Budget: Oog op cyber-terroristische aanslagen

De federale overheid heeft meer dan AU $ 12.000.000 verdeeld over de komende vier jaar naar de Australische regering Computer Emergency Readiness Team (Govcert) uit te breiden en te vechten high tech misdaden, met inbegrip van “cyber-terrorisme”.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Volgens de federale procureur-generaal Philip Ruddock, zal Govcert worden verbeterd met het oog op “zorgen eigenaren en exploitanten van kritieke infrastructuur van Australië met informatie om de risico’s van geavanceerde elektronische aanvallen te verminderen en om de overheid te voorzien van informatie over het elektronische risico’s voor de kritieke infrastructuur. ”

De financiering – van de federale begroting van dit jaar toegewezen – zal ook helpen zorgen voor informatie wordt gedeeld op een snelle en effectieve manier door de overheid en kritieke infrastructuur organisaties.

Daarnaast is er een ‘cyber-oefening programma “is in de werken om te helpen het land te gaan met” cyber-terroristische aanslagen “.

“Het is noodzakelijk dat we blijven een stap voor opkomende e-bedreigingen. De in de begroting van dit jaar zal bijdragen aan het creëren van een veilige en vertrouwde werkomgeving die zullen profiteren alle Australiërs aangekondigde maatregelen,” zei Ruddock.

Govcert werd meer dan twee jaar geleden opgericht en op het moment, was het zwaar bekritiseerd door Graham Ingram, directeur van de Australische Computer Emergency Response Team (AusCERT), voor het dupliceren van de rol van zijn organisatie en het verspillen van geld van de belastingbetaler.

Ingram zei: “Als AusCERT niet bestond, zou de kosten voor de overheid worden geschat op ergens tussen de AU $ 5.000.000 en AU $ 10.000.000 per jaar … De verstandige zet is het ondersteunen AusCERT omdat de kosten van het niet te doen zijn enorm “.

Ondertussen ging de Australische federale politie staat te ontvangen AU $ 15.600.000 meer dan vier jaar uit de begroting van vandaag complexe technologie-enabled misdaden te bestrijden.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen