Case study: Offis reviseert opslag IaaS cloud service te stimuleren

De wolk is terecht erkend als een manier om de kosten te verlagen, verhogen IT uptime, en knip laagwaardige technologie en business processen. Het is ook steeds meer erkend als een manier om lelijke IT-problemen op iemand anders te dumpen.

De oplossing

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Dat is allemaal geweldig als je de IT-afdeling het doen van de dumping. Maar wat gebeurt er als je degene wiens taak het is om te knoeien iemand anders beheren bent?

Hoe denkt u te houden in real-time ramp recovery terwijl de opslagkosten laag, dit alles terwijl het beheer van 30 procent jaar-op-jaar groei van datavolumes en het onderhoud van bijna 100 procent uptime tijdens piekperiodes vraag?

Dat is gewoon het probleem dat de Australische infrastructuur-as-a-Service (IaaS) en cloud operaties provider Offis geconfronteerd.

Volgens het bedrijf de directeur en oprichter, Craig Allen, werd het bedrijf in gevecht met RAID 5-gebaseerde storage-infrastructuur, en die nodig zijn om te verhuizen naar een mid-tier SAN-gebaseerde storage-omgeving beter te laten het bedrijf van te voren cloud klanten houden infrastructurele behoeften.

“Voorafgaand aan het gebruik van SAN-technologieën, Offis werd met behulp van speciale IBM System X rack en blade servers. Deze servers werden in het algemeen opgezet dedicated met RAID 1 en RAID 5 SCSI Ultra 320 disk-technologie,” zei hij.

Het was erg moeilijk om de grootte van schijfpartities te verhogen zonder onderbreking, en vervanging van de bestaande stations … Disk mislukkingen zou ook gevolgen hebben voor de customer experience – wanneer een schijf moet worden vervangen in een RAID 5-configuratie, de prestatie kan echt worden afgebroken.

Het antwoord, Allen zei, was op zoek naar een storage-oplossing die kan voldoen aan drie essentiële voorwaarden: Het inschakelen van een ramp recovery aanpak, die diensten onmiddellijk en automatisch als primaire systemen falen zou kunnen herstellen, het handhaven van een real-time spiegel van de gegevens naar full service te garanderen continuïteit tijdens een uitval, en het minimaliseren van data voetafdrukken klanten te blowouts hardware kosten te vermijden.

Omdat het een IBM-house en ex-IBM-medewerker, Offis “Allen zei dat het betekende dat zich tot Big Blue van IBM V7000 storage-infrastructuur was het antwoord. Maar niet voordat het testen van de markt eerste.

Allen zei dat de belangrijkste overweging bij het zoeken naar storage-infrastructuur was geen grote naamsbekendheid, maar betrouwbaarheid.

De realiteit is dat de klanten niet schelen wat voor soort hardware waarop het draait – of het nu gaat IBM, HP, Apple, of wat dan ook – het enige wat ze zorg over is dat op een knop klikken wanneer ze hun muis te bewegen en iets gebeurt.

Dat is alles wat ze moeten zorg over … Deze dagen, is de CIO niet schelen wat apparatuur [toepassingen] draaien op. Het is niet langer deel uit van het argument. Het is allemaal over de service, de activiteiten en HA [high availability].

Volgens Allen is Offis profiteerde in haar verhuizing naar de V7000 platform in een aantal manieren.

Het meest opvallend is, Allen zei dat de prestaties van Offis ‘opslag ook heeft ontvangen een belangrijke impuls – ten minste vier keer de 4000-7000 IOPS (input / output operations per seconde) die het bedrijf kreeg op haar eerdere opslaginfrastructuur. Dit op zijn beurt heeft geleid tot een aanzienlijke besparing op licentiekosten voor het bedrijf.

Prestatie ging door het dak “, aldus Allen.” Als je beginnen te ervaren 30.000 IOP’s met een zeer lage latency op een machine, betekent dit dat de CPU’s zich minder te wachten op de data. Hoe minder wachttijd je hebt voor de gegevens, hoe meer tijd je hebt om te berekenen. Hoe meer compute tijd je hebt, hoe minder licenties die u nodig hebt op het systeem.

In het ervaren van 30 procent jaar-op-jaar groei van gegevens, heeft de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een real-time compressie vermogen betekende dat het bedrijf in staat om de snelheid waarmee het moet extra opslagruimte en daarnaast ook meer licenties te kopen te beperken is geweest.

“We ervaren 40 tot 50 procent compressie, met slechts 2 procent [systeemprestaties] overhead,” Allen bovengenoemd van de compressie tool.

De reden dat we gebruiken realtime compressie is dat het een kostenvoordeel voor ons. De manier waarop licenties gebeurt op SAN’s is door omhulsels, en als ik het aantal bijlagen I gebruiken door middel van real-time compressie kan verminderen, kan ik mijn licentie kosten te verlagen.

Naast de compressie, het upgraden van de V7000 om meer opslagcapaciteit toe te voegen is ook aanzienlijk eenvoudiger dan op oude storage Offis ‘infrastructuur, zei Allen.

De resultaten

In een dedicated omgeving, als je eenmaal hebt gevuld een RAID 5-omgeving, het is een echte lastig duivel om tot een grotere schijf grootte bewegen, “zei hij.” Maar in een SAN-omgeving, kunt u het zonder onderbreking doen en voeg opslag omgeving van de klant.

Allen zei dat in aanvulling op profiteren van de V7000 intuïtieve grafische gebruikersinterface (GUI), het bedrijf profiteerde ook van het vermogen van de V7000 om snapshots te nemen

De grootste winst is de mogelijkheid om snapshots te doen, “zei hij.” In het verleden, als er een probleem was met een verandering of upgrade, dan moest het systeem worden hersteld vanaf tape. Nu duurt het een paar minuten om terug naar de oorspronkelijke versie terugkeren.

In het verleden, als je patches of upgrading toepasten of iets te doen aan de box, het was behoorlijk veel doen een grote back-up van de avond ervoor, steek je vingers.

Nu, kunt u deze momentopname, krijgen het allemaal gedaan, testen, ben je blij mee? Verwijder vervolgens de momentopname. We kunnen dat allemaal in 15 minuten, waarbij vóór, het was een 12- tot 24-uurs proces, afhankelijk van wanneer de klant het wilde doen.

Allen zei de V7000 is ook verbeterd ramp herstel door middel van het verkrijgen van een WAN replicatie vermogen.

WAN replicatie betekent dat we de data repliceren naar een andere geografische locatie, “zei hij.” Hoewel dit niet mogelijk was met de oude spullen, was het zeer complex en duur voor het opzetten van externe spiegels. De oude opslag bevatte ook single points of failure – in het bijzonder met de RAID-kaarten.

In het zijn van een langdurige IBM klant Offis profiteert ook van de steun die zij ontvangen.

“Ik zou zeggen dat met andere organisaties, wanneer u een one-house winkel bent, je relaties met hen op te bouwen … begrijpen hoe de processen en systemen werken, en als je eenmaal hebt die relaties, ze zijn veel geld waard voor onze klanten, “zei hij.

We weten dat we kunnen zaken heel snel escaleren. We weten wie om te gaan en te vragen naar oplossingen, en als de spreekwoordelijke de ventilator raakt, we weten wie om mee te praten, in plaats van het oproepen van een 1300-nummer en het krijgen van een ticket nummer en wachten op een reactie.

Bij wijze van advies voor organisaties met soortgelijke storage uitdagingen Allen benadrukt de noodzaak om te zoeken naar een oplossing met een hoge IOPS, maar ook een met een lage latency.

“De auto kan in staat zijn om te gaan op 200 mijl per uur, maar als het duurt een uur te krijgen tot die snelheid, dan is het nutteloos,” zei hij.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen