Dell Inspiron 5100 review

Dell’s eerste model in zijn vernieuwde consumenten notebook range, de mainstream Inspiron 5100, is verschillend zijn, zowel binnen als buiten. Weg is de knoop-down grijs geval, worden vervangen door een two-tone ‘Venetië blauw en maneschijn zilver’ design – Nee, we zijn verzin dit niet. Dingen zijn anders onder het deksel als goed, met een nieuw toetsenbord en touchpad configuratie. Binnenin vind je cutting-edge, dual-band draadloze antennes, een snelle Pentium 4-processor, en een enorme batterij te vinden. Deze specificaties gemaakt voor uitstekende prestaties en een redelijke levensduur van de batterij in onze prestatietests. Moet kost een aardige cent, toch? Fout. De Inspiron 5100 serie begint bij £ 801 (ex. BTW). Voor de thuisgebruiker, de Inspiron 5100 is sneller, meer duurzame en goedkopere (in sommige configuraties) dan andere mainstream notebooks, waardoor het Choices een Editors ‘in deze categorie.

Ontwerp; De mainstream Inspiron 5100-serie pronkt met een verfrissend nieuw kleurenschema voor Dell. De blauw-zilveren kast heeft ook blauwe accenten op het deksel, het touchpad, de twee standaard muisknoppen en de strip boven het toetsenbord. De zaak, die door 33.5cm 27.5cm meet door 4.65cm, is veranderd in een andere belangrijke manier: hij weegt nu een flinke 3.5kg. De schuld ligt in de eerste plaats met zijn grote 15in. weergave en gigantische 6,450mAh batterij. Waarom zo’n grote batterij? Dell moest compenseren voor de 5100 de macht beluste, desktop Pentium 4-processor, waardoor de batterij behoud mogelijkheden van mobiele CPU’s ontbreekt. U kunt gewicht (en de kosten) een beetje te houden door het opgeven van een 14.1in. weer te geven in plaats daarvan;. Dell heeft ook herwerkt het toetsenbord. De nieuwe lay-out is minder bekend, maar is comfortabel toch. Er is een enkele programmeerbare knop boven het toetsenbord, maar een coole Dell handelsmerk, de dubbele touchpad / wijzen-stok optie is verdwenen – de 5100 wordt geleverd met slechts een touchpad; Floppies neem een ​​andere stap in de richting vergetelheid in de nieuwe Inspiron serie, zoals. Dell nalaat ze als een standaard functie, hoewel je een externe USB floppy drive kan toevoegen. Secundaire opslag komt nu uitsluitend in optische vorm, met uw keuze van CD-RW, DVD of DVD / CD-RW-drives vullen van de enkele interne baai. Helaas is de baai vast – wat betekent dat je niet kunt wisselen van een rit naar een andere module in te voegen, zoals een tweede batterij of een harde schijf. Ook is de primaire accuruimte accepteert alleen batterijen en geen andere media drives te nemen;. Deze grote mainstream notebook biedt de juiste poorten en slots. De linkerrand sport hoofdtelefoon en microfoon-poorten, een Type II PC Card-slot en uw keuze van geïntegreerde secundaire optische opslag drive (onze review-systeem wordt geleverd met een DVD / CD-RW combo drive). De rechterkant is voorzien van een 56 Kbps modem-aansluiting, terwijl de achterkant biedt S-Video out, VGA, FireWire, Ethernet, twee snelle USB 2.0-poorten en de grill voor een grote ventilator die houdt alle van de onderdelen.

Kenmerken; Dell biedt een lange lijst met opties voor de Inspiron 5100, zodat u kunt configureren om uw budget. De desktop Pentium 4 processors komen in snelheden van 2,4 GHz tot 2,8 GHz. Snel, 266MHz DDR SDRAM is beschikbaar vanaf 128MB tot 1GB. De ATI Mobility Radeon 7500 grafische chips worden geleverd met 16 MB of 32 MB dedicated videogeheugen. Harde schijf keuzes bestaan ​​van 30GB en 40GB-eenheden. Weergave-opties variëren 14.1in. met een native resolutie van 1024 bij 768 pixels, tot 15in. bij een graphics-vriendelijke 1400 door 1050 pixels. U kunt kiezen uit CD-RW, DVD en DVD / CD-RW-schijven op de interne vaste baai van het systeem te vullen. Het systeem dat we getest bevatte een 2,8 GHz Pentium 4, 512 MB RAM, een 32 MB ATI Mobility Radeon 7500 grafische chip en een 40GB harde schijf spinnen bij 5.400 rpm;. Een ongewone eigenschap van de Inspiron 5100 is de ingebouwde, dual-band (2,4 GHz en 5 GHz) draadloze antennes, die signaalontvangst moet optimaliseren. Hoewel Dell biedt op dit moment alleen een 802.11b draadloze optie voor de 5100, zal de antennes ontluikende 802.11g-technologie ondersteunen bij Dell begint te verkopen in de toekomst. Alle 5100S schip met de antennes, ongeacht of u uw systeem te configureren met mini-PCI draadloze wanneer u koopt. U kunt gemakkelijk toevoegen jezelf een mini-PCI-kaart op een later tijdstip door flipping openen van de kleine plastic ‘deur’ onder het systeem;. De Inspiron 5100 is gevuld met alle software die u nodig heeft voor werk of ontspanning. Twee besturingssystemen zijn beschikbaar: Windows XP Home en Windows XP Professional. Office suite keuzes omvatten Microsoft Works en Microsoft Office XP (Small Business of Professional). Toepassingen van derden bevatten InterVideo WinDVD voor het afspelen van dvd’s en Roxio Easy CD Creator voor het branden van cd’s.

Prestaties en levensduur van de batterij; De 2.8GHz Inspiron 5100 toonde indrukwekkende snelheid in onze prestatietests, terwijl de levensduur van de batterij redelijk gezien de kracht van dit systeem desktop CPU was;. De Inspiron 5100 geleverd recordbrekende scores van 59,5 en 42,4 respectievelijk onder de applicatie- based business Winstone 2001 en Content Creation Winstone 2002 testen, het verslaan van Compaq workstation-class 2.2GHz Evo 800w door een duidelijke marge;. Het systeem deed vrij goed in onze levensduur van de batterij testen, voor de duur van 2 uur 38 minuten onder BatteryMark 4.01 en 2 uur 42 minuten onder MobileMark 2002. De Inspiron 5100 is forse 6,450mAh batterij natuurlijk heeft haar handen vol bij het hanteren van een high-speed 2.8GHz processor en een 15in. weer te geven, maar iets meer dan 2,5 uur is helemaal niet slecht.

Service & support; Een standaard één jaar verzamelen en return garantie is de basislijn garantie op de Inspiron 5100. Natuurlijk kunt u aanzienlijk verbeteren van uw garantie met een verscheidenheid aan opties, waaronder drie jaar dienst, on-site reparatie, schade door ongeval bescherming en express service;. Dell houdt uw hand stevig vast met zijn nuttige Solution Center software, die het bedrijf voorbelasting op elke 5100. Deze uitgebreide applicatie levert een handleiding, hoe-tos, links naar online support opties zoals Dell gemeenschappen van klanten en meer .

Hallo, ik ben de beoordelingen Editor op de website van het Verenigd Koninkrijk. Mijn ervaring met computers begon bij het Londense Imperial College, waar ik studeerde Zoology en milieutechnologie. Dit was voldoende lang geleden (medio 1970), die Fortran, IBM geslagen-card machines en mainframes waren betrokken, gevolgd door green-screen terminals en uiteindelijk de pers …; Volledige Bio

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Over Charles McLellan

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop