Een blik op Huawei’s high-end Android-smartphone

Ik heb onlangs mijn handen op Huawei’s nieuwste (en duurste) Android-smartphone, de Ascend D Quad XL, die verkoopt op 2599 RMB (US $ 420) en zal beschikbaar zijn in Noord-Amerika einde van het jaar.

Fatsoenlijke vakmanschap; De telefoon heeft een zwarte plastic body met enkele textuur op de achterkant grip te verbeteren. Gewicht op 150 g en meet 130 mm (h) x 65 mm (B) x 11 mm (d) is het gemakkelijk te hanteren met één hand.

Vertoning; Het switching-scherm met 330 pixels per inch (ppi) en 1280×720 pixels in de resolutie 4,5-inch in-plane (IPS) behoren tot een van de beste die ik heb gezien. De tweede generatie Corning Gorilla Glass beschermt het scherm tegen krassen, en het heeft een grote zichtbaarheid in direct zonlicht als de helderheid is ingeschakeld helemaal up.

Hier is de weergave vergelijking met een Sony PS Vita onder normale daglicht omstandigheden en in een donkere omgeving, zowel op hun hoogste niveau van helderheid. (De PS Vita heeft een veel lager scherm specificatie – 220 ppi op 960×544 resolutie – hoewel de werkelijke prestaties van het apparaat is beter dan Ascend.)

Processor en grafische; De Ascend D Quad XL maakt gebruik van Huawei’s in-house ontwikkelde K3V2 1.4 Ghz quad-core processor, en een 16-core graphics processing unit (GPU). In de onderstaande screenshot, de CPU in deze machine draait op slechts 1,2 GHz, en je kunt het zien geen lagere tarieven in de prestaties in vergelijking met de Samsung smartphone rivalen, zoals de Galaxy Note 2.

Camera’s; De telefoon heeft een 1,3 megapixel (720p) front-facing camera, en een 8 megapixel camera achter staat om high-dynamic range (HDR) shots en het opnemen van 1080p video’s. De achterste camera heeft een snelle scherpstelling snelheid en reactievermogen. U kunt ook experimenteren met de ingebouwde Instagram-achtige filters. U kunt de volgende HDR-afbeelding aan de linkerkant wordt geplaatst tegen een matige zonlicht, en aan de rechterkant een close-up shot.

System en compatibiliteit; Ascend D werkt op Android 4.0 ‘Ice Cream Sandwich’ en sport een 3D-desktop-interface. De switch tussen interfaces zijn relatief glad, maar de prestaties wordt verminderd wanneer de handset zich in de energiebesparende modus.

Helaas, de compatibiliteit van de telefoon is verre van bevredigend. Het ontbreekt aan een reeks populaire Android games, zoals NFS Most Wanted, Asphalt 7, N.O.V.A. ondersteunen 3, Street Fighter 4, en ga zo maar door – hoewel sommige games zoals Dead Space, Dead Trigger en VR Tennis zijn compatibel en lopen goed op het apparaat.

Mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar; mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, Smartphones, iPhone 7 AirPod hoofdtelefoon een derde van de consumenten bezorgd ‘

Conclusie; Als Huawei de compatibiliteit van de telefoon zou kunnen verbeteren, moeten lezers sterk overwegen het kopen van de Ascend D Quad XL. De smartphone bevat een aantal interessante functies, zoals een hoge resolutie IPS-display, luid interne speakers, krachtige voor- en achter-camera, en sport een hoge specificatie en krachtige chipset. De 2600mAh batterij zal ook de smartphone aangedreven het grootste deel van de dag, ondanks intensief gebruik. Maar de slechte compatibiliteit kan voorkomen dat potentiële kopers – zeker ten minste me– afstand.

Zowel Lenovo K860 en Xiaomi Mi2, Ascend D grote Chinese concurrenten, hebben soortgelijke specificaties de Ascend D zij het met lagere prijzen, en omdat ze gebruik maken van de Exynos 4412 en Snapdragon APQ8064 processors, respectievelijk, ze ondersteunen meer games en applicaties.

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

iPhone 7 AirPod hoofdtelefoon een derde van de consumenten ‘betrokken’