BlackBerry Business Cloud Services voor Office 365

Als het eerder dit jaar gelanceerd, werd Microsoft’s Office 365 ontbreekt een belangrijk kenmerk. Hoewel je zou kunnen aansluiten op allerlei smartphones met Exchange ActiveSync, werden BlackBerry-apparaten beperkt tot het gebruik van de slow-consumentgerichte BlackBerry Internet Service (BIS) naar Office 365’s webmail schrapen. RIM beloofde een vorm van integratie met de BlackBerry Enterprise Server (BES), en het is eindelijk aangekomen met de publieke bèta van BlackBerry Business Cloud Services voor Microsoft Office 365.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Het opzetten; Aan de slag is eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is in staat de service van de Office 365 beheerconsole te klikken op de ‘instellen e-mail op mobiele telefoons’ link in de rechter zijbalk om een ​​enkele knop die de bepalingen van de Office 365 zijkant van de dienst te onthullen. Dit draagt ​​bij aan de lijst Authorized Services op de admin pagina. U moet vervolgens aan te melden voor de open beta op de BlackBerry Beta Zone website. Zodra RIM maakt het zijn onderdeel van de dienstverlening te klikken op de link Beheren in Office 365 opent een nieuw browservenster, die u naar de BlackBerry Business Cloud Services-site. U zult documentatie over de Beta Zone, evenals een community support forum.

Er zijn maar weinig verschillen tussen de BES op locatie en in de cloud als het gaat om het activeren van apparaten – je bent alleen beperkt tot de webconsole hulpmiddelen en draadloze data-abonnement

Er is niet veel van een leercurve, als de nieuwe cloud gehost BES in het hart van de Business Cloud dienstverlening lijkt net zoals de vertrouwde BES 5.0, met dezelfde web gebruikersinterface voor zowel beheerders als eindgebruikers. Maar het versienummer vertelt een ander verhaal – waaruit blijkt dat dit de eerste publieke optreden van de volgende generatie van de BES, met een kloksnelheid van het versienummer naar 6.0.0.22. De site is compatibel met de meeste browsers, maar we moesten opnieuw te configureren hoe Internet Explorer 9 wisselwerking met ActiveX-besturingselementen om de BES web front-end te gebruiken. Hopelijk zal RIM steun dan IE8 upgraden in de toekomst bèta’s, vooral gezien het aantal Windows 7 uitrol.

Als u BES (of BES Express) hebt gebruikt, zul je RIM’s cloud service heel vertrouwd, met dezelfde web-based management tools

E-mail alleen; Er zijn een aantal problemen met de nieuwe instrumenten die de manier waarop bedrijven werken met apparaten te veranderen. BlackBerry-gebruikers die gebruik hebben gemaakt BES-specifieke gegevens plannen om omgaan met alle hun connectiviteit zullen moeten overschakelen op gemengde plannen die zowel de BlackBerry en TCP / IP-gegevens bevatten. Dat komt omdat de cloud-hosted BES dienst ondersteunt geen RIM’s MDS tunnel, waarbij IP-verkeer naar het openbare internet te gebruiken. In de meeste gevallen betekent dit dat het veranderen van de standaard browser op een BlackBerry-toestel, en het opzetten van de vervoerder APN voor TCP / IP-verkeer. Het is niet een groot probleem, maar iets dat je moet zich bewust zijn van – vooral als het de begroting voor data-abonnementen beïnvloedt.

Ook kunt u niet-cloud beheerde BlackBerry-apparaten te integreren met zakelijke instant messaging-systemen – dit is puur een hulpmiddel voor het leveren van cloud-gehoste e-mail, agenda en contacten. Bijgevolg is er geen ondersteuning voor directe aansluitingen op intranet applicaties, of voor het direct duwen goedgekeurde aanvragen om apparaten.

Single sign-on betekent dat je hoeft alleen maar aan te melden bij Office 365’s beheertools, klikt u op de link Beheren om toegang te krijgen RIM’s webtools

RIM heeft zijn management tools vereenvoudigd in deze beta, het aanbieden van alleen elementaire profielen apparaat en geen ruimte voor het scheiden van managementfuncties. Elke Office 365 administratieve gebruiker op een geprovisioneerd rekening krijgt toegang tot de beheerconsole, dus je zult moeten duidelijk over gewoon wie de rechten om de dienst te gebruiken moet zijn. Er is geen audit trail, en dus ook geen manier om te weten wie heeft gemaakt tot wat verandert – en er geen voor de hand liggende manier om te exporteren configuratie-informatie. We hopen dat RIM voegt deze functies voor de lancering in 2012, al was het maar om het bereik van de dienstverlening te verbeteren in de gereguleerde sectoren dat de veiligheid van een BlackBerry messaging service nodig.

Het is de extreme vereenvoudiging van de inrichting profielen die RIM’s cloud service naar beneden laat, met het absolute minimum van profiel opties – u op dit moment beter profiel management tools in de gratis BES Express lokale server. We verwachten dat de gebruikers die gewend zijn aan ‘prosumer’ Blackberry functies, zoals de mogelijkheid om te linken social media-instrumenten met meer dan alleen de inbox kan vinden het relatief vergrendelde aard van de standaard beleid service een beetje beperkend. Echter, zoals BES Express is geëvolueerd van haar eerste eigen vereenvoudigde initiële implementatie, verwachten we bedrijven Cloud Services te veel hetzelfde te doen – vooral omdat dit is slechts de eerste beta, en de eerste publieke versie van een nieuwe BES. Op dit moment is er niet veel verschil tussen Office 365 native Exchange ActiveSync (EAS) en BlackBerry Business Cloud Services, de belangrijkste onderscheidende factor is de ondersteuning voor BlackBerry Balance.

RIM heeft vereenvoudigd de BlackBerry beleid management tools in zijn cloud service, het is beperkt tot negen gebieden, inclusief ondersteuning voor RIM’s Balance functie voor apparaten van de consument die in bedrijfsnetwerken

Consumerisation in de cloud, BlackBerry Balance is de echte reden voor het gebruik van RIM dienst, zoals het laat je lukt werk en persoonlijke inhoud op BlackBerry-toestellen afzonderlijk. Met IT consumerisation steeds belangrijker, het beheren van bring-your-own-device beleid kan moeilijk zijn, en Balance vereenvoudigt dingen – waardoor u apparaten partitioneren, het houden van werk en persoonlijke content vanaf kruising een onzichtbare lijn. Het is eenvoudig in te stellen via het web console, en betekent dat de eigen content van gebruikers blijft veilig als je apparaten uitschrijven, met zakelijke informatie veilig weggevaagd.

Gebruikers krijgen self-service tools via een versie van Web Desktop Manager RIM’s. Net als het equivalent BES service, het is een eenvoudige portal die gebruikers bepaling, back-up laat en beheren van hun apparaten. Er is nog steeds de mogelijkheid om de BlackBerry Desktop instrumenten te gebruiken om extra device management te verstrekken (evenals de inhoud synchronisatie), maar er is geen direct verband tussen de desktop-instrumenten en de cloud service. Apparaten kunnen alleen worden geactiveerd via een draadloos netwerk of via de Web Desktop Manager, zonder ondersteuning voor Wi-Fi-activaties.

Gebruikers zullen in staat zijn om hun eigen apparaten te beheren via de Office 365 portal, de lancering van de bekende BES self-service Web Desktop console

RIM heeft nog de prijsstelling aan te kondigen voor de dienst, die alleen kan worden gebruikt in combinatie met Office 365 Enterprise plannen. Office 365 gebruikers met een P-class small-business plannen zullen niet in staat zijn om BlackBerry Business Cloud Services gebruiken.

Conclusie; Microsoft’s Office 365 is in korte tijd een populaire productiviteit cloud suite geworden, en het gebrek aan BlackBerry integratie was een aanzienlijke kloof die nodig vulling. RIM’s BlackBerry Business Cloud Services gaat nog een lange weg te vullen van dat gat, het verstrekken van een elementaire BlackBerry e-maildienst die goed werkt met Microsoft gehoste Exchange-services. Ondersteuning voor BlackBerry Balance betekent dat het zinvol is als een manier van het beheren en het werken met apparaten van de consument, terwijl een bekende gebruikersinterface houdt leercurve tot een minimum beperkt.

Het is niet verwonderlijk dat er beperkingen zijn met de eerste beta, en iedereen die vertrouwd zijn met het runnen van een volledige BES installatie kan het ontbreken van datadiensten een probleem te vinden – een die zou kunnen vereisen nieuwe data-abonnementen voor de gebruikers. Dat terzijde, RIM heeft goed werk geleverd, waardoor veilig beheerde e-mail diensten BlackBerry om Microsoft’s cloud-aanbod, zodat u een geloofwaardig alternatief voor EAS.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen