Data-retentie Bill passeert Australische Huis van Reps

De zogenaamde derde tranche van de antiterrorismewetgeving van de overheid, door haar voorgestelde verplichte data-retentie-regeling, heeft het Huis van Afgevaardigden met slechts drie stemmen tegen het wetsvoorstel.

Onder degenen die tegen de nieuwe wet gestemd was Greens MP Adam Bandt, die eerder had gevraagd om meer tijd om te debatteren en bekijk de Bill.

Communicatie Minister Malcolm Turnbull zei dat de wetgeving voldoende debat zal ontvangen wanneer zij de Senaat, waar het nog moet worden gestemd voordat het in de wet kan worden doorgegeven bereikt.

Indien aangenomen in beide huizen van het parlement, zou de Telecommunicatiewet (onderschepping en Access) Wijziging (Data Retention) Bill 2014, die werd in het parlement door Communications minister Malcolm Turnbull in oktober vorig jaar introduceerde, Australische telco’s en internet service providers dwingen hun klanten te behouden ‘telecommunicatie metadata voor een minimum van twee jaar.

Meer informatie over het bewaren van gegevens

Telco’s eisen Commonwealth stomp voor het bewaren van gegevens; Nederlandse rechter schorst verplichte data-retentie wetgeving; Hoe het AFP verkocht Abbott op bewaarplicht;? Australische wetgever kan niet telefoons te gebruiken, zal stemmen over het bewaren van gegevens; Ingehouden reeks gegevens en de kennisgeving van inbreuken set de wet te worden; AU $ 400 voor het bewaren van gegevens de kosten van vrijheid: Abbott; Optus zegt dat het bewaren van gegevens is ‘werkbare

De wetgeving werd aangenomen in de Tweede Kamer na dagen van debat met bipartisan steun van de Arbeid oppositie op donderdagmiddag, met wijzigingen met inbegrip van de eis van de wet-handhavingsinstanties om een ​​bevel om metadata toegang van journalisten te verkrijgen, en de oprichting van een publiek belang pleiten om opmerkingen te maken in reactie op dergelijke verzoeken warrant.

De regering heeft aangekondigd dat zij de amendementen zal verhuizen naar een bevel nodig hebben om toegang te krijgen tot de gegevens voor het doel van het identificeren van een journalist vertrouwelijke bron. Het zal ook een publiek belang pleitbezorger die een rol met betrekking tot het maken van opmerkingen ten aanzien van deze warrants zullen moeten stellen, “zei Communications minister Malcolm Turnbull in het parlement op donderdag.” Dit zijn de amendementen die zijn onderhandeld met de oppositie, en ik danken hen voor dat.

De wijzigingen laten ook de “soorten informatie die moet worden bewaard” in plaats van een definitieve verklaring van de set onder de data-retentie regime moet worden bewaard exacte data.

Deze omvatten abonnee-informatie; abonnee contactgegevens; identifiers van de bron en bestemming van een communicatie die de dienstverlener heeft, of poging tot, verzonden, doorgestuurd, gerouteerd, of overgedragen, de datum en het tijdstip van de communicatie, het soort communicatie, zoals voice, SMS, e-mail, chat, forum, en social media, de service gebruikt, zoals ADSL, Wi-Fi, VoIP, kabel, GPRS, volte en LTE, en functies op de service, zoals het gebruik en de call datavolume wachten.

De wijzigingen bepalen ook dat de locatie van de apparatuur die wordt gebruikt tijdens een communicatie, zoals elk van de cel torens gebruikt of de locatie van de Wi-Fi-hotspot gebruikt, zal ook behouden blijven voor twee jaar.

De Bill’s passeren in de Tweede Kamer komt ondanks oppositieleider Bill Shorten eerder te suggereren dat hij niet wilde dat de wetgeving moet worden “overhaast op een manier die de Bill’s succesvolle implementatie in gevaar kunnen brengen”. In februari, Shorten zei dat Abbott was politisering van de bewaring van gegevens door te bellen voor de Labor partij bij de regeling te steunen.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Echter, de leden van de Arbeid hielp de Bill passeren met een aantal amendementen, waarvan vele op de wetgeving werden geïnformeerd door de aanbevelingen in een advies van de Gemengde Parlementaire Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (JPCIS) op de Telecommunicatiewet – die allemaal de overheid ondersteund.

De aanbevelingen zijn onder andere de oprichting van een periode van twee jaar voor de metadata retentie, het vereiste van een telco om melding te bieden in het geval van een inbreuk op de beveiliging van de data stores, die zal worden gemandateerd worden gecodeerd, en de overheid het maken van een “substantiële bijdrage “aan de kosten van het creëren van het regime.

De commissie heeft ook aanbevolen dat het wetsvoorstel worden gewijzigd dat de voorgestelde data die moet worden bewaard door telco’s en de agentschappen toegestaan ​​om toegang te krijgen, is in de primaire wetgeving. In eerste instantie zou zijn bij verordening ingesteld, waardoor veranderingen in het zal verder worden gemaakt door het spoor zonder parlementaire goedkeuring data.

Het is echter ook aanbevolen dat de procureur-generaal van de dag hebben de mogelijkheid om items te verklaren voor opname in de dataset, met de verklaring ophouden na 40 dagen zitten van het parlement.

Ook de commissie aanbevolen dat de procureur-generaal in staat zijn om extra klassen van dienstverleners verklaren onder de voorwaarde dat een dergelijke verklaring niet langer een effect na 40 dagen zitten een van beide Kamers van het parlement hebben.

Terwijl de commissie aanbevolen nadere beschouwing over de vraag of journalisten speciale bescherming in het kader van de voorgestelde regeling moet krijgen, de minister-president ging uiteindelijk akkoord met een wijziging van de wetgeving in te voeren die de wet-handhavingsdiensten aan een bevel voor de toegang tot metadata journalisten ‘te verkrijgen, volgende eisen door de oppositieleider.

steun van de Arbeid voor de Bill komt, ondanks de kritiek van sommige van haar leden. In het parlement op 18 maart, de federale Arbeid MP Melissa Parke vraagtekens bij de geplande nieuwe maatregelen.

“De ingrijpende omvang van de data-retentie regime presenteert zeer reële risico’s voor de rechten en vrijheden Australiërs verwachten”, zei ze.

De Bill’s passage in het Huis van Afgevaardigden heeft meer dan twee weken langer dan Abbott had gehoopt genomen. Op 3 maart, Abbott vertelde ABC Radio Nationaal Michael Brissenden dat hij wilde dat de wetgeving die in het parlement tegen het einde van die week.

Honderden die-hard Apple fans opgesteld in de regen naar een van de nieuwe iPhones, gelanceerd op vrijdagochtend te verkrijgen – hoewel aanzienlijk minder daagden dan voor de iPhone 6 lancering.

“Deze week, ik hoop dat we metadata-retentie wetten krijgen door middel van het parlement”, zei hij op de ABC’s AM-radio-programma.

Tijdens haar inspanningen om de wetgeving over te gaan, heeft de overheid oproepen van het land van de telecommunicatie-industrie te onthullen hoeveel het van plan is om bij te dragen aan de kosten van de uitvoering van de regeling ontvangen.

Eerder deze maand een brief van de CEO’s van Telstra, Optus, Vodafone, iiNet, Macquarie Telecom, en M2 ondertekend, onder andere, eiste dat de regering bieden zekerheid rond hoeveel het bereid is te betalen voor de verplichte data-retentie wetgeving.

De procureur-generaal van het ministerie heeft gezegd dat op haar website dat de upfront hoofdstad kosten voor de industrie van de uitvoering van het regime zou zijn tussen de AU $ 188.800.000 en AU $ 319.100.000, volgens schattingen van PricewaterhouseCoopers.

De raming, die enigszins verschilt van Abbott’s eerder genoemde bedrag van ongeveer AU $ 400 miljoen, minder dan 1 procent van de AU 43000000000 $ aan inkomsten gegenereerd door de telecommunicatie-industrie jaarlijks, volgens de regering.

De regering had eerder gezegd dat het een “substantiële bijdrage” aan de aan telco’s voor de regeling in de kosten zou maken, maar is nog niet aan te geven hoeveel het zal bijdragen.

De passage van het wetsvoorstel volgt de passerende in de wet van de regering National Security Wetgeving amendement Bill (No. 1) 2014, die de Australische Security Intelligence Organisation (ASIO) de bevoegdheid om elk apparaat op het internet te controleren, en de Counter-Terrorism geeft wetgeving Amendement (Buitenlandse Fighters) Bill 2014, het aanbieden van ASIO meer bevoegdheden om metadata en computer toegang voor de nationale veiligheid te krijgen.

AAP

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Lees verder