. Ten eerste, soms vind je ongehoorde gedrag dat u een einde kan maken aan. Ten tweede, een signaal te sturen naar de mensen die je kijkt dat je inderdaad te kijken – en ook dat kan een einde maken aan ongehoorde gedrag; Maar er is een groot verschil tussen echte arbeider misbruik en werknemers die aren ‘. t betaalde zo goed als ze zouden moeten zijn, of niet zo goed behandeld als ze zouden moeten zijn. Een aantal van de vreselijke shipbreaking omstandigheden in India, waar vrouwen en kinderen lopen op blote voeten door giftig afval en verroeste scherven, bestemde gedeelten van gebroken schepen voor de vernietiging, zeker erger dan wat we hebben gezien in Foxconn City.

Kunnen we niet efficiënter worden elders in de supply chain om betere arbeidsomstandigheden te compenseren?

Aan het eind van de dag, zoals CBS News aangetoond in haar onderzoeksrapport ‘The Dark Side of Shiny Apple producten “, worden deze consumenten elektronica producten worden met de hand vervaardigd met behulp van menselijke wezens. Zolang energie, grondstoffen en andere component kosten in de supply chain relatief duur blijven (en er is geen indicatie dat de prijzen van die dingen gaan op elk moment snel duiken) het moeilijk zal zijn om de kosten zo lang als mensen blijven compenseren drijven de middelen van de productie;. in Japan heeft het land zwaar geëxperimenteerd met robot assemblagelijnen in de laatste 30 jaar (in het bijzonder in hun auto-industrie), omdat ze wilden hun weg te vinden uit van een energiecrisis die begon in de jaren 1970, in Naast het elimineren van monotone taken die niemand wilde om te presteren en het verbeteren van de totale productie-efficiëntie;. Maar cultuur en sociale economie van Japan en China’s zijn zeer verschillend. Het is eigenlijk goedkoper voor eindassemblage in China worden gedaan door mensen in plaats van robots, omdat zo’n enorm aanbod van arbeidskrachten die bereid is om te werken onder zulke zware omstandigheden en voor de lage lonen,. Ongeacht van de arbeidsomstandigheden, het werken in de productie van elektronica is zo veel beter dan het doen van harde handenarbeid in de Chinese verbetering van de infrastructuur projecten of werk in de landbouw, met name voor de ongeschoolde;. en zo goed als industriële robots van vandaag zijn, kunnen ze nog steeds niet het soort precisie fabricage werk dat nodig is om eindmontage doen voor iets als een iPhone of een iPad. . Zelfs in Japan of Korea, die veel meer gemoderniseerd dan China zijn in hun praktijken bij het vervaardigen, nog steeds de mens een aantal van de fijnere werk doen; Maar zelfs als robots zijn in staat om al het werk te doen, China’s grote en goedkope arbeidskrachten pool isn ‘t gaat om op elk moment snel verdwijnen, dus er is weinig stimulans om de mens te vervangen door robots. Niet tenzij de fabrikanten zelf moesten dwingende redenen om het te doen, dat doen ze niet.

Absoluut. Het is wat de technologie fabrikanten doen de hele tijd. We hebben vaak “vernieuwen” van de werknemer kosten uit het systeem, meestal door middel van productielijn automatisering en robotica. Hoewel het is meer waarschijnlijk dat de goedkope werknemers zullen worden geleverd door nog meer arme landen, is het ook mogelijk dat we zullen zien minder Chinese werknemers, die meer worden betaald, hebben meer vaardigheden, en die meer bij te dragen aan het beheer van het proces , in plaats van in wezen vingers-for-hire.

Kun je eerlijk vergelijken met de arbeidsomstandigheden in China tot wat de VS heeft? Zijn we niet alleen het bekijken van dingen door onze lens?

De overgrote meerderheid van de Chinese – honderden miljoenen van hen – niet alleen werken in omstandigheden waarin de meesten van ons barbaarse zou overwegen, maar hun leefomstandigheden te maken veel van de mensen in ons eigen land wonen in de buurt van de armoede eruit vergelijkende luxe; Terwijl. de grote moderne steden zoals Shenzen en Chengdu, waar Apple’s producten worden gemaakt groeien en nieuwe steden zijn popping up de hele tijd, zijn er nog veel plaatsen in China nog steeds geen elektriciteit en schoon stromend water hebben. Dus alles is relatief,. Maar uiteindelijk als je gelooft dat alle mensen de mogelijkheid om te leven en goed te eten, en werken onder schone en gezonde omstandigheden en werken redelijke uur moet hebben, dan is de eerste wereld lens is het enige referentiekader kun je kunnen hebben. Dit is de standaard die u hebt ingesteld, en je blijft die standaard zijn in het achterhoofd, maar je ook niet vanuit dat je kunt dingen veranderen ‘s nachts;. De rimpel effect van de toegenomen welvaart een positief effect op de hele gemeenschap. De opkomende vloed liften alle boten, om zo te zeggen.

Er zijn bijna vijf keer zo veel Chinese en Indiase burgers leeft van minder dan $ 2 per dag dan zijn er mensen die in de Verenigde Staten. Volgens Stanford University, de gemiddelde persoon in India maakt ongeveer $ 500 per jaar, en wat zij noemen de “composiet urban” Chinese persoon maakt ongeveer $ 828 per jaar;. Als je deze nummers tegenstelling tot de Verenigde Staten mediane inkomen van ongeveer $ 50.000 per jaar , kun je beginnen te zien waarom veel Amerikaanse bedrijven zijn zo geïnteresseerd in de mogelijkheden van outsourcing – en waarom de regeringen van India en China zijn zo geïnteresseerd in het stimuleren van de praktijk; laten we nu eens kijken naar de gezondheidszorg.. In China, een middle-class werknemer maakt $ 2 / dag. In Amerika, het kost ongeveer $ 2 / uur alleen maar tot basisgezondheidszorg verzekering aan te bieden voor een ongehuwde werknemer. Gewoon de zorgverzekering belasting, alleen, voor een typische, ongetrouwde Amerikaanse werknemer is acht keer de kosten van het totale loon van een Chinese werknemer. De kosten van de verzekering alleen – voordat zelfs maar te overwegen salaris – een dag voor een getrouwde Amerikaanse werknemer met een gezin kan een Chinese werknemer in dienst voor een hele maand, dus, nee.. We leven in zeer verschillende werelden.

Jason Perlow

Zijn betere werkomstandigheden in China echt gekoppeld aan kosten en uiteindelijk de prijzen die wij betalen?

Betere werkomstandigheden zijn slechts een deel van de variabelen die verband houden met de totale kosten van de goederen worden geproduceerd, maar ze zijn zeker verbonden. Lonen, uitkeringen en en werktijden factor in het algemene beeld, in aanvulling op belastingen en de kosten van regelgeving opgelegd door de Chinese overheid als de prijs van energie en andere grondstoffen die nodig zijn om duurzame goederen in dat land te produceren.

Meegenomen naar een fantasie extreme, zeker. Maar in werkelijkheid niet. Productprijzen zeker factor in de kosten, maar de kosten in de meeste technologische producten is vaak onevenredig de upfront ontwikkeling kosten en de kosten van materialen. De menselijke productiemedewerkers zijn slechts een line-post in de totale kosten analyse. Verder is er een groot verschil tussen de inkomsten en wat we zouden een gemiddeld inkomen hier te overwegen in de VS de gemiddelde Chinese werknemer; Er zijn 1,3 miljard mensen in China, 19% van ‘s werelds totale bevolking. Veel van deze mensen leven onder het bestaansminimum, wonen in hutten met vuil vloeren, en zonder stroom of sanitair. In één Stanford studie werden mensen in China het maken van $ 2 per dag beschouwd als hun “middenklasse”.

Gewoon controleren van de microfoons

Klaar.

Ik ben er klaar voor, ook.

Denk anders

Jason Perlow

China is de meest krachtige motor van de productie van de technologische industrie, en het bloed, zweet en tranen van de Chinese arbeiders is wat brandstoffen die hongerig motor, tegen een ongelofelijke kosten voor de mensenrechten.

Fundamentele hervormingen van de mensenrechten in dat land gaan niet per se gebeuren binnen vijf jaar of misschien zelfs tien. Maar het zou naïef zijn om te zeggen dat China de quid pro quo van het hebben van de attributen van een despotische neo-communistische natie en alle van de slechtste aspecten van het moderne kapitalisme voor onbepaalde tijd kan houden zijn.

De trieste waarheid is dat om de dorst van de wereld te voeden voor de nieuwste en beste in goedkope smartphones, tablets, computers en andere consumentenelektronica, een groot aantal van de mens in China moeten lijden.

Dat is, tenzij de wereld groeit een geweten. Maar het is mogelijk dat de internationale druk en negatieve public relations met betrekking tot de Chinese fabriek arbeidsomstandigheden kunnen bedrijven te dwingen tot het hebben om actie te ondernemen door zelf, zoals door het bouwen van hun eigen fabrieken en met gebruikmaking van hun eigen werknemers.

En in het geval van bedrijven als Motorola, dat nu al gebeurt. We kunnen verwachten dat Apple en anderen om hetzelfde te doen, en het zal vertalen in hogere productiekosten die rechtstreeks de consument zal beïnvloeden.

David Gewirtz

Although my primary interest is in helping Americans create and save jobs, it’s important to take a global view of this issue. Everyone, regardless of what country he or she lives in, deserves the opportunity to find good work, support a family, live with dignity, be healthy, and perhaps even save for the future.

Governments of nations like China and India, with almost incomprehensively large populations, have been trying to transform their economies over the last 30 years, realizing that fully participating in the world economy is the only way to keep their people fed (and keep unrest to a minimum). At the same time as these huge nations have joined the world economy, the Internet has collapsed distances between our nations, enabling us to collaborate and manage remote workers with almost the same level of interaction as those within our borders.;This has created a transformative impact on jobs worldwide, and what we’re seeing in China is only the tip of the iceberg. The world’s economy will change drastically in the coming 80 or 90 years, and it’s up to our business and government leaders to make sure that those changes are positive for all.

Lawrence Dignan

David Gewirtz

No matter where you stand in this debate it’s pretty clear who made the better argument. Gewirtz in a landslide. Sorry, Mr. Perlow: You were schooled and pummeled by a series of statistic-laden body blows.

Canonical en Microsoft werken samen aan containers

Hebben we echt een recht om te worden vergeten?

dappere nieuwe strategie Satya Nadella’s: Kan Microsoft uit te voeren?

In IBM en Apple’s kielzog, heeft Android verloor haar enterprise kans?

Getting ahead of the issue

Geplaatst door Lawrence Dignan

Ultimately you must fully control the means of your production.

Jason Perlow

Competitive realities are part of the issue

David Gewirtz

Domestic demand in China

Geplaatst door Lawrence Dignan

Not while the country’s fortunes are highly dependent on exports.

Jason Perlow

China is the Holy Grail in terms of consumer markets

David Gewirtz

Costs and U.S. manufacturing

Geplaatst door Lawrence Dignan

Impossible to stay competitive if they did manufacturing business here.

Jason Perlow

No, of course not

David Gewirtz

Pushing China aside

Geplaatst door Lawrence Dignan

Not so easily.

Jason Perlow

Unlikely, but possible

David Gewirtz

Boycotts?

Geplaatst door Lawrence Dignan

Only if there is a strong sense of social responsibility among consumers.

Jason Perlow

The question is whether consumers will bother voting with their dollars

David Gewirtz

PR?

Geplaatst door Lawrence Dignan

Public Relations, but also good business.

Jason Perlow

Not just PR, but excellent PR

David Gewirtz

A tech issue

Geplaatst door Lawrence Dignan

Voting with your dollars, but also grassroots efforts.

Jason Perlow

Trust, but verify

David Gewirtz

Singled out?

Geplaatst door Lawrence Dignan

Singled out? More like the biggest and most egregious example.

Jason Perlow

Ja natuurlijk.

David Gewirtz

Apple inspections

Geplaatst door Lawrence Dignan

As you said yourself this week, it’s a good start, but vigilance is key.

Jason Perlow

Probably, to a small degree.

David Gewirtz

Let’s say we raise standards and wages in China…

Geplaatst door Lawrence Dignan

As long as human beings are the majority part of the equation, no.

Jason Perlow

Fingers for hire

David Gewirtz

Our lens, their lens

Geplaatst door Lawrence Dignan

What other lens other than the First World lens is there?

Jason Perlow

We live in very different worlds

David Gewirtz

Conditions vs. costs

Geplaatst door Lawrence Dignan

Partially, but they are linked to other variables.

Jason Perlow

Taken to a fantasy extreme, sure.

David Gewirtz

Testing 1, 2, 3

Geplaatst door Lawrence Dignan

Klaar.

Jason Perlow

Klaar

David Gewirtz