Braziliaanse IT-markt groeit 9,2 procent in 2015

Ondanks de politieke en economische uitdagingen Brazilië heeft te kampen gehad in de afgelopen 12 maanden organisaties blijven investeren in technologie als de lokale industrie zag de groei boven de mondiale gemiddelde in 2015, volgens een rapport van analist IDC in samenwerking met de Braziliaanse Vereniging van Software Companies (ABES ).

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Cloud prioriteiten; 7 essentie van een goede verbinding hybride clouds, printers; Ricoh verhoogt de investering in Brazilië, Windows 10, Microsoft repareert PowerShell probleem wordt veroorzaakt door Windows 10 Anniversary-update

De Braziliaanse IT-industrie groeide met 9,2 procent vorig jaar – dit zich verhoudt tot de wereldwijde gemiddelde groei van 5,6 procent. Dit positioneert Brazilië als de grootste IT-markt in Latijns-Amerika en de zesde wereldwijd, met een totale investering van $ 59,9bn vorig jaar, volgens het rapport.

Volgens het rapport, is de meest expressieve groei in de software-segment, een stijging van 30,2 procent het genereren van $ 12,4bn, terwijl dienstverleners zag 8,2 procent groei ten opzichte van 2014 met een totale investering van $ 14,3bn en de lokale hardware markt zag 6,3 procent groei genereren $ 33,4bn.

“Het aandeel van de investeringen in hardware is nog steeds in de buurt van 56 procent van het totaal, maar het aandeel van software en diensten groeit elk jaar en zou de 50 procent in totaal meer bedragen dan Brazilië het niveau van volwassenheid in die segmenten toeneemt,” zei ABES president Jorge Sukarie.

Investment verhoogt buiten Rio-São Paulo area

IT-investeringen is ook minder geconcentreerd in de regio’s in de buurt van de Braziliaanse steden Rio de Janeiro en São Paulo geworden en begon te stijgen in het noorden en noordoosten delen van het land, volgens ABES.

Beide regio’s goed voor 15 procent van alle aankopen van hardware, software en diensten in het land in 2015, volgens het rapport. Hoewel dit een groei van slechts één procent ten opzichte van 2014, de trend is positief, gezien de vertraging veroorzaakt door de recessie en de voortdurend toenemende IT brengen in de gebieden in de laatste jaren.

Tussen 2013 en 2014, bijvoorbeeld, de uitgaven in IT-hardware, software en diensten ging van 10,5 procent naar 14 procent van de totale uitgaven in Brazilië, het verslag voegt.

Individueel, de vooruitgang te zien in de afzonderlijke regio’s binnen die termijn was ook opmerkelijk: het noorden van Brazilië, dat grote staten zoals Amazonas en Pará omvat, zag het bijna een verdubbeling van 2,2 procent naar 4,24 procent, terwijl het noordoosten, waar de staten zoals Bahia liggen, sprong van 8,3 procent tot 10,72 procent.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

7 Essentials van een goede verbinding hybride clouds

Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië

Microsoft repareert PowerShell probleem wordt veroorzaakt door Windows 10 Anniversary-update