Contract pc-fabrikant Compal kondigt ontslagen

Compal Electronics, een Taiwanese contract pc-fabrikant, plannen te ontslaan meer dan 100 werknemers als gevolg van een slechter dan verwachte prestaties in de tablet-pc zendingen.

In een rapport van de Taipei Times woensdag, aldus het bedrijf het banenverlies, wat een stijging van 2 procent van het totale personeelsbestand in Taiwan maakt, zal zorgen voor de middelen efficiënt gebruikt.

Compal maakt Android-tablets voor klanten als Acer en Lenovo. Met ingang van dinsdag, had het bedrijf 5000 medewerkers in Taiwan, het toegevoegd.

Een apart verslag van de Taiwanese Central News Agency (CNA) zei Compal geprojecteerd vorig jaar haar tablet bedrijf zou verdubbelen in 2012. Dit resulteerde in de aanwerving van bijkomende personeelsvermindering in afwachting van de spike.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Echter, de verkoop van Android-tablets door haar klanten, Acer en Lenovo niet aan de verwachtingen te voldoen, wordt gevraagd Compal zijn 2012 prognose te verlagen tot 2 miljoen apparaten – dezelfde figuur als 2011.

Compal zei dat het plan om een ​​groter aandeel van tablets die draaien op Microsoft’s nieuwste te produceren; Windows 8-besturingssysteem (OS), waarin deze officieel oktober 26. zal lanceren als de verscheidenheid van de tablet besturingssystemen uitbreidt, Compal verwacht te leveren meer zendingen komen 2013, CNA gemeld.

Compal is de nieuwste Taiwanese bedrijf mankracht herstructurering onlangs ondergaan. Eerder deze maand, DRAM (dynamic random access memory) chipmaker, Nanya Technology, zei dat het zal 23 procent van het personeelsbestand aan te passen uiterlijk eind 2012. Zo’n 400 medewerkers Nanya zou worden toegewezen aan bedrijven associëren onder haar moederorganisatie, terwijl nog eens 200 off zal worden gelegd.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen