Een WebOS tablet van HP volgend jaar konden testen wat beter is: apps of HTML5

HP is naar verluidt zich op een WebOS-powered tablet-pc in het eerste kwartaal van volgend jaar, een kop die voortkomt uit een all-hands medewerker bijeenkomst op HP gisteren vrij te geven. Dat is waar de Personal Systems Group VP Todd Bradley naar verluidt vertelde de werknemers over de tablet-project, codenaam “Hurricane”, aldus een bericht op Engadget.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Natuurlijk, er was de verwachting dat een tablet van HP WebOS running geweest, het mobiele besturingssysteem dat samen kwam met overname van Palm van het bedrijf, was in de werken. De Slate, de andere HP tablet die werd gedemonstreerd door Microsoft CEO Steve Ballmer op de CES in januari, is op zoek naar meer en meer als een enterprise-only product wanneer en als het van start.

En de buzz dat HP ook kunnen worden bekeek Google’s Android nog een andere tablet macht heeft geleid tot bezorgdheid dat HP is bijten meer af dan het nodig heeft om met tabletten op basis van drie verschillende besturingssystemen verhoogd.

Wat is het meest interessante aan de WebOS aanpak is dat het zou kunnen eindigen als een test van de app ecosysteem. Palm, toen het de Pre en andere smartphones met WebOS gelanceerd, had moeite om ontwikkelaars aan boord om apps te bouwen. Zowel Apple en Google, met de iOS en Android-platforms, al hebben sterke app aanbod. Maar heeft een tablet echt een app om de beste gebruikerservaring te bieden nodig?

Mobiele telefoons waren uniek beesten vanwege de grootte van het scherm, de beperkte interactie interface die wordt geleverd met een mobiele browser van de telefoon en de mobiele breedband snelheden het zou duren voor sommige webpagina’s te laden in hun oorspronkelijke vorm. En via Apple, we hebben geleid om te geloven dat, met een paar wijzigingen, apps zijn de beste benadering van een tablet-pc-ervaring, ook.

Maar zijn ze? Immers, de HTML5 standaard – die niet hoeft te platformspecifieke zijn – is een alternatief voor de toepassing die de mogelijkheid om een ​​vergelijkbare ervaring met de app en meer bieden, alle van de browser. Case in point: Facebook kondigde vorige week dat het uitrollen van een verbeterde mobiele site die het mogelijk gebruikers toegang tot hun privacy-instellingen, iets dat het bedrijf niet toe te voegen aan hun line-up van smartphone apps. In die zin is de HTML5-aangedreven mobiele site heeft meer functionaliteit dan de gebruiker een van hun apps.

Begrijp me niet verkeerd. Apps toe te voegen veel waarde naar de mobiele telefoon ervaring – en in die zin, Apple en Google leiden het peloton in het aantal aanbiedingen. Maar de jury is nog steeds op die route het beste voor de tablet werken. zoals Kindle reader app – In sommige gevallen zal er behoefte aan toepassingen op sommige tabletten. Maar in andere gevallen, zoals Facebook, kan de browser-gebaseerde route de betere zijn.

Niemand weet zeker welke manier de dingen gaan. Maar als anderen, zoals Research in Motion, bekeek de tablet landschap – en er zijn aanwijzingen dat ze – dan zijn ze zeker gaan kijken naar de buurt om te zien hoeveel tractie HP kan maken in deze ruimte, zonder de steun van een grote gemeenschap van ontwikkelaars, zoals die achter Apple’s iOS en Google’s Android.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand