Braziliaanse regering om herziening van alle IT-contracten

Een overzicht van alle overheid IT-contracten in Brazilië wordt uitgevoerd als onderdeel van een reeks bezuinigingsmaatregelen aangekondigd door president Dilma Rousseff eerder deze maand.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Rousseff heeft verklaard haar regering zal worden gericht op de overheidsuitgaven in de contracten van derden te verminderen in gebieden die technologische producten en diensten met 20 procent, evenals de invoering van uitgavenlimieten voor alle ministeries bevatten.

Technologiebedrijven in het land hebben al voelde de impact van de uitgaven vermindering van de publieke sector. Dit is het geval van Positivo, een van de grootste lokale hardware fabrikanten, die een omzetdaling eerder dit jaar tot een vermindering van transporten naar de Braziliaanse regeringen toegeschreven.

De vooruitzichten voor Griekse tech uitgaven grimmig is de vraag of het land blijft in de euro of niet.

Ook andere overheid aankondigingen onlangs rechtstreeks van invloed op de technologiesector, zoals een beoordeling van de fiscale prikkels gegeven van bedrijven die technologische producten in Brazilië, die zouden kunnen worden verminderd of zelfs verdwijnen.

T hij het concurrentievermogen van de Braziliaanse IT services industrie is ook in gevaar als de overheid meer dan verdubbeld van de bijdragen voor de sociale zekerheid die sector bedrijven moeten betalen.

Veranderingen in het ministerie van Wetenschap en Technologie werd ook aangekondigd vorige week met Celso Pansera, een politicus met een kleine onderneming of sector ervaring, als de nieuwe minister. Dit wordt gezien door de lokale tech industrie als een enorm achteruit.

De economische crisis in Brazilië heeft een negatieve invloed op het bedrijf van 62 procent van de Braziliaanse technologiebedrijven in de eerste helft van 2015, volgens een rapport van Advance Consulting.

En de industrie vooruitzichten voor 2015 zijn vrij mager in vergelijking met voorgaande jaren. Volgens IDC, is de IT-markt in Brazilië gaan groeien met 5 procent, vergeleken met de groei van 8 procent in 2014 en de opkomst van 15 procent in de omzet te zien in 2013.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen