Datalekken blootgesteld meer dan 707.000.000 records in 2015

Meer dan 707.000.000 platen werden vorig jaar gestolen in 1673 een aparte inbreuk op gegevens, een nieuw rapport zegt.

Dat komt neer op ongeveer 1,9 miljoen records gestolen elke dag, of ongeveer 22 platen per seconde, volgens Gemalto onderzoekers.

In vergelijking met 2014 is het aantal datalekken daalde met 3,4 procent, en het totale aantal van gecompromitteerde gegevens daalde met 39 procent.

Maar het rapport zei dat het aantal is waarschijnlijk worden onderschat als bijna de helft van de bedrijven die een inbreuk op de gegevensbeveiliging gemeld had een onbekend aantal records gestolen.

Uit de inbreuken, bijna tweederde werden uitgevoerd door kwaadaardige acteurs uitgevoerd. Het merendeel van de aanvallen waren gericht op de sector overheid, die de overtreding index geleid, goed voor 43 procent van het jaar verloren of gestolen documenten, of ongeveer 307 miljoen platen.

Twee belangrijke inbreuken – met inbegrip van de hack die het Office of Personnel Management (OPM) gericht, en een andere gericht op een Turkse overheidsinstelling – goed voor de diefstal van alleen al meer dan 77 miljoen platen.

Hoewel veel van de gevallen waren high-profile in de natuur, de datapunten tot overwegend kleinere inbreuken.

Noord-Amerika nam de dupe van de meeste inbreuken, goed voor 77 procent van alle inbreuken, wat resulteert in 460 miljoen platen gestolen, of 65 procent van het totaal.

De onderzoekers zeiden dat het overwicht van Noord-Amerika is “als gevolg van de strengere inbreuk wetten onthulling in de Verenigde Staten in vergelijking met andere landen.”

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond