Blackstone druppels uit de race om te bieden voor Dell

Private equity beleggingsonderneming Blackstone Group heeft haar plannen om een ​​buyout aanbod van Silver Lake en Michael Dell, tegen te gaan eindigde minder dan een maand na de bedoelingen van de onderneming openbaar werden gemaakt.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Blackstone van plan om het merendeel van Dell de resterende aandelen te kopen voor $ 14,25 per aandeel om te kunnen concurreren met een buy-out aanbod geleid door private equity firma Silver Lake en de pc-maker oprichter Michael Dell, volgens de Associated Press. Diens aanbod staat op $ 24400000000, op het moment dat die op een aandeel-prijs premie, maar liet een aantal aandeelhouders minder dan gestild.

Dell bevestigde dat Blackstone afgehaakt.

Externe investeerders waaronder Southeastern Asset Management en T. Rowe Price zijn fel gekant tegen de deal. Aandeelhouder Catherine Christner heeft de zaak verder genomen, het indienen van een klacht bij Delaware Chancery Court beweerde dat de raad van bestuur van Dell hun fiduciaire plichten hebben geschonden, en Silver Lake heeft “geholpen en bijgestaan ​​deze schendingen.”

De ontevreden aandeelhouder beweert ook dat Michael Dell heeft “zijn positie misbruikt als CEO,” en de pc-maker wordt gekocht “op de goedkope.

Michael Dell – die eigenaar is van een; 15,7 procent van de aandelen, in het bedrijf – wil dat de onderneming om privé te gaan. Dit betekent dat niet alleen de jaarrekening worden geweigerd aan Wall Street, maar de controle van de toekomstige business-strategie zal worden gestript uit investeringsactiviteiten partijen.

Wanneer de plannen Blackstone had tot wasdom komen, dan is een groter deel van het bedrijf zou hebben in de handen van publieke aandeelhouders blijft, een belangrijke factor als de deal vereist meerderheid goedkeuring van de aandeelhouders met uitzondering van de oprichter van het pc-maker.

De private equity firma’s aanbod van, $ 14,25 per aandeel; troeven de oprichter en Silver Lake’s $ 13,65 per aandeel taxatie, maar als rapporten geluid te bewijzen, zal het verlies van een bieder moeten worden bekendgemaakt in de komende dagen door Dell management.

Een bieden oorlog, nog steeds plaatsvinden, als investeerder Carl Icahn ook een aanbod van maximaal $ 15 per aandeel voor 58 procent van Dell voorraad heeft ingediend, en CEO van Dell kunnen op hun beurt, teller met een hoger bod; een situatie die alleen kan profiteren aandeelhouders die het gevoel hebben dat wanneer de onderneming private gaat, zullen ze niet in staat zijn om de vruchten van verwachte herstel van de onderneming te plukken.

Michael Dell van mening dat de pc-maker goed zou kunnen doen in de tablet en cloud computing markten. Als de pc-markt blijft verslechteren – wereldwijd zendingen; glijdende 14 procent, in de eerste drie maanden van 2013, volgens Gartner – ‘s werelds op twee na grootste fabrikant van pc’s zullen moeten aanpassen aan de tijd. Echter, de oprichter van het bedrijf niet geloven dat dit kan worden bereikt, rekening houdend met de fixatie van Wall Street op korte termijn resultaten, als Dell zet zijn 25-jaar stint als een publiek-handelsonderneming.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren