CEO battle: Oracle en Salesforce leiders schaken

De concurrentiestrijd tussen Larry Ellison, die Oracle loopt, en Marc Benioff, leider opperste van salesforce.com, is een goed gedragen verhaal. Beide bedrijven hebben wilde succes en verdiende hun respectieve oprichters een fortuin.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Het succes van deze twee leiders is niet verminderd de intensiteit van hun professionele rivaliteit, die overduidelijk werd de afgelopen week. Met slechts magere verklaring, Oracle summier beëindigd Benioff geplande sessie op OpenWorld, een kans voor die salesforce.com had een koele een miljoen dollar betaald.

Hier is de exacte tekst van de annulering e-mail die Oracle naar Salesforce. Toen Salesforce antwoordde, ontving de onderneming een automatisch gegenereerd bericht dat iemand van Oracle zou reageren binnen twee dagen

Van: Oracle Content Team [mailto: speaker-services_ww@oracle.com]

Verzonden: dinsdag 4 oktober, 2011 3:16; To: Linda Dunlap, Karin Flores, Elizabeth Pinkham; Onderwerp: Sessie Opnieuw plannen: Executive Solution Session; Vanwege de overweldigende aanwezigheid op Oracle OpenWorld, hebben we moesten een aantal wijzigingen sessie maken . De Salesforce.com Executive Solution Session is verplaatst naar donderdag om 08:00 in de Novellus Theater.

Onze excuses voor het ongemak.

De Oracle Content Management Team

Natuurlijk, OpenWorld is Oracle’s event en ze kunnen het schema bewegen zoals zij wensen, maar dit kwam als gewoon dom en bekrompen.

Voor zijn toespraak, (die Benioff een “keynote,” hoewel het was eigenlijk een betaalde reclame slot en geen officiële OpenWorld talk), Benioff maakte duidelijk zijn voornemen om Oracle bellen met de “valse cloud.” Door het accepteren van Benioff, Ellison geconfronteerd waardoor het vooruitzicht van een boog-concurrent maken belachelijke beweringen en het gebruik van alle middelen te vernederen Oracle. Blijkbaar vooraf opmerkingen Benioff’s eindelijk onder de huid van Oracle, het verlaten van het bedrijf met twee keuzes: laat het spel doorgaan of pletten de concurrentie.

Ondanks het maken van wat de meeste waarnemers beschouwen de verkeerde keuze kan Ellison wel de laatste lach op deze episode. Bij de vervanging toespraak, die door middel van enorme logistieke Salesforce haastig verplaatst naar een hotel tegenover OpenWorld, Benioff aangekondigd dat hij zou niet meer in Oracle conferentie volgend jaar spreken. Een interessante preventieve aanval sinds Benioff weet dat Oracle zal waarschijnlijk niet dat het spreken gelegenheid weer uit te breiden.

Op het einde, echter, Ellison onbewust draaide Benioff in een martelaar van soorten, waardoor een ton van de public relations aandacht voor Salesforce. In dit bijzondere schaakspel, Benioff liep weg overwinnaar.

Check out my IT Project Failures blog voor meer bespreking van enterprise software, Oracle, Salesforce, en andere leuke onderwerpen!

Afbeelding van iStockphoto. Disclosure: Oracle betaalde mijn reiskosten out-of-pocket te OpenWorld.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen