Digitaal geld: opslag van waarde of illusie?

de waarde van Bitcoin en andere digitale valuta is vandaag de dag meer volatiel dan de Amerikanen gewend zijn. Maar met Amazon en eBay kijken naar ze te aanvaarden, dat kan veranderen.

Als dat lijkt onwaarschijnlijk, herinneren dat veel van wat je nu gebruiken als “geld” is gewoon elektronische overschrijvingen: creditcards, pinpassen, PayPal. Nu, sprinkhaan, zijn die meer “echt” dan Bitcoin?

Digitale valuta’s zijn net als de manier waarop de Amerikaanse munt systeem dat wordt gebruikt om te werken, voordat we een nationaal dollar had.

Lokale banken uitgegeven zijn eigen valuta ondersteund – in theorie – op de deposito’s van klanten. Om de valuta af te lossen u zou gaan naar de bank en wisselen de nota’s voor munten. Toen de zaken neergestort mensen zouden “run” aan de bank om hun notities te ruilen voor specie – gouden en zilveren munten.

Digitale valuta als een winkel van waarde?

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Omdat de banken lenen op korte termijn en de lening op lange termijn, zouden ze vaak opraken van munten en close – vaak kost spaarders hun spaargeld – die heel slecht voor het bedrijfsleven was. Dat is de reden waarom de VS een nationale munt, een Federal Reserve Bank en verzekert bankdeposito’s (FDIC).

Digitale valuta hebben geen van deze bescherming. Maar misschien niet uit of het nut ervan groter is dan de angst dat ze waardeloos zullen worden.

Gold bugs “pleiten terug op de gouden standaard te gaan in plaats van het laten van de dollar” float “opzichte van andere valuta. Immers, voorstanders betogen, zonder het goud van de dollar is helemaal niet gesteund door iets.

En toch is de dollar blijft de wereldwijde valuta van keuze, niet alleen voor B2B, maar als een opslag van waarde en inwisselbaarheid zo hard geld. Bewijs: de meeste Amerikaanse munt circuleert buiten de VS – Amerikanen liever creditcards.

Omdat de Amerikaanse dollar niet wordt gedekt door goud, en aangezien de Fed zo veel geld kan lenen als het wil banken die het kan gebruiken als reserve met betrekking tot leningen – al was het maar ze maakten leningen! – Waarom hebben we toeschrijven waarde aan de dollar? Wereldwijde acceptatie en klaar inwisselbaarheid zijn twee belangrijke redenen.

Dat is waar de waarde propositie voor digitale valuta is het meest zinvol. Zo kan een digitale munt te vervangen – of op zijn minst te vullen – nationale valuta’s? Ja.

Dat is niet veel anders dan wat we niet gewend zo lang geleden – of wat we vandaag de dag gebruiken. Digitale munteenheid is de nieuwe grens in meer dan één opzicht: de 19de eeuw gekleed in 21e eeuw tech.

Ik hoop om meer over te zeggen, want ik ben het bijwonen van een Bitcoin conferentie die vandaag begint te hebben. Als je me ziet, zeg hallo!

Reacties welkom, zoals altijd. Zou u een virtuele valuta gebruiken? Wilt u uw spaargeld in het?

Opmerking: Een andere versie van dit bericht verscheen eerder op StorageMojo.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

De slechte oude tijd

Hoe zou dat werken?

De Storage Bits nemen