Business ByDesign: de Onregelmatige verdict

Ik ben terug hing aan het plaatsen van mijn gedachten over Business ByDesign om verschillende redenen. Toen ik mijn pre-conference Sapphire08 verhaal schreef, was het duidelijk dat dit de vragen van de Irregulars ‘zou domineren. Ik moest door de vergadering op te nemen met de belangrijkste managers en lees het laatste iteratie van het product om een ​​duidelijk inzicht in de huidige positie te krijgen.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Larry Dignan, Brian Sommer, Bob Warfield en Vinnie Mirchandani elk bieden verschillende en genuanceerd perspectieven op de situatie. Informeel, Charlie Wood, Sandy Kemsley, Jevon MacDonald en Zoli Erdos elke nam posities.

De cognitieve probleem was één van plagen uit de elementen die bijdragen aan wat lijkt te zijn een stap terug van wat SAP noemt ‘versneld naar de markt.’ In werkelijkheid is wat we zien is een samenloop van factoren die voorzichtige zet SAP in de markt aan te tonen.

Vandaag, SAP gelooft dat de economische impact van een race om marktaandeel te pakken zou financieel niet haalbaar zijn in termen van de te verwachten negatieve impact op de winst de komende 4-6 kwartalen. Het belangrijkste probleem is de interne eisen TCO van SAP, iets Bob gelooft behoefte om verder te gaan. Brian Sommer heeft aangegeven dat hij zal werken tot een ruwe financieel model te achterhalen de cash bloeding tarief, maar in de tussentijd is het veilig om te zeggen SAP werkt hard voor het behoud en groei van de algemene zakelijke bottom line en wil niet onnodig verstoord institutionele beleggers. Het is niet het gevoel dat het nodig heeft om een ​​extra $ 100.000.000 op bloeden nog algemene vrijgegeven product. Tenminste niet nu.

In gesprek met Peter Zencke de man die leiding gaf aan BBD ontwikkeling, samen met de BBD direct marketing team, het is duidelijk dat er meer werk te doen, voor de markten SAP heeft ervoor gekozen om in eerste instantie aan te pakken. Er is bijvoorbeeld de noodzaak om steun voor EDI bevatten. Time-middelen facturatie voor de projecten is een ander stuk van de functionaliteit die is vereist. Dan is er nog de kwestie van de integratie van andere systemen derde aan de rand – iets dat niet in de onmiddellijke plannen zo’n zes maanden geleden was – maar die is heel erg in SAP geest vandaag. Ten slotte is er de UI vraag die James Governor en ikzelf gemarkeerd als die behoefte hebben aan dringende aandacht. Geen van deze problemen is triviaal en op zijn naam, is SAP direct reageert op feedback van klanten.

Echter, toen ik zag de demonstratie Ik kon het niet helpen, maar het gevoel is er weinig reden waarom SAP moet niet trek de marketing trekker over en krijgt de huid in het spel voor de concurrenten van de vacuüm te bezetten. In de versie die ik zag, BBD ziet eruit als een geweldig product voor het upgraden van Sage MAS 90, Intuit en low end Microsoft Dynamics klanten. Het teken alle positieve vakjes – inclusief de mogelijkheid om UI mashups te creëren – en biedt een soepele route voor degenen die bereid zijn om een ​​beetje te buigen rond business process.

Maar … ik voel de onzichtbare hand van God – aka Hasso Plattner – orkestreren ontwikkeling op een manier die uitrol belemmert. Het ontwerp inspanning heeft getrokken uit NetWeaver, maar keert terug functionaliteit terug naar de bovenkant Business Suite. Dat is allemaal leuk en aardig maar vertraagt ​​het tempo van de BBD vooruitgang. Dat moet niet gelezen worden als een signaal SAP is het ontwikkelen van een cloud-gebaseerde oplossing voor de veel grotere suite. Het kan komen, maar niet aan de horizon.

Fundamenteel, bespeur ik het bedrijf is diep bezorgd over ‘het krijgen van het recht.’ SAP heeft een lange geschiedenis van voorafgaande kennisgeving en vervolgens het leveren van te laat of gebrekkig product. Er lijkt een overweldigend verlangen om een ​​soort van ontwikkeling nirvana bereiken toch is dat een zinloze oefening. Op basis van wat ik zag, BBD is klaar om te gaan. Prestaties kunnen niet zo goed als SAP zou willen hoewel ik begrijp dat ze hebben onlangs bereikte de server round trip timings Plattner geëist. BBD kan niet alle toeters en bellen wat klanten willen bevatten. Maar het is veruit ruimer in functionele reikwijdte en diepgang dan alles wat ik heb gezien in de on-demand mid-market.

Ik heb lang gevoeld SAP worstelt om te begrijpen wat het moet doen om een ​​mid markt kanaal te bouwen en zelfs nu blijft een uitdaging. Het is een raadsel, want die kennis kan worden gevonden en beloond. Gezien de recente vooruitgang van NetSuite en van vandaag de lancering aankondiging van CODA, kan ik niet anders dan concluderen dat SAP is verhuur van een markt kans slip door.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen