Box kopen HTML5 document inbedding dienst Crocodoc

SAN FRANCISCO – Box bouwt haar storage-platform voor zakelijke cloud door de overname van Crocodoc, die een cloud-gebaseerde dienst het omzetten van Microsoft Office en PDF-bestanden naar HTML5 biedt.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

CEO en mede-oprichter Aaron Levie beschreven tijdens een persconferentie op donderdag ochtend dat Box gekocht Crocodoc “naar reimagine welke documenten eruit kan zien in de cloud.”

; Box Sam Schillace op harde curve enterprise software vooruit

Content zit in het midden van elk bedrijf “, zegt Levie, met nadruk op dat vak is gericht op het bouwen van de” eenvoudigste manier waarop bedrijven kunnen informatie op te slaan.

Het vergelijken van hoe belangrijk foto’s zijn te Instagram, Levie grapte dat is dezelfde relatie Box heeft met documenten.

We praten over consumerization van de onderneming, maar het is een diepe trend, “merkte Schillace.” Als een onderneming bedrijf, je concurreren met de kwaliteit en ervaring van de consument. Je kunt niet zomaar schuiven iets in de onderneming omdat de gebruiker ergens anders zal gaan.

Volgens Box execs, werd Crocodoc gebaseerd op het idee van het maken van de inhoud ervaringen rijker op het web met een HTML5 document kijkervaring voor het web en mobiel. Levie pochte dat het “ongeëvenaard” naar wat er nog meer is op de markt.

Sam Schillace, vice-president van engineering bij Box, verder uitgelegd over belangstelling Box in Crocodoc, aandacht voor de samenwerking kwaliteiten en de “universele” standaard van HTML5.

We praten over consumerization van de onderneming, maar het is een diepe trend, “merkte Schillace.” Als een onderneming bedrijf, je concurreren met de kwaliteit en ervaring van de consument. Je kunt niet zomaar schuiven iets in de onderneming omdat de gebruiker ergens anders zal gaan.

Op hetzelfde moment, Schillace benadrukte dat wat het meest belangrijk is voor zakelijke cloud apps is de “interactie” – niet het document zelf.

Opgericht in 2007 met een initiële focus op Flash, wordt Crocodoc al ingebed op apps gemaakt door SAP, Yammer, LinkedIn, en (opmerkelijk Box concurrent) Dropbox.

Ryan Damico, CEO en oprichter van het in San Francisco gevestigde startup, nader toegelicht tijdens de presentatie van de nieuwe San Francisco kantoren Box dat de dienst het meest bezig met “snelheid en kwaliteit”, zodat gebruikers niet te maken hebben met “onhandig apps zoals Acrobat en Office.

Echter, gebruikers nog steeds de bestanden te downloaden naar de inhoud annoteren. De kaderleden aanwezige liet doorschemeren dat zou kunnen plaatsvinden in de cloud in de toekomst.

Samen met HTML5, enkele van de belangrijkste functies om Crocodoc omvatten volledige mobiele ondersteuning en een API voor ondersteuning voor ontwikkelaars van derden.

In het afgelopen jaar en een half alleen, aangehaald Damico dat Crocodoc 180 miljoen document previews en 14 miljoen aantekeningen op documenten die door haar platform heeft gezien.

Erkennen dat het bedrijf ging een “developer path” in de afgelopen jaren, Damico beweerde, “waar we altijd al wilde om te gaan is een door de gebruiker gerichte product.

Herhaalt ondersteuning voor zowel consumenten als zakelijke klanten, Damico zei dat Crocodoc als standalone product op de Box platform met extra integratie overal in de cloud service zal blijven.

Een nieuwe versie van Crocodoc is gepland uit te rollen later dit jaar. Levie ook een ruwe schets over waar Box volgende wordt geleid aangeboden.

Hij schetste de routekaart komt neer op drie belangrijke gebieden op dit moment: de bouw van het platform (dat wil zeggen de Crocodoc overname, samen met; industriële partners zoals Oracle en NetSuite, de uitbreiding van de internationale aanwezigheid, vooral in Europa, en het hebben van een diepere competentie in meer bedrijfstakken (in het bijzonder, de gezondheidszorg, met HIPAA naleving

Crocodoc heeft momenteel zeven medewerkers, die allen zullen toetreden Box. Stel naar Box treden als directeur van het platform team, Damico antwoordde ook dat Crocodoc zal blijven dienen en te ondersteunen al haar bestaande klanten – waaronder Dropbox.

Box is niet openbaar financiële voorwaarden van de deal. Levie bleek alleen dat het een zal worden “contanten en aandelen transactie.” Damico zei dat Crocodoc meer dan $ 1 miljoen in de financiering “een beetje” de orde heeft gesteld.

Toegeven met een schouderophalen, dat is niet veel voor zijn rond voor meerdere jaren, Damico antwoordde vrolijk: “Wij zijn super scrappy.”

Schillace gevolgd met een glimlach, “Ik hou van scrappy. Scrappy is geweldig.”

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen