Facebook opent data slang aan journalisten Signal

via Facebook

Facebook op donderdag vrijgegeven Signal, een dashboard waar journalisten trending topics en source content kan controleren als onderdeel van hun schrijfproces.

Signaal trekt van zowel Facebook en Instagram, en laat de journalisten de kans om “beeldscherm welke onderwerpen worden trending en dan snel gerelateerde inhoud die openbaar is gedeeld te tonen – unranked en in chronologische volgorde – van zowel mensen als Pages voor diepere context op die trends “, aldus een blogpost van Andy Mitchell, directeur van de media partnerschappen op Facebook.

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

De dienst maakt gebruik van een combinatie van technologie van CrowdTangled, Storyful, en Facebook’s eigen Media Solutions API’s. Signal API’s te bedden, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt voor de inhoud feeds of als een manier om de dekking van een gebeurtenis weer.

In termen van strategie, Signal markeert nog een andere Facebook-product dat het nieuws industrie rechtbanken. Vorige week het sociale netwerk uitgerold de Vermeldingen app om al zijn geverifieerd profielen, het geven van publieke figuren de mogelijkheid om live video-feeds of per post rechtstreeks uitgezonden naar hun volgelingen.

Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf Instant artikelen, het geven van nieuws junkies natively gehost artikelen, zodat ze meer tijd kunnen besteden aan Facebook, en begon het weergeven van trending topics op een zijbalk.

Maar verder te kijken dan Facebook’s fascinatie met steeds een media hub, de lancering van Signal toont aan dat het sociale netwerk is het vinden van meer manieren om de gegevens te gebruiken op een grotere schaal. Twitter is al lang tikte in de kracht van zijn data – het platform is al een belangrijke troef voor journalisten, politici en financiële handelaren.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Bij, daarentegen, is nog niet synoniem met data, ondanks de obscene hoeveelheid die wordt gegenereerd die dagelijks zijn miljoenen gebruikers. Een tool als Signal kon slechts een startpunt voor Facebook om dataproducten springplank voor gebruik in diverse industrieën.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport