Datacom koopt lokale overheid softwarebedrijf

Nieuw-Zeeland gevestigde ICT-dienstverlener Datacom Group heeft Origenes Technology, een Tauranga gevestigde bedrijf dat Ozon heeft ontwikkeld, een enterprise software platform voor gemeenten verworven.

Ozon, die momenteel wordt gebruikt door 20% van Nieuw-Zeeland raden, beheert functies over de regelgeving, financiële en klantenservice.

Datacom zegt de Origen team en het Ozone product versterkt aanwezigheid Datacom in het leveren van software, diensten en infrastructuur voor lokale overheden. Zij stelt ongeveer 70 procent van de gemeenten in Nieuw-Zeeland als klanten op diverse fronten.

In het verwerven van Origenes, Datacom heeft nog sterker in-house capaciteit om oplossingen aan de lokale overheid klanten in Australië en Nieuw-Zeeland, Jonathan Usher, managing director van Datacom oplossingen te leveren, gezegd.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; telco’s; Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Innovatie;? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering

Roy Simpson, CEO van Origenes, zei dat de deal zullen de investeringen in het Ozone product te versnellen en zorgen voor veiligheid op lange termijn voor bestaande klanten en medewerkers.

Origen personeel blijft in Tauranga en doe mee Datacom’s Australasian-brede lokale overheid oplossingen team.

Usher zei een korte termijn prioriteit is ervoor te zorgen cloud deployment opties voor ozon alsmede regelgevende module ondersteuning voor de Australische sector lokale overheid.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper prijsbeslissing

? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering