Castlewood Systems onthult nieuwe verwisselbaar medium

Krijt een andere concurrent in de verwijderbare opslag arena. Castlewood Systems Inc zal de strijd te voeren tegen deze maand Comdex / Fall ’97 beurs in Las Vegas, met een veteraan aan het roer.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Gevestigde een jaar geleden, Castlewood president is Syed Iftikar, die in 1982 werd opgericht Fremont, Californië op basis van SyQuest Technology Inc De startup bedrijf het eerste product, de ORB, zal een 3,5-inch cartridge drive met een capaciteit van 2,16 Gbyte zijn.

Gepast in het eerste kwartaal van 1998 zal de rit kost $ 199 en worden geleverd met een cartridge. Extra 2.16-Gbyte media kost $ 29,95 per stuk, zei Castlewood.

Volgens Iftikar, zal ORB worden gericht op de consumentenmarkt. Hij zei dat het bedrijf heeft opgesteld verschillende partners, met inbegrip van Sanyo Electric Co. van Tokyo. Iftikar zei de stations zullen worden vervaardigd door Trans Kapitaal in Penang, Maleisië, die drives heeft gebouwd voor SyQuest, Quantum Corp. en Conner Peripherals Inc.

De aandrijving zal gebruik maken van magneto-resistive lees / schrijfkoppen en een PRML (gedeeltelijke respons, maximum likelihood) lezen kanaal om de prestaties te verhogen, aldus het bedrijf. ORB zal een aanhoudende data-overdrachtsnelheid van 12,2 MB per seconde, en het zal een 12-milliseconde zoektijd.

Iftikar zei dat de ORB zal niet compatibel met andere 3,5-inch verwijderbare harde schijf media, zoals Iomega Corp.’s Jaz of ouder 230-Mbyte media SyQuest of haar high-capacity SyJet cartridges.

Daarnaast is het bedrijf zei dat de aandrijving zal komen met een set van opmaak en storage management utilities genoemd ORB-IT-tools.

Analist Jim Porter, voorzitter van de Schijf / Trend Inc. van Mountain View, Calif., Zei dat de capaciteit van de ORB is goed voor een deel van de markt, maar nog steeds niet genoeg voor degenen die betrokken zijn bij de professionele videobewerking. “We zijn een 2,1-Gbyte volume hier te zien, want dat is het maximale bedrag dat als een logische entiteit onder Windows kan worden aangepakt,” zei hij.

Castlewood Systems Inc. van Pleasanton, Californië, is te bereiken op (510) 224-9900, fax (510) 224-9901.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal