Case study: Enspire vblok

Melbourne-based Internet Service Provider (ISP) Enspire heeft de wolk door de omvorming van het bedrijf van het verstrekken van internet-connectiviteit omarmd om in plaats daarvan bieden organisaties een ‘hosted desktop “dienst met behulp van vblok.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Vblok is één datacenter module die wordt geleverd vooraf geconfigureerd met berging van EMC, netwerken en connectiviteit van Cisco en virtualisatie met dank aan VMWare.

Enspire CEO Geoffrey Nicholas zegt vblok heeft het bedrijf in staat om met succes te transformeren haar activiteiten, en heeft een “grote harige gedurfde doel” het leveren van meer dan 10.000 zitplaatsen gebruik van de technologie in te stellen.

Enspire is nu wat we een cloud provider of cloud-diensten of cloud solutions provider zou noemen. Het is een nieuwe term die we hebben bedacht. Mensen hebben gehoord van ISP’s, maar we nu beschouwen onszelf een CSP.

Vijf of zes jaar geleden hadden we een strategische sessie te praten over wat we dachten dat de toekomst van cloud computing eruit zou zien. We waren erbij dat wolk was de weg van de toekomst, hoewel we niet die term op het moment niet kende. Destijds noemde wij het ‘hosted desktop’.

Volgens Nicholas, Enspire de transformatie kende een trage start want voordat vblok arriveerde haar diensten waren traag te implementeren en vereist voortdurende vernieuwing.

We zetten onze eerste klant in een hosted desktop in augustus 2006 en het probleem dat we vonden was dat het niet schaalbaar. Elke keer tekenden we een nieuwe klant moesten we eigenlijk weer op te bouwen hetzelfde platform. Dus als we hadden een 40-seat stevig en voegde nog eens 40 zitplaatsen firma, zouden we alles opnieuw en opnieuw en opnieuw op te bouwen.

“We dachten dat er moet een betere manier om dit te doen. Twee jaar geleden zijn we op zoek gegaan naar wat we wilden term ‘een productie-omgeving’ en dat is wanneer we tegenover vblok gekomen,” zei hij.

Darren McCullum, VMware en Cisco Business Manager bij EMC, beschreef vblok als de industrie de eerste “volledig geïntegreerde stack”.

Geoffrey Nicholas (Credit: Munir Kotadia / de website Australia)

In plaats van het geven van onze klanten het recept voor het combineren van onze technologieën, vblok combineert het voor hen. Een deel van vblok verscheept met unified infrastructuurbeheerder – een enkele tool waarmee je, als klant, om de middelen te beheren in een hele vblok en ook om de provisioning en de-provisioning van resources in een vblok automatiseren.

“Dus een enkel product, een enkele management tool kan u helpen om het meeste uit van het product en met een enkele steunmechanisme te krijgen,” voegde McCullum.

De eerste resultaten met behulp van vblok, die is verpakt in wat Enspire noemt Go Desktop, hebben “fantastisch geweest”, aldus Enspire Nicholas.

We hebben een aantal klanten die nieuw zijn voor onze Go Desktop product en zij hebben recht op vblok [zonder het te weten] gegaan. We zijn ongeveer om te beginnen met het migreren van bestaande klanten op de Vblock ook. We hebben drie klanten op daar op het moment en we hebben waarschijnlijk nog eens 20 of zo die zijn gepland om te gaan, dus allemaal het zal zijn door ongeveer 1000 zitplaatsen die we op de vblok zal ergens dit kwartaal.

Nicholas zei dat zijn medewerkers genieten van de flexibiliteit en betrouwbaarheid van vblok.

De technische staf just love it – het gemak waarmee ze kunnen migreren en bewegen het milieu, aanloop virtuele machines, dat alles kan zo veel sneller worden gedaan en zo veel gemakkelijker dan wat we in staat waren om eerder te doen.

Enspire gebruikte systeem integrator Logicalis om vblok bieden. Logicalis datacenter praktijk manager Stan Sotiropoulos zei vblok laat Enspire zich te concentreren op haar voornaamste activiteiten.

“Het geeft hen een kans om echt te focussen op het leveren van business value terug naar hun klanten en niet richten op het ontwikkelen, integreren en ondersteunen van een onderliggende infrastructuur. Dus wat de vblok biedt eigenlijk … is het vertrouwen dat hun service levels zal worden voldaan en zij zich kunnen concentreren op het leveren van deze diensten, “zei hij.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen