Cisco koopt ExtendMedia in IP-video af te spelen

Cisco zei donderdag dat het zal verwerven Extend Media, die video content management systemen maakt, voor een onbekend bedrag.

Volgens het bedrijf, ExtendMedia, een beursgenoteerd outfit gevestigd in Newton, Mass., Zal Cisco te leveren en te gelde IP-video via meerdere schermen.

ExtendMedia’s software zal deel uitmaken van de volgende generatie video-architectuur van Cisco zijn. Het idee is dat ExtendMedia software zal Cisco de video content lifecycle voor service providers te beheren.

De deal wordt naar verwachting in de eerste helft van het boekjaar 2011. Ondertussen zal ExtendMedia worden samengevoegd in dienstverlener video technologiegroep Cisco.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

primaire platform ExtendMedia wordt genoemd OpenCASE, een suite die beheert, publiceert en monetizes video over pc’s, televisies en mobiele apparaten.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport