grand telepresence experiment Cisco’s in Songdo, Zuid-Korea

Songdo, een groene duurzame stad wezen vanuit het niets opgebouwd in Zuid-Korea, zal een groots telepresence experiment. Hoe zullen de bewoners te communiceren wanneer telepresence systemen in elk huis zijn geïnstalleerd, net als een gewone keuken apparaat?

Die visie werd geschetst door Marthin De Beer, senior vice president van Cisco Systems ‘opkomende technologie groep. De Beer is de taak om te investeren in bedrijven die zullen bepalen Cisco in de komende vijf tot 10 jaar.

talk De Beer bij de Bank of America Merrill Lynch Technology Conference gericht op veel van de gebruikelijke punten te praten voor Cisco: Collaboration, video, telepresence en opkomende markt voor smart grid netwerkapparatuur.

Gallery: Cisco verbindt stad vanuit het niets opgebouwd

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Maar de telepresence gesprek was opmerkelijk omdat De Beer hield terug naar Songdo, die is gericht op een wereldwijde business hub en een duurzame stad te komen. Het wordt ook bedraad door Cisco. Songdo (rechts) wordt ontwikkeld op 1.500 acres van landaanwinning in Zuid-Korea langs de waterkant Incheon, op 40 mijl van Seoul.

De Beer op het toneel

Als je in Korea te Songdo bent geweest, het is verbazingwekkend wat er gaande is daar. Elk huis zal een Telepresence-eenheid gebouwd in als een vaatwasser hebben. En het is de ontwikkelaar die zet die in de appartementen als ze worden gebouwd, want dat is hoe het onderwijs, de gezondheidszorg en overheidsdiensten zullen krijgen geleverd recht in het huis. Het zal naar je toe komen. Je hoeft niet te gaan vinden. En dat is hoe ze files en vervuiling in de steden te verminderen.

Praten over een interessante petrischaal. Hoe zullen de burgers handelen als telepresence wordt een dagelijks onderdeel van je leven? Zullen ze productiever? Zullen ze ooit het huis te verlaten? Zal kosten voor de gezondheidszorg vallen? Zal effectiviteit van de overheid te verbeteren? Hoe zwaar zullen deze systemen worden gebruikt?

Cisco pionier telepresence en telt het als een van de opkomende bedrijven. Voor bedrijven, is telepresence’s return on investment gebonden aan een reisbudget. In theorie, de reiskosten vallen dramatisch. Ondertussen, andere actoren zoals Polycom zijn ook in de telepresence markt.

Maar de technische details en de competitieve landschap neem een ​​achterbank om de sociale wetenschap achter Songdo. Voor nu, heeft Cisco grotendeels gericht op zakelijke telepresence, want dat is waar het geld is. De Beer opgemerkt dat thuis telepresence bredere implicaties kan hebben.

De Beer zei

Totdat je het hebt geproefd, is het moeilijk voor mij om uit te leggen hoe het is. Maar je kunt letterlijk achterover leunen op de bank en zie uw vrienden en familie in het leven-size, full high definition, recht in uw woonkamer, en interactie met hen. Het is niet een klein computerscherm. Je krijgt een volledige weergave van iedereen. En het is heel anders.

Maar dat is slechts 10% van de reden waarom ik ben enthousiast over, omdat de andere 90% is dat ik denk dat het zal doen wat de browser deed voor de handel in uw huis. U gebruikt om te rijden in de straat om dingen te kopen. Vandaag de dag je online gaat, en het komt voor de deur als je eenmaal hebt gekocht.

Thuis telepresence zou hetzelfde doen voor de diensten. Vandaag de dag, je nog steeds naar uw bankier, uw advocaat, uw accountant, je tutor, etc. zien Nou, wat als deze diensten kunnen komen in een virtueel model direct in uw huis en u kunt ze op die manier te consumeren? En dat is wat ze doen in Songdo, door de manier, en ik denk dat in al deze slimme en verbonden stad projecten die wij zijn, hetzelfde model gaat voeren. Dat wordt dan echt interessant, want nu kan ik interviewen en huren van een tutor die kunnen worden in een andere stad voor mijn kinderen, en het is de best mogelijke tutor ik kan vinden, drie keer per week. Dus als je deze dingen interoperabel te maken en je nieuwe businessmodellen en nieuwe manieren in staat om dingen te consumeren, dat is op zich heeft intrinsieke waarde, en we denken dat we kunnen geld te verdienen, dat in een zeer significante wijze.

Business modellen terzijde, de sociale gevolgen van de Songdo experiment zijn opmerkelijk. Songdo in staat zijn om ons te tonen de kunst van het mogelijke.

Bron: Smart Planet: Wat gebeurt er als een groene stad heeft telepresence in elk huis?

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport