Een 4 SSD array: Apricorn pt 2

In deel I van dit onderzoek gemeten ik de bandbreedte van een harde schijf versie van de Apricorn harde kaart. Dat is een PCI Express-kaart met 4 2,5 “harde schijven gemonteerd op.

Maar een goede solid state drive (SSD) is sneller dan een disk – dus hoe snel is de Apricorn kaart met 4 Intel X25-M-drives? Ik zal je niet in spanning houden: darn snel.

Snel genoeg om de volledige 12-bits RGB 4 behandelen: 4: 4 op film 24 frames per seconde-tarief. Ik gestreept 4 SSD’s met de Mac Disk Utility software RAID 0 met de standaard 32KB blokgrootte, dat is ongeveer de snelste. Ik gebruikte de Blackmagic Design Disk Speed ​​Test – die dicht bij X-bench resultaten.

Snel genoeg voor ongecomprimeerde 24fps video.

De X25-M maakt gebruik van de langzamere multi-level cell (MLC) knipperen, terwijl de X25-E sneller maakt gebruik van – en duurdere – single-level cell NAND flash. Hoewel beide hebben een indrukwekkend 260 MB / sec leessnelheid, M-versie schrijft – 70 MB / sec – zijn trager dan een lege 2 TB Seagate harde schijf van 117 MB / sec. Natuurlijk zal de harde schijf vertragen als het vult en de flash drive niet moeten doen.

Apricorn testte de kaart met 4 X25-E drives en rapporteerde meer dan 675 MB / sec schrijft snelheden. Ik hoefde niet dat config om te testen, maar hun andere nummers hebben soortgelijke aan mijn testresultaten geweest.

Voor Macs Apricorn biedt een nieuwe versie van de driver die ze hebben getest met Snow Leopard. Ik heb niet proberen het als ik in het midden van een paar van de banen, maar ik geloof hen.

De Storage Bits nemen, ik ben momenteel het testen van een paar externe arrays, en terwijl ze hebben hun voordelen, interne opslag-systeem is minder rommelig met minder connectors om problemen en veel sneller veroorzaken leesprestaties – en schrijft, met de X25- E.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

De grootste concurrent is Fusion-io’s ioXtreme kaart. Bij 80 GB voor $ 895 biedt vergelijkbare leesprestaties en snellere schrijfprestaties – althans op Windows en Linux machines – geen Mac driver beschikbaar is.

De Apricorn ondersteunt 4 80 GB X25-M rijdt naar vergelijkbare prestaties te bereiken. Op ongeveer $ 250 per stuk, een volledig geconfigureerde Apricorn kost $ 1200 voor 320 GB. Je doet de wiskunde. Voor niet-gecomprimeerde video zal de extra capaciteit nuttig zijn.

Reacties welkom, natuurlijk. Ik zal de versnelling Apricorn leende mij terug deze week verzenden. Het was leuk zolang het duurde! Ik heb ook gedaan werk voor Fusion-io, maar ze stuurden me recensie-exemplaren van iets? Nee.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s