Canonical, Ubuntu Linux’s moederbedrijf, reorganiseert

Canonical CEO Jane Silber (Credit: Stephen Shankland)

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Ubuntu is een populaire Linux met de gebruikers, maar het heeft niet zo veel in-wegen in de zakelijke markt als het zou willen maakte. Aan te pakken dat Canonical, Ubuntu’s moederbedrijf, CEO Jane Silber heeft een grote reorganisatie aangekondigd.

Silber schreef: “Canonical is sterk gegroeid in de afgelopen jaren. Deze groei wordt gedreven door toenemende vraag naar onze diensten en producten door eindgebruikers, bedrijven en partners, en door de investeringen om ons deel van de toekomst van vrije software te leveren. Als Ubuntu’s positie in de markt en als de toonaangevende gratis software platform heeft gerijpt, hebben we moesten veranderen de manier waarop we stemmen onze teams intern. het doel van deze veranderingen is om een ​​grotere efficiëntie voor ons, voor de klanten die we bedienen en de partners met wie gaan we naar de markt. ”

Deze veranderingen ook, dient te worden opgemerkt, komen nadat Canonical’s CTO, Matt Zimmerman, verliet het bedrijf in mei. Daarnaast heeft het bedrijf de Chief Operating Officer (COO), Matt Asay links Canonical eind vorig jaar. Canonical was toe aan een grote reorganisatie.

Historisch gezien, “Silber legt uit:” We hebben drie business units gericht op de klanten te passen gehad en gevestigde ecosystemen die Canonical, als een start-up, die nodig zijn om door te dringen: ondernemingen die diensten willen ter ondersteuning van Ubuntu implementaties (Corporate Services), de industrie spelers die willen implementeren en distribueren Ubuntu op hun machines (OEM Services) en eindgebruikers die web-based content en diensten op de top van de gratis platform (Online Services) wilt.

Dat was toen. Dit is nu. Vandaag de dag, Canonical is het vinden van dat veel van haar zakelijke klanten zijn ook het kopen van hardware op hetzelfde moment dat ze over te schakelen naar Ubuntu. Daarom, en omdat “onze OEM-partners en hun corporate sales teams vaak te introduceren Ubuntu en Canonical aan hun klanten. En natuurlijk soms OEM’s zijn ook onze zakelijke klanten, zoals de recente aankondiging van de HP Cloud gebaseerd op Ubuntu demonstreert … onze interne scheiding van verkoop en levering van diensten aan OEM en corporate gebruikers begonnen om minder zin te maken. ”

Silber vervolgde: “Daarom om beter te kunnen voldoen aan onze klanten en partners de behoeften, we hebben samen de sales en sales support teams van OEM en Corporate Services tot één Sales en Business Development team onder leiding van Chris Kenyon gebracht. Chris is met het bedrijf voor vijf jaar en heeft ertoe geleid dat veel van onze grootste verkoop-, alsmede het begeleiden van onze belangrijkste partnerships. ”

Klant en partners te ondersteunen zal nu worden behandeld door ‘een enkele Professional and Engineering Services-team onder leiding van Jon Melamut. Steve George, voorheen Canonical’s VP van Business Development, “heeft Product Management toegevoegd aan zijn portfolio en leidt nu onze Communicatie en Product Management teams.

Tegelijkertijd, Canonical is het consolideren van de Ubuntu Software Center –Ubuntu’s versie van een app. winkel – werken in onze Online Services groep onder Cristian Parrino. Voordat dit, “de Software Center werd gebouwd en geëxploiteerd door een virtueel team binnen het bedrijf, maar wij zijn van mening dat de geconsolideerde team in staat om beter in te spelen op de buitengewone groei en de interesse in dit outlet voor applicatie-ontwikkelaars heeft gegenereerd zal worden.”

Sommige dingen blijven hetzelfde. Ubuntu-oprichter Mark Shuttleworth blijft leiden algehele Product Strategy en Rick Spencer zal blijven om de Ubuntu-engineering team te leiden. Het hele team zal op de Ubuntu Developer Summit volgende week in Orlando, Florida om Ubuntu’s fans, klanten en partners te praten.

Sprekend als iemand die in de gaten en Canonical Ubuntu sinds dag een, ik denk dat deze zijn slim beweegt. Canonical heeft duidelijk gemaakt dat ze willen een bedrijf speler. Met Red Hat al eigenaar is van de Linux-server markt, ze nodig hadden om niet alleen hun technologie, maar hun zakelijke organisatie ook te heroriënteren. Zoals Asay tweeted: “Dit is een welkome verandering. Het centraliseren van functies zoals verkoop + PS zal veel helpen.” Hij heeft gelijk. Het zal.

 verhalen

Ubuntu Linux zal proberen voor de zakelijke desktop

Ubuntu Linux 11.10: Eenheid wordt volwassen (Review)

Ubuntu Linux hoofd naar de wolken

Ubuntu Linux krijgt serieus over zakelijke partners

Canonical schakelt over naar OpenStack voor Ubuntu Linux cloud

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen