Bloggen concurrenten tot de dood

Ik heb een trend waarbij grote organisaties hebben hun corporate blogger na iets heel uitdagend over een concurrent opgemerkt. Om ervoor te zorgen dat de analisten, journalisten en adviseurs te zien deze kleine aanval, het bedrijf heeft vaak hun PR-bureau stuurt een e-mail die de vraag ‘Heb je dit gezien? ”

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Het is een interessante truc, omdat het kan het bedrijf om een ​​aantal dingen die niet goed zou spelen als het ware gepresenteerd als ofwel een verklaring van de bedrijfsleiding of een advertentie semi-officieel zeggen. Deze aanpak laat hen toe om te zeggen dat de blogger was de presentatie van zijn / haar persoonlijke opvattingen niet die van de onderneming, als de concurrent neemt aanstoot. Ik veronderstel dat ze geloven dat dit zal litagation voorkomen. Als er geen hoorbare gekrijt is gehoord, kan dat blogger meer en meer snippy loop van de tijd te krijgen. Het is gemakkelijk om een ​​appology voor commentaar van de blogger bieden. De opmerkingen blijven op het net en hebben nog steeds een impact hebben op de markt. De nieuwe strategie zou kunnen worden genoemd “bloggen de deelnemer tot de dood.”

Een recent voorbeeld hiervan is afkomstig van EMC’s eigen Chuck Hollis (Zie zijn post hier). Het is duidelijk dat hij probeert te Oracle’s kooi rammelen over de kwestie van de ondersteuning van VMware. Hij handelt alsof het is een schande dat Oracle niet investeert haar R & D-budget ter ondersteuning van VMware. Zijn persoonlijke interesse toont.

Hoewel ik ben niet proberen te geselen wat analisten van The 451 Group denkt, is het interessant om te zien hoe zo’n manoevers kan averechts werken op een grote leverancier die deze vorm van aanval gebruikt. Een aantal van mijn collega’s bij de 451 Group deelden hun opmerkingen over dit bericht met mij en ik heb de vrijheid van het opnemen van een klein deel van hun opmerkingen hier genomen.

Hier is wat Matt Aslett te zeggen had

Chuck zegt: “Ze hebben niet direct naar buiten komen en maakte een publieke verklaring (grote nadeel in dat), maar nog niet echt geofferd elke stevige steun uitspraken ook niet.”

Maar we merkten op CAOS (Commercial adoptie van open software-programma The 451 Group) in november 2007 dat “het bedrijf niet zal worden certificeren zijn database en toepassingen op andere virtualisatiesoftware” (met uitzondering van Oracle VM). Oracle maakte er geen geheim van dat op het moment.

Dus minstens Oracle is consequent. In feite is de strategie door Oracle kan worden gezien als een voorloper van de overname zon.

Hier is wat Rachel Chalmers te zeggen heeft

Wat ik zie is Microsoft, Oracle en VMware vormgeving voor een enorme drie-weg strijd over wat omwille van het argument dat we “interne PaaS” noemen – de controle van de virtualisatie en beheer lagen, applicatie ontwikkeling kaders en zelfs in de gegevens en de opslag lagen.

Red Hat is een dark horse in deze race, IBM zou moeten zijn en is het niet.

Hier is wat William Fellows te zeggen heeft

EMC is duidelijk bezorgd over de Oracle / zon combinatie en een lock-out van VMware voor Oracle gebruikers.

Hier zijn mijn gedachten over dit onderwerp

het gedrag van Oracle’s is consequent geweest – Oracle klanten moeten begrijpen dat Oracle is in het voor het geld en het is met behulp van de controle over hun eigen producten tegen het moeilijk voor klanten in de hoop om een ​​multi-vendor fonds gebruik te maken, interoperabel milieu, tenzij, natuurlijk, Oracle’s producten zijn in het hart van alles.

Oracle ziet dat VMware is kwetsbaar voor aanval van buitenaf en het wil winnen wat stuk dat het bedrijfsleven het kan krijgen. Hun mantra is: “Het is alleen het bedrijfsleven, niets persoonlijks.”

Oracle, VMware, Microsoft en enkele andere bedrijven proberen om de controle van de klant te doen gelden. Een manier is om het moeilijk maken om producten te gebruiken van andere leveranciers waardoor klanten te dwingen om “een keuze te maken.” De hoop is natuurlijk dat de machtspositie van de verkoper in de klanten IT-omgeving een beslissing te forceren in het voordeel van hun eigen producten. Deze aanpak is niet nieuw. IBM en december gebruikte het in de jaren 1970 en 1980. Microsoft is met behulp van deze gedurende het gehele bestaan.

Wat vind je van deze tactiek? Denkt u dat de positie van EMC’s juist is? Bent u het eens dat Oracle is in zijn recht op deze kwestie?

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal