Dell Perot Systems te kopen voor $ 3900000000

Dell zegt dat het heeft ingestemd met de IT-dienstverlener Perot Systems te kopen voor ongeveer $ 3900000000 als het lijkt om uit te breiden buiten de pc-business.

De Round Rock, Texas gevestigde Dell zei maandag dat het $ 30 per aandeel te bieden in contanten voor Perot, die is gevestigd in Plano, Texas, 200 mijl verderop.

Dell zei dat het verwacht om de deal te sluiten in het kwartaal november-januari.

Dell zei dat Perot, opgericht door voormalig presidentskandidaat Ross Perot, zal het bedrijf de IT-diensten uit te breiden en de verbreding van de pool van potentiële klanten voor zijn computers.

Zorg voor een breder scala van IT-diensten en -oplossingen en optimaliseren hoe ze geleverd; Vergroot het bereik van de capaciteiten van Perot Systems in de hele wereld, en; Supply toonaangevende Dell-computer systemen om nog meer Perot Systems klanten.

In het bijzonder, Dell zei Perot zou helpen

Dell zei dat de twee bedrijven delen “aanvullende” kenmerken, waaronder “-relatie op basis bedrijfsculturen.

Ook: Dell: Perot Systems te kopen een ‘anker’ acquisitie, Meer deals waarschijnlijk

Perot Systems staat bekend om het aanbieden van diensten voor toepassingen, technologie, infrastructuur, bedrijfsprocessen en consulting. Het heeft klanten in de gezondheidszorg, de overheid en andere commerciële segmenten, van MKB tot grote mondiale instellingen, het heeft ook een grote en groeiende klantenbestand en service-delivery-mogelijkheden in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en Azië.

In het afgelopen jaar, Dell en Perot had een gecombineerde $ 16000000000 in enterprise-hardware en IT-diensten inkomsten, met ongeveer $ 8000000000 van verbeterde diensten en support, zeiden de bedrijven.

Zodra de overname is afgerond, zal Perot Dell services unit worden en uit Plano worden geleid door Peter Altabef, de huidige Perot Systems chief executive officer.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell bestuurders wordt verwacht dat zij overwegen Ross Perot Jr., voorzitter van de raad van Perot Systems, voor benoeming in de raad van bestuur van Dell.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen