Europe biedt Google optie nederzetting in antitrustzaak

Europese regelgevers zijn het aanbieden van Google de mogelijkheid om de afwikkeling van een lopend onderzoek naar de vraag of zij haar machtspositie op de search markt heeft misbruikt.

European Competition Commissie Joaquin Almunia zei tegen verslaggevers: “Vandaag ben ik het geven van Google een kans om oplossingen voor problemen die we hebben aan te pakken bieden”. Ook stuurde hij een brief naar Eric Schmidt waarin vier belangrijke punten die Google moet rectificeren of het gezicht financiële sancties.

Google zal een paar weken de tijd om veranderingen in zijn gedrag in een poging om af te wenden van een volledige antitrustonderzoek in te dienen.

De Commissie had een tiental formele klachten, met inbegrip van nota’s van Microsoft-eigendom zoekmachine Ciao !, Foundem, eJustice, Expedia, TripAdvisor en ontving meer dan.

Het Amerikaanse mededingingsautoriteiten zijn ook het nemen van een lead uit Europa en onderzoeken aan de andere kant van de vijver. Google uitvoerend voorzitter Eric Schmidt beweerde het bedrijf was “niet dominant” in zoeken op het web, toen hij verscheen in de voorkant van de Amerikaanse wetgevers.

Maar met meer dan 66 procent van het marktaandeel op basis van maart comScore cijfers, Google blijft een moeizame strijd strijden, ondanks zijn geavanceerde positie in de search markt.

Google wordt geconfronteerd met een boete van ten hoogste 10 procent van de wereldwijde jaaromzet indien schuldig bevonden — een cijfer dat $ 3–4 miljard (€ 2.3–3bn) zou kunnen overschrijden.

Dat gezegd hebbende, Google is een kans om de problemen op te lossen gegeven. De zoekgigant zou zelfs kunnen worden uitgegeven met de regels in de manier waarop ze haar activiteiten binnen de grenzen van Europa moeten werken.

EU om te beslissen over Google antitrustzaak na Pasen; Europa tot beschuldigen Google van ‘misbruik van een machtspositie’; TripAdvisor indient antitrust-klacht over Google de EU, Europa doet een beroep op Google naar het privacybeleid van veranderingen in de ijskast gezet, Google verdedigt nieuwe privacybeleid Europese data regulator

Kortom, het heeft twee opties: vestigen en toe te geven schuld, of voor te bereiden op een lange strijd en het risico geconfronteerd met enorme boetes.

Er zijn vier gebieden de Europese autoriteiten houden zich bezig met

1. Google geeft links naar zijn eigen “verticale search ‘diensten die in de markt zou kunnen duwen concurrenten, en merkt op dat het toont deze anders” algemene zoekopdracht’ diensten. Google geeft links naar zijn eigen verticale zoekdiensten anders dan nu het geval voor links naar concurrenten. Europese regelgevers zorgen dit zou kunnen “voorkeursbehandeling” in vergelijking met die van concurrerende diensten, die zouden kunnen worden gekwetst als gevolg daarvan te zien.

2. Google “kopieën inhoud” van concurrerende verticale zoekdiensten voor het gebruik van haar eigen aanbod, “zoals gebruikersbeoordelingen”. Het duurt content van concurrerende diensten “zonder voorafgaande toestemming”. Regelgevers maken dit kan “de prikkel voor concurrenten om te investeren in de creatie van originele content.

Google’s privacybeleid doomsday doorgaat ondanks waarschuwingen, Europa doet een beroep op Google naar het privacybeleid van veranderingen in de ijskast gezet; EU eist antwoord op Google’s ‘onrechtmatig’ privacy-beleid, nieuwe privacybeleid van Google: De goed, slecht, eng, Google aan het Congres: Let’s corrigeren wat privacy-beleid ‘misverstanden’

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

3. Google’s search reclame overeenkomsten met website partners zijn ook onder de loep genomen. Europa’s zorg is het “de facto exclusiviteit” om Google sluit uit concurrerende diensten en reclame concurrentie schaadt.

4. Google’s beperking van de overdraagbaarheid van gegevens van haar AdWords-service aan die van de concurrenten. Almunia zei dat het gelooft dat Google zet “contractuele beperkingen op software-ontwikkelaars”, die de “naadloze overdracht ‘van search advertising campagnes naar andere platformen zou verhinderen.

“Wij zijn het oneens met de conclusies, maar we Arere blij om eventuele zorgen zij zouden kunnen hebben te bespreken,” een woordvoerder van Google zei in een verklaring per e-mail aan zustersite.

Google zou de lange spel te spelen. Het onderzoek zelf kon 2–3 jaren duren — zo niet langer — om te concluderen, veel op vergelijkbare wijze als antitrustzaak Microsoft’s die tussen juni 2004 en september 2007 hebben meer dan drie jaar.

Microsoft werd uiteindelijk een boete van € 899.000.000 ($ 1,4 miljard in 2008), en deed een beroep, maar slaagde er niet, wat leidt tot verdere juridische kosten worden betaald en meer boetes opgelegd.

Dat gezegd hebbende, zijn “de bereidheid om eventuele bezwaren van de Commissie zou kunnen hebben te bespreken” is de samenwerking die op Google’s deel. Daarbij zou schuld te bekennen, maar het zou een uitgesponnen proces zou het anders verwachten te beëindigen.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september