Europese Commissie ‘in ontkenning’ over Patriot Act maas in de wet

Denk eens terug aan de turbulentie, het protest en de woede te SOPA en PIPA. Het Amerikaanse publiek was in het geweer, en de wereldwijde online community was ook.

Europese burgers, in vergelijking, zijn zelfgenoegzaam en onaangedaan – gezien het feit dat de Amerikaanse overheid kan toegang krijgen tot Europa gevestigde cloud opgeslagen gegevens.

Het is duidelijk dat bijgewerkte Europese wetgeving inzake gegevensbescherming niet volledig patch de gaten achtergelaten door opdringerige VS en andere derde landen wet. De Europese Commissie lijkt niet van plan iets te doen proactief over het probleem te hebben.

Zoals Viviane Reding, Europees commissaris voor Justitie, onthulde de nieuwe verordening voor gegevensbescherming die invloed hebben op meer dan 700 miljoen Europeanen, en hebben een impact op een wereldwijde schaal, overige antwoorden via een derde land de wet blijven onduidelijk.

De leden van het Europees Parlement (EP) heeft in de afgelopen maanden informeerde over het bereik van een derde land recht, met name die van de Verenigde Staten met FISA en de Patriot Act, op de Europese burgers.

Er werd lang geloofd dat het buitenlands en terrorismebestrijding Amerikaanse invloed kunnen zijn op Europeanen en anderen buiten het Amerikaanse jurisdictie. Maar theorie werd feite toen Gordon Frazer, managing director van Microsoft UK, toegelaten tot de website vorig jaar dat “geen enkel bedrijf” kon garanderen Europese gegevens zou niet terug naar de Amerikaanse rechtshandhaving worden overhandigd.

Na een reeks van brieven en vragen aan de Commissie verzonden door leden van het EP — vragen om opheldering over de wetten — kreeg een langverwachte reactie op dinsdag.

Sophie in ‘t Veld, Nederlandse MEP en vice-voorzitter van de burgerlijke vrijheden van het Europees Parlement, justitie en de commissie Binnenlandse Zaken, vertelde me gisteravond via de telefoon dat leden van het EP had gevraagd gisteren of commissaris Reding bedoeld om te antwoorden op de drie brieven die om opheldering te vragen over het bereik van de Amerikaanse wet.

Hoe de nieuwe Europese data wet zal van invloed zijn Amerikaanse bedrijven; Europese gegevens wetten: Wat u moet weten

Het antwoord is nee, “in ‘t Veld zei.” Ze hebben een wettelijke verplichting om te antwoorden, maar mijn vragen waren’ te moeilijk ‘en ze konden niet tot een akkoord in de Commissie te bereiken.

Het is meer dan teleurstellend. Het is dicht bij absurd. “Ze benadrukt dat de verordening is” afgezwakt aanzienlijk, met name op het punt van de gegevens bevoegdheid “.

“Maar afgezien van de nieuwe voorgestelde wetgeving, hebben we de bestaande wetgeving van kracht is. Het wordt genegeerd door onze eigen regeringen en de Europese Commissie, en het wordt geschonden terwijl ik spreek, en de Commissie is niet van plan te gaan op de kwestie, “in ‘t Veld zei.

“Wat is het punt in de nieuwe wetgeving als onze eigen uitvoerend orgaan van de Commissie [] is niet van plan om het af te dwingen? Stel je voor dat dit de Chinezen waren. Zouden we nog steeds zo zelfgenoegzaam? ‘ voegde ze eraan toe.

EU eist antwoorden op Microsoft’s Patriot Act toelating; Microsoft geeft toe Patriot Act hebt toegang tot EU-gebaseerde cloud data; Patriot Act beïnvloedt Europese cloud-adoptie; Facebook berispt door de EU-privacy-platform, Patriot Act een ‘afleiding’?

Defensie gigantische sloten Microsoft’s cloud citeren Patriot Act vreest; Europese bedrijven behoefte aan vertrouwen ‘over Patriot Act zorgen; Europese Commissie stonewalls Parlement via Patriot Act vreest; Bijgewerkt Europese wetgeving zal Patriot Act datatoegang maas in de wet te sluiten

De Europese Commissie is tussen een rots en een harde plaats. Het zou toe te laten tot de tekortkomingen van de vorige 1995 richtlijn gegevensbescherming en het gezicht van mogelijke geschillen en gerechtelijke stappen van de gewone burgers en bedrijven. Of, zou het de Amerikaanse regering slam voor het hebben vergaande wetten en het omzeilen van de Europese wetgeving, wijzigingen aan te brengen, en het gezicht van de toorn van bedrijven wereldwijd.

Maar het lijkt het zal ook niet. In plaats daarvan zal het waarschijnlijk duwen vooruit met stille hervormingen in de verordening in plaats daarvan, in een poging om alle partijen tevreden te stellen. Alle partijen met uitzondering van zijn eigen Parlement, dat is.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Indien de Commissie de kwestie van de bevoegdheid zelf niet begrijpt, kan het niet uitspreken over het. Als ze niet op te kunnen uitsluiten, kan zij de wet niet af te dwingen. Als de industrie — met name Microsoft in dit geval, want het was de eerste die openlijk toegeven dat de juridische ongelijkheid tussen de VS en Europa — is op de hoogte en heeft de technische kennis om het te begrijpen, samen met dit vervolgens 22-jaar- oude columnist, zeker een uitvoerend orgaan van de 27 lidstaten te moeten.

Toegegeven, een secundaire zoeken elke keer dat u de Verenigde Staten binnen te komen, omdat je kritiek op de wetten en het beleid van een regering terrorismebestrijding kan zo opdringerig voelen op een persoonlijk niveau waren, met name als uw BlackBerry en uw laptop werden aangesloten en gedownloade de inhoud ervan ondergaat, en uw handbagage grondig doorzocht.

Maar het feit dat de Europese bedrijven zijn het uitbesteden van grote delen van de gegevens naar de cloud zonder grenzen, door middel van dochterondernemingen Europese bedrijven — zoals Microsoft, Google, Amazon, en zelfs Facebook — geeft de Amerikaanse regering ongekende toegang tot de persoonlijke, private, en geheime gegevens die wij, en andere bedrijven, zonder het te weten te uploaden.

Het is niet alsof de Noren niet hebben geklaagd over het. Of de Nederlanders, wat dat betreft. Of BAE Systems, kom ik er over nadenk.

De voorgestelde verordening zal de rechtszekerheid van de lidstaten in te voeren in 2014 — 2015. Tot dan noodwetgeving wordt in het Europees Parlement om de “maas in de wet ‘dat de VS regering en rechtshandhaving toegang tot Europese cloud opgeslagen gegevens mogelijk maakt vast te stellen voorgesteld.

Bedrijven doorgeven van Europese data naar de Amerikaanse autoriteiten nog om te voldoen aan de EU-wetgeving. Niet in de toekomst, maar vandaag ‘, in’ t Veld bevestigd.

Veel is nog steeds te veranderen, zodat bedrijven acht op de waarschuwingen van vandaag zou moeten nemen. De regels moeten door de Europese lidstaten en het Europees Parlement moeten worden goedgekeurd voordat zij in werking kan treden. Dit zou kunnen betekenen zware wijzigingen of regelrechte afwijzing.

De aankondiging van vandaag

zie ook

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen