Dollar Shave Club verkoopt aan Unilever voor $ 1 miljard in de wereldwijde push te gaan

Dollar Shave Club CEO Mike Dubin

Dollar Shave Club, de online scheermes hofleverancier en virale marketing extraordinaire, heeft zichzelf verkocht aan consumentenproducten Unilever in een deal ter waarde van een geschatte $ 1 miljard.

Afgezien van het prijskaartje, de deal maakt veel zin voor Dollar Shave Club. The Venice, Californië gevestigde bedrijf heeft meer dan 3,2 miljoen leden en een geschatte $ 240 miljoen aan inkomsten voor 2016 vergaard door zijn scala aan tongue-in-cheek reclame en low-cost verzorgen leveringen.

Op de technologie kant, Dollar Shave Club heeft een team van 45 ingenieurs die in huis hebben gebouwd bijna het geheel van de onderneming IT-software en platforms. Sprekend op de website eerder deze maand, Kevin Datoo, Dollar Shave Club COO, zei dat de techniek focus is de sleutel tot het helpen van de onderneming schaal geweest en het beheer van de snelle groei in de afgelopen vier jaar.

Nu, met Unilever, zal Dollar Shave Club kijken om nog verder te schalen. Het bedrijf direct-to-consumer producten die momenteel worden verkocht in slechts drie landen, maar met de hulp van Unilevers distributie ops, kan het merk Dollar Shave Club wereldwijde gaan. De startup kan ook scoren betere deals voor de vervaardiging van producten en wereldwijd reclame.

Dollar Shave Club oprichter en CEO Michael Dubin zal blijven aan het bedrijf, die zal opereren als een zelfstandige entiteit binnen Unilever te leiden.

Voor Unilever, de deal markeert de conglomeraat eerste inval in de scheermes markt, die zij stelt te concurreren tegen rivaal Procter & Gamble, de eigenaren van Gillette, voor een deel van de lucratieve scheermesje industrie.

De deal is ook opmerkelijk voor Unilever, omdat het een traditioneel bedrijf dat is snapping up een startup met een model gebouwd volledig op e-commerce. Het is een opvallende (nog nodig) zet voor een erfenis merk, en een die een verschuiving in de manier van denken over hoe u succesvol consumenten te bereiken in de enorme online winkelen landschap zou kunnen signaleren.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard