CRM Watchlist 2014 Winnaars: upgrade naar een suite: Part II

Eerder op de CRM Watchlist …

En de winnaars van de CRM Watchlist 2014 zijn ….

CRM Watchlist 2014: Winnaar van de Lifetime Achievement – Amazon

CRM Watchlist 2014: Voor de 1e keer ooit: The Watchlist Elite, deel I

SAP

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

CRM Watchlist 2014: Voor de 1e keer ooit: The Watchlist Elite, deel II

CRM Watchlist 2014: Voor de 1e keer ooit: De controlelijst Elite Part III

CRM Watchlist 2014 Winnaars: upgrade naar een suite: Part I

Maandag, heb je een kijkje nemen op CRMnext, Infor en NetSuite. Vandaag? SAP en SugarCRM. Deze twee zijn vaste plant controlelijst winnaars, omdat ze zijn hardcore, gevestigde spelers in de CRM wereld die hebben de corporate karbonades om een ​​effect in de industrie en in de markt te ondersteunen. Als je een hater bent, dan heb je een hekel aan dat ik net zei dat, maar het onomstotelijke waarheid – althans voor nu. Natuurlijk, niets is onvermijdelijk, maar we gaan een kijkje naar de redenen waarom SAP en SugarCRM zijn te nemen, gedurende ten minste nu, winnaars nogmaals.

SAP wint het Watchlist jaar na jaar. Jaar na jaar, ze bouwen op hun CRM-producten, ze verrassen met innovaties. Ze maken relatief voorzichtige (hoewel duur) overnames, dat, zelfs als ze lijken te zijn over de top, (SuccessFactors) beheren vrij goed uit te werken.

Met meer dan 2013, een blik ziet terug niet alleen een herhaling van dit patroon, maar een aantal nieuwe niveaus van verbetering ook. Laten we eens kijken wat ze hebben gedaan.

Maar, zoals Infor, SAP niet een Elite Award winnen? Waarom niet? Ze hebben de inkomsten en de stabiliteit en een cultuur, terwijl het heeft zijn gebreken, nog steeds koestert innovatie. Dus wat is het dat aan de ene kant, maakt ze jaar na jaar te winnen en aan de andere kant houdt ze terug van een Elite-status?

Wat ze moeten doen

Ik heb weinig twijfel dat, behoudens SAP struikelen op eigen benen (wat zou kunnen gebeuren), zullen zij een controlelijst winnaar van een soort te zijn voor de komende jaren. Maar hun uitdaging is om meer dan dat en terwijl niet meer dan dat dit jaar wonnen ze toch, waardoor ze een ernstige impact speler met een aantal echte upside maakt.

Wat maakt SugarCRM bijna uniek in de markt is dat ze een ‘pure play’ – een bedrijf dat is gewijd aan alleen CRM. Voor de laatste tien jaar dit bedrijf, onder leiding van het grootste deel van haar door de ubersmart SugarCRM investeerder, CEO Larry Augustin en uitstekende technoloog en mede-oprichter van SugarCRM CTO Clint Oram, hebben ze erin geslaagd om te nemen wat begon als een open source CRM-applicatie , evolueert het naar een open source CRM-platform die zo goed was zelfs in zijn vroege incarnaties bedrijven die met de SugarCRM toepassingen zoals Carousel CRM daadwerkelijk gebouwd op de SugarCRM platform streden!

Maar de evolutie niet stoppen. Door zich te concentreren rond open source voordat de meeste bedrijven geen open source componenten aangeboden, gedifferentieerd zij zich in de markt en tegelijkertijd bouwde een toegewijde gemeenschap van 30.000 vrijwillige ontwikkelaars die bezig waren met het product of aanverwante producten in wat was (is) genoemd SugarForge.

Maar slim, SugarCRM begrepen dat open source de loop der jaren minder en minder van een differentiator en na een tijdje was niet echt veel van een tegenprestatie voor de meeste bedrijven. Hun vooruitzichten, als ze verplaatst van kleine zakelijke doelen naar het midden van de mid-market doelen, waren meer bezig met wat technologie die ze van SugarCRM die gepersonaliseerde resultaten in staat zou stellen om hun gebruikers kon krijgen. Dus SugarCRM deemphasized de open source boodschap – op dit moment, het is non-existent – en gericht op de ontwikkeling van hun platform, zodat het zeer klantgericht, behendig zou kunnen zijn – bijzonder flexibel. Dit culmineerde in eind 2013 met de release van SugarCRM 7.0 – hun beste platform tot nu toe – met maatwerk beschikbaar tot aan het enkelvoud object.

Maar eind 2011 iets voorgedaan die dramatisch versneld SugarCRM’s evolutie als een bedrijf, zelfs als ze bleven hun technologie voortdurend evolueren. IBM koos ze als de weg naar strategische partner als het gaat om CRM. Wat maakte dit een uniek goede alliantie is dat IBM nodig SugarCRM zoveel SugarCRM nodig hen. IBM had niet echt een CRM-portfolio te spreken. Ze hadden componenten van één – Unica, SPSS etc. Ze hadden (op dat moment) een 68.000 zetel implementatie van Siebel en IBM Global Services leek een Siebel praktijk (ik ben nooit zeker met hen over wat ze doen alsof ze gewonnen het Watchlist dit jaar in de Consulting / SI “deling”), maar er was niets coherent naar al dat kon hen scherp zetten tegen de spelers als Accenture die hem doodden in de CRM-markt.

SugarCRM heeft dat allemaal veranderd voor IBM. Wat maakte dit interessante is dat het samenviel en was ook een drijvende kracht in SugarCRM verlangen upmarket van wat was (en is) de ‘sweet spot’, het midden van het middensegment van de grotere ondernemingen om te bewegen. Maar ze hadden een aantal kwesties die ze moesten oplossen. In de eerste plaats was er een vraag over hun schaalbaarheid. Ten tweede, hun partner netwerk – werd die in de vorm van een traditionele kanaal niet echt uitgerust om te verkopen aan de onderneming – vooral de Amerikaanse partners.

Schaalbaarheid is opgelost als een probleem bij de 2012 aangekondigd, 2013 aangevuld met de mededeling dat SugarCRM meer dan 68.000 zitplaatsen van Siebel CRM bij IBM zou vervangen. Tegen het midden van 2013, hadden ze dat gedaan met zeer weinig glitches. Schaalbaarheid? Controleren.

Het partnernetwerk was een ingewikkelder onderwerp, omdat zij in 2009 uit een directe verkoop model naar een partner sales model was verhuisd. Het grootste deel van SugarCRM omzet-partner gedreven – en in de midmarket. Het probleem was dat SugarCRM nodig althans in hun ogen op dat moment (en de mijne om eerlijk te zijn) partners die wist hoe om te verkopen aan de onderneming. Verkopen aan de onderneming is een ander dier dan de verkoop aan de midmarket. Maar de sweet spot was nog steeds midden in de midmarket dat het huidige partnernetwerk verkocht aan. Dus hoe heb je werven zakelijke partners zonder dat de andere partners van streek? Het antwoord was, u niet. De partners werd boos en soms nogal openlijk. Dus SugarCRM moesten beginnen het model opnieuw transformeren naar zowel stillen de onzekerheid in het kanaal en tegelijkertijd worden bereid met de vaardigheden te verkopen aan de onderneming.

Terwijl ze hebben een uitgebreid programma met 300 channel partners die verantwoordelijk zijn voor 70% van de kwartaalomzet, het programma blijft een beetje onzeker als de veranderingen doorgaan. Maar dat gezegd, zijn ze zich vestigen in een groot deel nu en hun verkoop model te verduidelijken om zowel de sweet spot midmarket en de grotere zakelijke markt te behandelen. Dus meestal controleren.

De echte kracht van SugarCRM ligt in zijn platform. Ik ben hier niet om de details van de nieuwste iteratie Sugar 7.0 bespreken maar het volstaat te zeggen dat het kan een van de meest uitgebreide en flexibele CRM platforms in de markt. Het is aan te passen naar beneden naar het object en tegelijkertijd heeft als een applicatie alle basisfuncties die u nodig heeft voor het CRM-implementaties vooral de sales en marketing tools. Om te gaan met het onderdeel customer service, niet hun sterkste kant, ze hebben integraties met Zendesk, Verint’s KANA en Get Satisfaction onder anderen.

Wat bijdraagt ​​aan de kracht van het platform is hun berichten. Ze zijn geconcentreerd rond een thema van ‘CRM voor één “- in werking. Het is “de invoering van de I in CRM ‘(ze eigenlijk wat ze presenteren iCRM die zowel een beetje verwarrend, is het niet Apple-gebruikers, en een beetje te cutely pat). Maar het concept is duidelijk. CRM-systemen worden gebruikt door mensen. Elke persoon heeft een andere uitkomst die ze zoeken. Deze werknemer gebruiker (het is een bedrijf centric bericht eigenlijk) nodig heeft om een ​​systeem dat kan worden gepersonaliseerd om hen, zodat de klantgerichte werk dat ze doen wordt ondersteund en mogelijk gemaakt door dat systeem. SugarCRM 7.0 door zo aanpasbaar is dat systeem. Het bericht en het product zijn buitengewoon goed uitgelijnd.

Wat veel analisten Ik spreek horen is dat SugarCRM steeds wordt genoemd als een speler in deals in het middensegment van de markt en zelfs nu bij de onderneming. Goed voor hen.

Maar natuurlijk, zoals elk bedrijf, hebben ze nog steeds weg te gaan om een ​​optimaal effect in 2014 en daarbuiten.

Wat ze moeten doen

SugarCRM is een van die bedrijven die heeft, vooral in de laatste 3 jaar of zo, uitgegroeid tot een steeds groter deel van het bewustzijn van de industrie. Het heeft een impact buiten haar grootte, maar de omvang ervan is ook steeds meer. Ze zijn het maken van een weddenschap met hun CRM-één benadering, maar het is een goede inzet en een die opent een markt veel grotere kans voor hen. Ze moeten dit alles jongleren met de IBM kant enterprise inspanningen die ze maken en zijn geïnteresseerd in. Kunnen ze doen het in 2014 en daarna? Ze wonnen de Watchlist ook dit jaar weer niet?

Oké, dat is het voor de Suites. Winnaars allemaal.

————————————————– ——

Next up: The Customer Engagement Quartet: Medallia, Moxie, Thunderhead, Totango. Alle verschillende instrumenten.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

SugarCRM