Braziliaanse IT-services markt groeit 8,7 procent

De Braziliaanse IT services industrie heeft gezien een stijging van 8,7 procent in de periode tussen de tweede helft van 2013 en de eerste helft van 2014, volgens cijfers vrijgegeven door analist IDC.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Cloud prioriteiten; 7 essentie van een goede verbinding hybride clouds, printers; Ricoh verhoogt de investering in Brazilië, Windows 10, Microsoft repareert PowerShell probleem wordt veroorzaakt door Windows 10 Anniversary-update

De stijging ten opzichte van de aantallen van de voorgaande 12 maanden komt als een verrassing, aangezien 2014 verre van een gladde jaar voor de lokale industrie.

Deze gebruikers nemen SaaS naar een nieuw niveau, verbetering van het ondernemingsklimaat van het leveren van IT-diensten – en in het verplaatsen van IT-ondersteuning en beheer te veranderen van een kostenpost naar een proactieve IT-kennis actief.

“Gezien de economische instabiliteit, de inflatie, de late carnaval, de World Cup en de onzekerheden naar aanleiding van de verkiezingen, [de IT-dienstenmarkt] deed het goed”, zegt IDC Brazilië senior analist, Renato Rosa.

Volgens IDC, de rush te maken voor de verstoring als gevolg van de feestdagen en de World Cup betekende dat leveranciers gewerkt aan hun verkoop pijpleidingen veel eerder dan gebruikelijk en ook toegenomen hun investering in automation tools.

“De Braziliaanse dienstensector groeit al ongeveer drie tot vier keer boven het BBP, dat de bereidheid van de spelers om de klant eisen te voldoen toont,” Rosa voegt.

De markt blijft prijsverlaging, evenals meer flexibiliteit en het leveren van snelle en innovatieve projecten te dwingen.

Een andere conclusie van het onderzoek van IDC is dat de sectoren gezondheidszorg en agribusiness leidde het peloton in termen van belang en de mate van volwassenheid van IT-diensten contracten.

Ondanks de moeilijkheden van 2014, de analist blijft optimistisch voor de nabije toekomst van de Braziliaanse IT services industrie: “Na een periode van politieke onzekerheid, zijn wij van mening dat [Brazilië] zal een veelbelovende komende periode,” zegt Rosa.

Maar, de verwachtingen voor de Braziliaanse IT-markt over het algemeen, zijn teruggebracht tot 6 procent sinds 2012 in vergelijking met de historische groei van 10 procent, volgens apart onderzoek door de lokale firma IT Data.

Volgens de analist, de IT-uitgaven in het bedrijfsleven de ruimte in Brazilië is ook door factoren getroffen, zoals de stijging van de Amerikaanse dollar waarde, die op zijn beurt heeft invloed op de inkoop van producten en diensten.

“We zien een situatie waarin Braziliaanse CIO’s intern vechten om verdere vermindering van hun begrotingen te vermijden en ook proberen om meer druk dan ooit op de leveranciers om meer waarde voor je geld te krijgen te zetten”, zegt Ivair Rodrigues, research director bij IT Data.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

7 Essentials van een goede verbinding hybride clouds

Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië

Microsoft repareert PowerShell probleem wordt veroorzaakt door Windows 10 Anniversary-update